Ajankohtainen huominen

Hetkessä elämisen tärkeydestä puhutaan, mutta oikeasti mietimme tulevaisuutta. Millainen sää on huomenna? Mikä minusta tulee isona? Miten työni muuttuu muutoksessa? Milloin pääsen eläkkeelle? Ajankohtainen huominen tarjoaa näkökulmia eläketurvaan, talouteen, työkykyyn ja työelämään. Tervetuloa mukaan!

5.2.2021 Sijoitus- ja markkinakatsaus – teemana kiinteistösijoittaminen

Millaiset ovat tunnelmat markkinoilla koronavuoden 2020 jälkeen? Miten sijoittaja löytää kiinnostavia kohteita kiinteistöpuolelta? Aloitamme uuden sijoittamiseen keskittyvän webinaarisarjan asiakkaillemme. Ensimmäisessä webinaarissa teemana on kiinteistösijoittaminen.

Tutustu ja ilmoittaudu

Virtuaalinen eläkeinfo 26.2.

Kaikista meistä tulee isona eläkeläisiä. Ja eläke on huomisen toimeentuloa, joka syntyy tämän päivän työstä. Siksi myös eläkeasioista kannattaa kiinnostua! Tule mukaan virtuaaliseen eläkeinfoomme kuulemaan eri eläkevaihtoehdoista sekä ammatillisesta kuntoutuksesta.

Tutustu ja ilmoittaudu
Iäkkäämpi ihminen nojaa sohvatuoliin, kuvituskuva.

Uusi työkykyjohtamisen palvelukokonaisuus TyökykyAreena

Sinua varten

Ilmarisen uusi TyökykyAreena on työkykyjohtamisen palvelukokonaisuus. Se tuo uudet ideat, tutkitun tiedon ja arjen työkalut luoksesi.

Tutustu TyökykyAreenaan

Mistä tunnistaa, jos työntekijä ei voi hyvin?

Mistä esimies voi tunnistaa, että alaisella on haasteita mielenterveyden kanssa? Milloin ja miten hän voi auttaa? Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto ja työkykypalveluiden palvelujohtaja Kati Huoponen keskustelevat aiheesta ja antavat vinkkejä esimiehille.

Katso video (4:50 Youtube)

7 min. tulevaisuuden työkyvystä ja työelämästä

Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen ja VTT:n henkilöstöjohtaja Kirsi Nuotto keskustelevat tulevaisuuden työelämästä, työkyvystä ja työurien jatkamisesta. Minkälainen työelämä tulee olemaan vuonna 2025? Mitä työn kuormittavuuden lisääntyminen tarkoittaa työurien kannalta ja mitä osaamiselta ja itseohjautuvuudelta vaaditaan?

Katso video (07:10 min, youtube)

Ajankohtaiset artikkelit

Blogit 26.1.2021

Mikä eläkepäätöksen antamisessa kestää?

Niin kuin kaikki muukin maailmassa, myös eläkkeiden käsittely on nopeutunut vuosien saatossa tietotekniikan kehittyessä. Parhaimmillaan vanhuuseläkepäätöksen voi saada vuorokaudessa ja sairausperusteisen eläkepäätöksenkin parissa viikossa.

Lue artikkeli

Ilmiöt 21.1.2021

Yrittäjä, näin vähennät YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa

Yrittäjänä voit vähentää YEL-vakuutusmaksusi verotuksessa. Voit tehdä vähennyksen joko omassa, puolisosi tai yrityksesi verotuksessa. Se, mikä tapa kulloinkin kannattaa, riippuu esimerkiksi siitä, oletko toiminimiyrittäjä vai harjoitatko yritystoimintaa yhtiössä.

Lue artikkeli

Blogit 18.1.2021

Nuoret naiset ovat koronakriisin kärsijöitä

Ilmariseen tuli taannoin eräältä toimittajalta yhteydenotto, jossa hän kaipasi tietoja koronakriisin vaikutuksista ikääntyneiden työllisyyteen. Lomautus- ja irtisanomisuutiset olivat juuri silloin näkyvästi uutisotsikoissa. Työuransa loppupuolella olevien asemasta työmarkkinoilla on mediassa maalailtu aika ajoin negatiiviseen sävyyn, joten toimittajan kysymys tähän nähden vaikutti johdonmukaiselta. Ehkäpä säästökuureilla olevien yritysten ensimmäisinä poislähtijöinä ovat ikääntyneet?

Lue artikkeli
Katso kaikki artikkelit

Ota meihin yhteyttä