Tilipäivä kerran kuussa

Saat kuntoutusetuuden tilillesi kerran kuukaudessa. Ja kulukorvauksen 2 viikon sisällä siitä kun olet lähettänyt meille sitä koskevan laskun. Etuuksia varten tarvitset uuden verokortin.

Toimeentulosi kuntoutuksen aikana koostuu kuntoutusetuudesta ja kulukorvauksista.

Kuntoutusetuus saapuu tilillesi automaattisesti kerran kuukaudessa. Ensimmäisen kerran saat rahan noin viikon sisällä siitä, kun kuntoutuksesi on alkanut ja olemme saaneet sinulta kaikki tarvitsemamme tiedot. Sen jälkeen saat rahan tilillesi joka kuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä.

Poikkeuksena on etuus, jonka saat takautuvasti. Esimerkiksi silloin, kun aloitat työkokeilun tai opiskelun etkä pysty lähettämään opiskelutodistusta tai työkokeilusopimuksia ajoissa. Silloin saat ensimmäisen rahan noin viikon kuluttua todistuksen tms. lähettämisestä.

Kulukorvaukset saat tilillesi, kun lähetät meille niitä koskevan laskun. Opintokorvausta eli normikorvausta hakiessasi sinun ei tarvitse tehdä laskua vaan lähettää meille vain opiskelutodistus.

Kulukorvaukset ovat verottomia. Kuntoutusetuudet taas ovat verotettavaa tuloa. Maksat niistä veroa eri tavalla kuin palkasta tai eläkkeestä. Hanki sen vuoksi uusi verokortti heti kun olet saanut meiltä kuntoutuspäätöksen. Lähetä verokortti meille, niin maksat juuri oikean määrän veroa.

Vuoden 2020 maksupäivät

Vuonna 2020 kuntoutusetuus maksetaan tilillesi seuraavina päivinä:

Hanki uusi verokortti

Kun haet verokortin, toimi näin:

  1. Käy verottajan verkkosivuilla tai soita verottajalle.
  2. Kerro verottajalle, mitä etuutta varten haet verokorttia. Jos saat kuntoutusrahaa tai -avustusta, pyydä verokortti sosiaalietuutta varten. Jos saat kuntoutuskorotusta, pyydä verokortti eläkettä varten.
  3. Lähetä verokorttisi meille paperisena tai sähköisenä tai pyydä verottajaa lähettämään se. Lähetä paperinen verokortti osoitteeseen Ilmarinen, 00018 Ilmarinen, ja sähköinen osoitteeseen elakkeiden.maksukasittely@ilmarinen.fi.

Jos tuemme kuntoutustasi kuntoutusrahalla, muista toimittaa uusi verokortti myös vuodenvaihteessa.

Mikäli et ole toimittanut meille verokorttia, joudumme pidättämään veroa oheisen taulukon mukaisesti.

Kuva ennakonpidätysprosenteista. 

Verokortin saatuamme saat liikaa maksamasi veron takaisin viikon kuluessa siitä, kun verokorttisi on saapunut meille.

Kun kuntoutuksesi on alkanut ja olet saanut meiltä ensimmäisen maksusi, voit tarkistaa veroprosenttisi myös verkkosivuillamme. Ja nostaa sitä tarvittaessa.

Tarkista veroprosenttisi