Näin Teet ilmoitukset eri toimijoille

Tulorekisteri kokoaa yhteen paikkaan kaiken palkkatietojen ilmoittamisen. Tälle sivulle olemme koonneet ohjeita ansioilmoitusten tekemiseen eri toimijoille. Jos jokin jää vielä askarruttamaan, olethan meihin yhteydessä tulorekisteri-chatissä ‒  vastaamme mielellämme! Asiakaspalvelumme tavoitat puhelimitse ma-pe klo 8-17 numerosta 010 195 000.

Ilmarinen

Tee ennen 1.1.2019 maksettujen palkkojen ilmoitukset ja muutokset palkkatietoihin tyvi- tai verkkopalvelussa Ilmariseen.

Vuosi-ilmoittaja, tee viimeinen vuosi-ilmoitus vuodesta 2018 Ilmariseen 31.1.2019 mennessä.

Kuukausi-ilmoittaja, tee vuoden 2018 joulukuussa maksetuista palkoista ilmoitus Ilmariseen viimeistään 7.1.2019 (kun vakuutusnumerosi on 46-alkuinen) tai viimeistään 20.1.2019 (kun vakuutusnumerosi on 90-alkuinen tai olet tilapäinen työnantaja).

Kirjaudu asiointipalveluun Ilmarisen myöntämällä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. YEL-vakuutetut yrittäjät, joilla ei ole TyEL-vakuutusta, voivat kirjautua henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla. Käyttäjätunnukset ja salasanan saat Ilmarisesta. Jos vakuutusnumerosi on 46-alkuinen lähetä sähköpostiviesti verkkopalvelu@ilmarinen.fi tai soita asiakaspalveluumme 010 195 000. Jos vakuutusnumerosi on 46-1 alkuinen lähetä sähköpostiviesti e.asiakaspalvelu@ilmarinen.fi tai soita asiakaspalveluumme 010 553 3030.

Tee ilmoitus täällä >

Lisätietoja voit kysyä meiltä tulorekisteri-chatissä, vastaamme mielellämme kysymyksiisi! 

Katso usein kysyttyä tulorekisteristä >

Tulorekisteri

Ilmoita tulorekisteriin palkat ja niihin rinnastettavat suoritukset, jotka on maksettu 1.1.2019 tai sen jälkeen. Lisäksi kultakin kuukaudelta on annettava työnantajan erillisilmoitus. Vakuutusnumero eli tulorekisterissä eläkejärjestelynumero on kaikilla Ilmarisen asiakkailla tulorekisteriin ilmoittaessa 46-alkuinen ja 11-merkkinen. Tarvittaessa lisää väliviivan jälkeen etunollia, esim. 46-00123456.

Tee ilmoitus osoitteessa tulorekisteri.fi, jos tiedot ilmoitetaan tulorekisterin sähköisellä asiointipalvelulla.

Tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun tunnistaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobillivarmenteella tai varmennekortilla. Jotta sähköisessä asiointipalvelussa voi ilmoittaa tietoja toisen yrityksen puolesta, on oltava voimassa oleva valtuus tietojen ilmoittamiseen tulorekisterissä. Tunnistautumispalvelun tarjoaa Suomi.fi ja se on kaikkien käytettävissä.

Jos tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin rajapinnan kautta, tarvitaan ilmoittamiseen tulorekisterin varmenne. Ohjeet löytyvät tulorekisterin omilta verkkosivuilta.

KELA

Hakemukset päivärahoista, vuosilomakustannuskorvaukseta ja perhevapaakorvauksesta voi lähettää myös 1.2.2019 lukien Kelan Työnantajan asiointipalvelussa tai tiedostona Ilmoitin.fi-palvelussa. Päivärahoja ja perhevapaakorvausta voi hakea tulorekisterin kautta 1.1.2019 lukien, jos palkkaohjelmaan on toteutettu myös hakemuksissa tarvittavien vapaaehtoisten tietojen toimittaminen.

Tee ilmoitus Kelan asiointipalvelussa >

Suojattuun verkkopalveluun tunnistaudutaan vahvalla Katso-tunnisteella syksyyn 2019 asti. Tarkemmat ohjeet tunnistautumiseen löydät myös Kelan sivuilta. 

Verohallinto

Verohallintoon tulee ilmoittaa palkat ja muut niihin rinnastettavat suoritukset, jotka on maksettu ennen 1.1.2019 (Joulukuun 2018 aikana maksetut palkat ilmoitetaan 12.1.2019 mennessä OAV veroilmoituksella/omaverossa). Lisäksi on annettava vuosi-ilmoitus kaikista vuoden 2018 aikana maksetuista palkoista.

Tee ilmoitus osoitteessa vero.fi/omavero >

Vuosi-ilmoituksen voi antaa mm. lomake.fi tai ilmoitin.fi -palvelun kautta.

Henkilöasiakkaat voivat yleensä tunnistautua palveluun pankkitunnuksillaan. Yhtiöt, yhtymät ja muut organisaatiot tarvitsevat Katso-tunnisteen. Katso-valtuutus toimii vuoden 2019 loppuun ja korvaantuu sen jälkeen Suomi.fi -tunnuksilla. Mikäli erillinen tunniste tarvitaan, saat sen osoitteesta Suomi.fi tai yritys.tunnistus.fi (katso-tunnuksia varten). Muutoin käytetään henkilökohtaisia pankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia.

Ulkomaiset yritykset ja ulkomaisten yritysten ulkomaiset edustajat (luonnolliset henkilöt) tunnistautuvat edelleen Katso-tunnisteella.

Yritys voi myös valtuuttaa toisen yrityksen tai henkilön asioimaan puolestaan tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Tee tulorekisterin käyttöä koskeva valtuutus palvelussa Suomi.fi-valtuudet tai Katso-palvelussa organisaatiomuodosta riippuen.

Lisätietoja löydät osoitteesta Vero.fi

Valtuudet osoitteesta suomi.fi ja yritys.tunnistus.fi.

Työttömyysvakuutusrahasto

Palkkasummailmoituksella ilmoitetaan vuonna 2018 maksetut palkat ja haetaan koulutuskorvausta.

Tee ilmoitus osoitteessa asiointi.tvr.fi >

Tunnistaudu asiointipalveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobillivarmenteella tai varmennekortilla. Jotta sähköiseen asiointipalveluun pääsee kirjautumaan jonkun toisen henkilön puolesta, on oltava voimassa oleva valtuus työttömyysvakuutusmaksuasioiden hoitamiseen. Tunnistautumispalvelun tarjoaa Suomi.fi ja se on kaikkien käytettävissä.

Katso lisätietoja osoitteessa tvr.fi ja 1.1.2019 alkaen myös osoitteessa tyollisyysrahasto.fi.

Valtuudet osoitteesta suomi.fi ja yritys.tunnus.fi.