• Me hoidamme eläkkeesi


  Tiedätkö sellaisen palvelun, joka vuodesta toiseen varautuu sinua varten ja tarjoaa sen sitten sinulle yhtenä kokonaisuutena – kun sitä tarvitset?


  Ilmarisenkin edustama suomalainen työeläke on tällaisesta palvelusta esimerkki: olit ansiotyössä ihan missä tahansa, sinulle karttuu eläkettä samoilla säännöillä. Isosta ja pienestä palkasta. Yrittäjyydestä. Eläkesysteemissä ei ole bisnesluokkaa.

  En oikein ymmärrä eläkekaton kannattajia. Suomessa korkeita eläkkeitä on vähän ja pieniä eläkkeitä paljon. Vuoden 2009 Eläketurvakeskuksen selvityksessä todetaan, että mikäli eläkekatto haluttaisiin ulottaa koskemaan merkittävää joukkoa eläkkeensaajia, olisi katto asetettava huomattavan matalalle. Lakisääteisiä eläkkeitä täydentämään hankittaisiin tällöin esimerkiksi yksityisiä lisäeläkkeitä. Tuloerot eivät eläkekatolla katoaisi mihinkään, erot saattaisivat päinvastoin kasvaa, kun eläkesysteemejä olisikin monta.

  Jos olet ollut työurasi aikana ollut merimiehenä, huoltamoyrittäjänä, lähihoitajana, apupappina ja pörssiyhtiön talouspomona – voit kuitenkin hakea ja saada eläkkeesi yhdellä kertaa. Vaikka yritys voi valita työeläkeyhtiönsä, ketjun viimeinen hoitaa sinulle koko eläkkeen. Joku on kerännyt kaikki tiedot vuosikymmenten ajalta, korottanut eläkepalat indeksillä, rahastoinut ne erikseen ja hakenut niille tuottoa sijoitusmarkkinoilta. Sijoitusriski, pitkäikäisyyden riski, työkyvyttömyysriski, varhaisen kuoleman riski, rahanarvon muutoksen riski – nämä kaikki riskit suomalaiset palkansaajat, yrittäjät ja työnantajat kantavat yhdessä.

  Olisipa samalla lailla myös viimeisen lentoyhtiön periaate ja viimeisen sähköasentajan periaate. Näin ei ole: viimeinen sähkömies haukkuu vain kaikki edelliset tumpeloiksi.

  Minä voin luvata: me Ilmarisessa hoidamme eläkkeesi. Kahdesta syytä. Ilmarinen on osa suomalaista työeläkesysteemiä, joka toimii ja maksaa eläkettä yli 1,5 miljoonalle suomalaiselle joka kuukausi. Se ei ole unelmaa tulevasta, vaan koko ajan täyttä totta, rahaa ja toimeentuloa.

  Toinen syy on se, että eläkeyhtiö Etera yhdistyi Ilmariseen 1.1.2018, ja vakavarainen Ilmarinen nyt Suomen suurin yksityisen alan eläkkeiden maksaja ja turvaaja. Täällä meillä on talo täynnä eläketurvan ammattilaisia. Hoidamme eläkkeitä, tietoja, tietojärjestelmiä sekä eläkevarojen sijoittamista ja asiakaspalvelua. Me teemme työtä sinun eläkkeesi eteen.

  Sini Kivihuhta
  varatoimitusjohtaja
  Ilmarinen

  Me pyysimme suomalaisia yritysjohtajia tekemään lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä heidän työpaikoillaan. Mikä on sinun lupauksesi? Katso: ilmarinen.fi/lupaus


  11 kommenttia

  Jari-Pekka Jyrkänne

  Kiitos tästä mainospalasta. Pitkäaikaisasiakkaana tunnen luottamusta Suomen eläkejärjestelmään, jonka kollektiivisen rahoitusvastuun ymmärrän taloudelliseksi ja tehokkaaksi ratkaisuksi. Espanjassa asuvana ymmärrän myös onnitella eläkejärjestelmän rahastoinnin puolustajia toistaiseksi ainakin menestyksellisestä taistelusta Kiljusen-Ilaskiven kapinaliikettä vastaan. Täällä kauhotaan laarin pohjia. Mutta sitä en ymmärrä, että varatoimitusjohtaja ei "ymmärrä" eläkekaton vaatijoita. Tosin suurin osa heistä kuvittelee - väärin - sillä voivansa kohottaa omaa eläkettään, mutta eläkekatolle löytyy rationaalejakin argumentteja. Varatoimitusjohtaja voisi pyytää laskemaan, mihin hintaan ns. ylisuuret eläkkeet vakuutettaisiin yleisen eläkejärjestelmän ulkopuolella. Väitän, että riskipreemio olisi sen verran korkea, että Ilmarisen kautta, osana yleistä järjestelmää, suuret eläkkeet ja lisäeläkkeet tulevat yrityksille halvemmiksi. Kuinka paljon tällä on kokonaisrahoituksen kannalta merkitystä, on sitten toinen juttu. Maaliskuun eläkettä odotellessa. t Jari-Pekka Jyrkänne

  Ergi

  .suuret johtajien lisä-eläkeet pitäisi maksattaa täysimääräisesti yrityksillä-ei niinkuin nyt-osa maksuista säilytetään muille eläkemaksumaksajille..tän korjaaminen ei luulisi olevan niin vaikeaa. "rahoituksen ekonomi"

  Yrjo Kuivasniemi

  Tämä ei ole mikään vastaus. On ihmettely. Elläkelaitoksen toimista on eläkeoikeuden lainvoimainen päätös vuodelta 1998. Kansakoulun oppimäärän tiedoilĺa tätä ei saata ymmärtää. Oppineet näistä päättävät. Kymmeniä oikaisuja on haettu. Miten tällainen toiminta lisää luottamusta toimitan vastoin oikeuden päätöstä.

  Mikael Stensblom

  Hyvä Kivihuhta, Oletko ollut palkkatyössä? Onko Sinulle kertynyt eläkerahastoissa eläkettä/pääomaa? Onko Suomalainen pieneläkeläinen maksamassa jo ylipaisuneiden eläkelaitosten palkkiot/maksut/tulouttamiset (pakolliset maksut) yksityisille yrityksille? Vrt. Ilmarinen/Varma/yms…

  Mikael Stensblom

  Tiedän että Suomi on jo myyty, mutta saanko lämmittää puusaunan?

  Mikael Stensblom

  Suomi on tuhansien (makean veden) järvien maa. Koska Nestle/coca omisaa meidän järvet?

  REVIISORI

  Erinomainen mainospala. Mutta pari huomiota: "Ei ole bisnesluokkaa" - mikäs luokka se on, johon mm. eläkeyhtiöitten lisäeläkkeitä itselleen hankkineet kuuluvat? Ja toiseksi: Eläkeyhtiöt ovat tehneet kaikkensa, ettei kohtuuttomuuksiin johtanutta taitettua indeksiä tarkisteta paremmaksi, jotta eläkeytiöitten pääomat vaan kasvaisivat. 7 prosenttia niiden nousu, 0,55% työeläkkeitten korotus tälle vuodelle!

  Markku Rantanen

  Kiva on eläkeyhtiöiden maksella johtajilleen, siis itselleen ,toisten rahoista järjettömän korkeita eläkkeitä . Ilmankos varatoimitus johtajakin hymyilee leveästi . He saavat järjettömän suuria palkkoja ja lisäksi vielä järjettömän suuria "lisä eläkkeitä ". Varkaita he ovat mielestäni .

  Jukka

  Eikös suomalainen eläkejärjestelmä ole sellainen, missä jokainen euro, jonka joudut antamaan eläkeyhtiölle, maksetaan takaisin alle 100%:sti? Eli jos maksan työurani aikana puoli miljoonaa euroa teille niin enhän minä koskaan saa noita takaisin. Jos voisin itse sijoittaa nuo summat niin olisin miljonääri eläkkeellä. Pyramidihuijaus. Jos laki ei pakottaisi, niin en maksaisi eläkemaksuja muille.

  Raimo

  Hah hah! Ehkä homma toimisi sinulla, mutta suurimmalla osalla ei todellakaan. Palkka menee kädestä suuhun ja sillä ostetaan venhnäleipää ja kaljaa. Pakotettu säästäminen on parempi idea kuin kustantaa sossusta kädestä suuhun eläneille eläkkeet. Tulee sinullekin huomattavasti vähemmän kalliiksi vaikket tietysti sitä oivalla.

  ARTO RAVEALA

  Hei Jukka - kauanko aiot elää. Minä aion elää 100 vuotiaaksi ja saan 137,5 % takaisin. Matkalla olen jo 79 vuotiaana,

  Lisää kommentti