Työkykyjohtamisella tuottavuutta ja menestystä

Asiakaspalvelu | 010 195 000

Miksi työkykyjohtaminen kannattaa?

Yksityisen sektorin työkyvyttömyyskustannukset nousevat vuosittain 4,3 miljardiin*. Työkyvyttömyydestä aiheutuvat kustannukset maksavat yritykselle keskimäärin kuusi prosenttia kokonaispalkkasummasta. 

Työkykyjohtamiseen kannattaa panostaa. Kokemustemme mukaan yksi työelämän laatuun sijoitettu euro tuottaa kuusinkertaisesti takaisin. Hyvinvoiva henkilöstö tekee lisäksi parempaa tulosta. Hyvä henkilöstökokemus tuottaa parempaa asiakaskokemusta. Tyytyväiset asiakkaat puolestaan saavat liiketoimintasi kukoistamaan.

KUINKA TYÖHYVINVOINTI VAIKUTTAA LIIKETULOKSEEN?

Työkykyjohtamisen mallimme

Työkyvyttömyyttä ennakoivat oireet ovat havaittavissa jo 7–10 vuotta ennen työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymistä. Ennaltaehkäisyyn, aiempaa varhaisempaan ennakointiin ja aktiiviseen reagointiin on hyvä mahdollisuus systemaattisen työkykyjohtamisen mallin avulla.  

Mallin rakentamiseen saat tukea, työkaluja ja asiantuntija-apua meiltä.

background

Työ sujuu

Kun työ sujuu, panosta kokonaishyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpitoon. Ota käyttöön Parempi vire -mobiilipalvelu, joka antaa hyvän näkymän henkilöstön hyvinvointiin. Valmentaudu työkykymestariksi. Satsaa esimiestyön kehittämiseen. Rakenna kaiken perustaksi hyvät työkykyjohtamisen käytännöt ja ota työterveyshuolto kumppaniksesi. 

Työ ei suju

Työkyvyn horjuessa on tärkeää ryhtyä toimeen mahdollisimman pian. Kun tunnistat työntekijän terveyteen, osaamiseen tai motivaatioon liittyviä haasteita, reagoi viiveettä. Jos työ ei suju, kartoita tilanne ja laadi suunnitelma korjaustoimenpiteistä työkalujemme avulla. Mukauta työtä, varmista esimiehille riittävä osaaminen työn sujuvuuden parantamiseksi ja hyödynnä Ilmarisen kuntoutusasiantuntijoiden osaamista. Tutustu myös Sopiva työ -palveluumme.

Työkyvyttömyyden uhka

Jos työkyvyttömyys uhkaa, aktiivinen ammatillinen kuntoutus kannattaa. Kuntoutujista 80 prosenttia palaa takaisin työelämään. Meiltä saat tukea yksittäisten henkilöiden työkykyhaasteiden ratkaisemiseksi. Parempaa työelämää -ohjaamo pitää sinut ajan tasalla kuntoutustilanteesta ja auttaa ennakoimaan tulevaa.

Pitkittynyt työkykyongelma

Työkykyongelman pitkittyessä työpaikan omien keinojen lisäksi tarvitaan monialaista asiantuntija-apua. Hyödynnä Ilmarisen aktiivisen ammattisen kuntoutuksen palveluita ja tukea. Tiedosta myös optimaalinen eläkeratkaisu. Parempaa työelämää -ohjaamo auttaa ennustamaan eläkeriskejä. 

 

background

Sijoita hymyyn. Se kannattaa.


Hymyllä lisää menestystä, tuottavuutta ja työkykyä. 
Keinot hymyyn kuuluvat asiakasetuihimme ja ovat sinulle maksuttomia
Testaa, mitkä niistä sopivat parhaiten sinun yrityksellesi!

Suorita kurssi

Mikä on vastuuni työnantajana? Mitä kaikkea on työkyky? Miten me kaikki hyödymme työkyvyn turvaamisesta?

Tervetuloa vastaamaan näihin kysymyksiin Ilmarisen Turvaa työkyky, tunne vastuusi -verkkokurssilla. Kurssin käytyäsi ymmärrät esimiehen vastuun työkyvyn johtamisessa ja osaat arvioida hyvän työkyvyn taloudelliset hyödyt.

Ilmoittaudu kurssille allaolevalla lomakkeella.

background

Sopiva työ avaa uusia uria

 

Muuttuva työelämä muokkaa myös työn sisältöä ja osaamisvaatimuksia. Joskus työ ja sen tekijä kasvavat erilleen. Yksi työ ei välttämättä kanna koko työuraa. Ilmarinen ja Barona ovat tuoneet ulottuvillesi uudenlaisen Sopiva työ -palvelun. Sopivassa työssä uusi ura muotoutuu työntekijän motivaation, osaamisen ja työkyvyn mukaan. Sopiva työ -palvelu on suunniteltu vastaamaan suurtyönantajien tarpeisiin. 

 

 

Ohjaamo auttaa ennustamaan

 

Jokainen organisaatio nojaa henkilöstönsä hyvinvointiin. Työkyvyttömyysriskien ennustettavuus ja hallinta ovat siten tärkeitä rakennuspalikoita liiketoiminnan tuloksellisuudessa. Ilmarisen Parempaa työelämää -ohjaamo tarjoaa tehokkaan työvälineen työkykyriskien johtamiseen 24/7/365.

Euroports Rauma nosti työkyvyn keskiöön

 

Fyysisessä työssä hyvästä työkyvystä huolehtiminen on olennaista. Satamaoperaattori Euroports Raumalla kaikki lähti asennemuutoksesta. Työkyky ja hyvinvointi nostettiin yhteiseksi tavoitteeksi. Jokainen ahtaaja sai myös oman lähiesimiehen. Seuraavaksi satsataan terveyteen ja sairauspoissaolojen ennaltaehkäisyyn. Tulosta on jo syntynyt: Euroports Rauma on saanut maksuluokkasäästöä 500 000 euroa kahdessa vuodessa.

Saisiko olla menestystä, tuottavuutta ja työkykyä? Tilaa kolmen uutiskirjeen sarja, joissa avaamme yhteistyömme hyödyt yrityksellesi.

Voit peruuttaa uutiskirjeiden vastaanottamisen milloin haluat. Ilmarisen rekisteriselosteet

Parempaa työelämää -palvelumme sinulle

Etkö ole vielä asiakkaamme?

Asiakkuus meillä kannattaa

Saat parhaat maksunalennukset.

Tutustu muihin videoihimme

Duunikunto vie kohti parempaa työelämää!

Duunikunto vie kohti parempaa työelämää!

Mihin kannattaa treenaamisessa kiinnittää huomiota?

Mihin kannattaa treenaamisessa kiinnittää huomiota?

Duunikunnon eväät työpaikoille

Duunikunnon eväät työpaikoille

Muista katsoa Duunikunto!

Muista katsoa Duunikunto!

Pekka Pohjakallio: Miten saat ajan riittämään?

Pekka Pohjakallio: Miten saat ajan riittämään?

Miten taistella stressiä vastaan?

Miten taistella stressiä vastaan?

Valmentaudu Työkykymestariksi

Parempi työelämä rakentuu yritysten arjessa. Me valmennamme Sinut johtamaan työkykyä omassa organisaatiossasi. Koulutamme Työkykymestarit ottamaan työkykyjohtamisen kokonaisuuden haltuun ja löytämään aktiivisia ratkaisuja yrityksen omaan tilanteeseen

Kysy lisää ja ilmoita kiinnostuksesi tyohyvinvointi@ilmarinen.fi.

background

*) Tekemättömän työn vuosikatsaus 2016