PAREMPI VIRE -PALVELU HAASTAA TEKEMÄÄN PAREMPIA VALINTOJA TÖISSÄ JA VAPAALLA - YMPÄRI VUODEN!

Parempi Vire -mobiilipalvelu on työkalu yksilön oman työkyvyn ja kokonaishyvinvoinnin parantamiseksi kaiken kokoisille yrityksille ja yrittäjille. Ilmarinen tarjoaa Suomessa ensimmäisenä eläkeyhtiönä suoraan yksilölle suunnatun ja kokonaisvaltaisesti työkykyä sekä hyvinvointia parantava palvelun, joka kulkee aina siellä missä sinäkin.

Palvelua pilotoitiin viime syksynä Ilmarisen asiakkailla. Pilottikäyttäjien palaute oli todella innostunutta: 72 prosenttia kertoi muuttaneensa elämäntapojaan palvelun avulla ja 77 prosenttia kertoi antavansa enemmän positiivista palautetta työkavereilleen! Lähdimme palautteen perusteella kehittämään seuraavasta versiosta entistä parempaa, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kattavaa ja työkykyä parantavaa palvelua. Parempi Vire -palvelu tarjotaankin osana Ilmarisen Parempaa työelämää -työkykypalveluja kaikille asiakkaille. 

Palvelun avulla käyttäjä voi oppia lisää kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, trimmata työkykyään, asettaa viikkotavoitteita ja muodosta terveellisiä tapoja niin töissä kuin vapaa-ajalla - ympäri vuoden. Palvelu mukautuu yksilön tarpeiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaan. 

Palvelussa voi seurata ja kehittää omaa työstä palautumista, levon määrää, ruokailutottumuksia ja liikuntaa. Parempi Vire -palvelun kautta voi hyödyntää ammattilaisten laatimia muutosohjelmia ja kannustaa myös työkavereita kohti pysyvää muutosta. Asiantuntijat ovat räätälöineet kokonaisvaltaisesti itsensä johtamista ja hyvinvointia työelämässä sekä vapaa-ajalla käsittelevät sisällöt. Neljä kertaa vuodessa vaihtuvat, työpaikoilta tutut teemat liittyvät omiin tavoitteisiin, sosiaaliseen elämään, asenteeseen ja energisyyteen.

Paitsi, että laajenevaa ja kehittyvää palvelua on todella hauskaa käyttää, ohjaa se myös konkreettisesti huolehtimaan omasta työkyvystä ja tuomaan arkeen mm. työpaineiden hallinnassa auttavia parempia tapoja.

Teemajaksot kestävät 12 viikkoa kerrallaan ja jokaiseen teemaan sisältyy Oma vire -kartoituskysely, jonka vastausten perusteella palvelun sisältö muokkautuu käyttäjän henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Lisäksi jaksot sisältävät muun muassa tapojen muuttamiseen ohjaavia henkilökohtaisia haasteita sekä opastavia tietoiskuja ja videoita. Käyttäjille on tarjolla myös noin 40 ammattilaisten laatimaa harjoitusohjelmaa ja yli 500 kirjattavaa aktiviteettilajia.

Parempi Vire tekee henkilöstön hyvinvoinnista huolehtimisesta ja työkykyjohtamisesta digitaalista. Työnantajalle Parempi Vire tuo ainutlaatuisen näkymän henkilöstön kokonaishyvinvoinnin tilaan ja mahdollisuuden seurata työkyvyn kehittymistä. Kattavan raportoinnin avulla työnantaja pystyy kokonaiskuvan lisäksi pureutumaan eri osa-alueisiin, joista yrityksen parempi vire muodostuu. Tämä tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden pureutua mahdollisiin ongelmakohtiin, jotka laskevat työnantajan henkilöstön virettä työssä tai vapaa-ajalla. Parantavat toimenpiteet voidaan myös kohdistaa paremmin juuri oikeisiin asioihin paremman vireen saavuttamiseksi.

Hyvinvointia edistävät teot ovat vaikuttavampia, kun niistä tulee toistuva tapa. Parempi Vire -palvelun avulla yrityksen henkilöstö voi muodostaa uusia, terveellisiä tapoja työssä ja vapaa-ajalla. Palvelu tekee työkyvyn parantamisesta yhteisöllistä, koska palvelussa voi kannustaa ja kehua työkavereita kohti pysyvää muutosta. Uudistuneessa palvelussa käyttäjät saavat yhdessä aikaan entistä paremman vireen.

Parempi Vire on Ilmarisen ja H2H Performancen yhteistyön tulos. H2H Performance Oy syntyi vuonna 2015 ohjelmistoyhtiö HeiaHeian ja valmennusyhtiö Hintsa Performance Oy:n fuusiossa.