Artikkelit

Liikkumalla viikko ylimääräistä lomaa

Rakennuskoneiden vuokraamiseen ja työmaapalveluihin erikoistunut Cramo Finland palkitsee 120 tuntia vuodessa liikkuvat työntekijänsä ylimääräisellä lomaviikolla.

Mistä idea on peräisin?

Aloitimme maaliskuussa Savuton Cramo 2020 -kampanjan, jossa tuemme henkilöstömme nikotiinituotteista luopumista. Kampanjaan osallistuva työntekijä ilmoittautuu työterveyshuollollemme ja jos hän on vuoden käyttämättä nikotiinituotteita, palkitsemme hänet ylimääräisellä lomaviikolla. Toiseksi työn kokonaishyvinvointia edistäväksi aktivoinniksi valitsimme liikunnan, jotta kaikilla olisi tasa-arvoinen mahdollisuus ansaita ylimääräistä lomaa. Liikuntakampanjan nimi on osuvasti Shape Yourself 2020 "We Are Shapers" -henkilöstölupauksemme mukaisesti.

Käytännössä seuraamme liikunta-aktiviteetteja Ilmarisen Parempi Vire -sovelluksen avulla. Saamme kvartaaleittain henkilöstömme liikuntaraportit ulos sovelluksesta ja pidämme saadun datan avulla kirjaa henkilöstön tuntimääristä ja saaduista lomaviikoista.

Mitä 120 tuntia liikuntaa tarkoittaa käytännössä?

120 tunnin liikuntasuositus tulee UKK-instituutilta, ja se voi pitää sisällään mitä tahansa 30 minuuttia ylittävää liikuntaa kuten lenkkeilyä, uintia, patikointia, pois lukien hyötyliikunta. Liikuntaa voi kerätä kerrallaan 2,5 tuntia. Työntekijä kirjaa aktiviteetin sovellukseen ja kerryttää näin ollen liikuntapottiaan.

Miten liikuntakampanja lanseerattiin ja miten se otettiin vastaan?

Cramolaiset ovat entistä enemmän innostuneet liikkumaan, yhdessä ja erikseen. Cramo Hiking Club on käynyt vaeltamassa pääkaupunkiseudulla ja Kaakkois-Suomessa, ja sen jäsenet ovat postanneet aktiviteetteja ja kuvia sovellukseen. Paljon näkee myös koiran kanssa lenkkeilyä ja kuntosalitreeniä. Parempi Vire otettiin käyttöön toukokuun alussa. Tällä hetkellä sitä käyttää melkein puolet lähes 500 työntekijästämme.

Millaisia odotuksia sinulla on liikuntakampanjaa kohtaan?

Toivon, että Cramon sairauspoissaolot vähenevät ja henkilöstömme hyvinvointi ja työssä jaksaminen paranevat. Meillä on työn fyysisyyteen liittyviä tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja toivomme, että myös näillä toimenpiteillä voimme tukea työkykyä ja ennaltaehkäistä vaivojen syntymistä.

Millainen on Cramon työkykyjohtamisen ideologia?

Henkilöstömme on meille hyvin tärkeä ja haluamme satsata työntekijöidemme hyvinvointiin. Olemme juuri jalkauttamassa henkilöstöstrategiaa, laadimme työhyvinvointisuunnitelmaa ja työkykyä seurataan säännöllisillä terveystarkastuksilla.

Liikuntaan kannustaminen on osa yrityskulttuuriamme. Sponsoroimme esimerkiksi henkilöstön jalkapallo-, jääkiekko- ja salibandyjoukkueiden turnauksia. Meillä on myös käytössä liikunta- ja kulttuurikortti.

Miten olet itse aktivoitunut liikuntakampanjan aikana?

Olen löytänyt liikunnan ilon uudelleen. Käytän Parempi Vire -sovellusta viikoittain aktiviteettien kirjaamiseen ja kuvien ottamiseen, kun käyn esimerkiksi sauvakävelemässä. Pari päivää sitten olin aamujoogassa ja uusi harrastukseni golf tulee varmasti näkymään suorituksissa kesälomani aikana.

Suosittelisitko Parempi Vire -sovellusta muille?

Suosittelisin. Parempi Vire on otettu meillä hyvin vastaan ja ihmiset ovat aidosti innostuneet liikkumaan. Henkilökohtaisesti pidän siitä, että sovellusta on niin helppo käyttää ja että sieltä saa vinkkejä muihinkin hyvinvoinnin osa-alueisiin kuin liikuntaan.

Parempi vire - satsaa työyhteisön työkykyyn

  • Parempi vire on älypuhelimissa toimiva Ilmarisen työkyky- ja kokonaishyvinvointipalvelu, joka on kehitetty yhdessä Hintsa Performancen kanssa.
  • Edistää työkykyä, kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja.
  • Tarjoaa työnantajalle yleisnäkymän henkilöstön kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.
  • Helppo seurata työkyvyn kehittymistä yhteisötason raporteilla.
  • Kuuluu Ilmarisen asiakkaiden asiakasetuihin.
  • Tutustu ja ota käyttöön: ilmarinen.fi/parempivire

Lisätietoa

Ilmarinen tukee asiakasyrityksiään työkykyjohtamisessa ja työkyvyttömyysriskin hallinnassa. Tutustu Parempaa työelämää -palveluihimme

Cramo

Suomalainen Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka vuokraa asiakkailleen myös siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoaa rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. Cramo lupaa asiakkailleen aina mainion päivän työmaalla ja kantaa vastuun paitsi hyvästä asiakaspalvelusta, myös toimitusten aikatauluista ja kaluston ja palveluiden ensiluokkaisesta laadusta. Suomessa toimimme noin 500 työntekijän voimin yli 50 toimipisteessä. Cramo Finland Oy on osa Cramo-konsernia, jonka emoyhtiö Cramo Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita