Artikkelit

Työkykyjohtamisen vuosi – tutustu teemoihin ja hyödynnä arjessa

Ilmarisen työkykyjohtamisen teemat tarjoavat tietoa, työkaluja ja asiantuntemusta suunnitelmalliseen työkykyjohtamiseen. Tutustu teemoihin, poimi parhaat vinkit ja hyödynnä niitä arjessa.

– Haluamme tukea asiakkaitamme entistä paremmin työkyvyttömyysriskien hallinnassa. Työkykyjohtamisen vuosikello toimii suunnittelun tukena ja tarjoaa valmiin kattauksen keskeisistä työkykyyn ja henkilöstön hyvinvointiin vaikuttavista teemoista asiakkaidemme käyttöön, Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen kertoo.  

Tavoitteena on tarjota asiakkaille hyödyllistä tietoa ja konkreettisia työkaluja pitkin vuotta – entistä selkeämpinä ja helposti arkeen vietävinä kokonaisuuksina.

Työkykyjohtamisen teemat rytmittävät vuotta

Työkykyjohtamisen vuosi rakentuu neljän teeman ympärille. Ensimmäisellä vuosineljänneksellä teemana on työkyvyn vahvistaminen.

– Alkuvuodesta keskitymme muun muassa strategiseen työkyvyn johtamiseen, varhaiseen välittämiseen ja puheeksi ottamisen käytäntöihin. Tarjoamme vinkkejä myös vaikuttavasta työterveysyhteistyöstä sekä erilaisista ammatillisen kuntoutuksen keinoista, Halonen kuvailee.

Toisella neljänneksellä teemana on ihmisten johtaminen muuttuvassa työelämässä. Kolmannella kvartaalilla teemana on itsensä johtaminen. Vuoden viimeisen neljänneksen teema on yhtenä työyhteisönä.

Tietoa, työkaluja ja asiantuntemusta arkeen

Työkykyjohtamisen eri teemoista löytyy verkkokursseja, oppaita, valtakunnallisia valmennuksia, seminaareja sekä Ilmarisen olemassa olevia työkaluja arjen tekemisen tueksi. Luvassa on myös kiinnostavia asiantuntijapuheenvuoroja, blogikirjoituksia ja hyvää tukea niin operatiiviseen kuin strategiseenkin työkykyjohtamiseen. Uusia sisältöjä julkaistaan pitkin vuotta.  

Suunnitelmallisesti kohti tavoitteita

Työkykyjohtamisen vaikuttavuus ja tulokset syntyvät siitä, että toiminta on systemaattista ja suunnitelmallista sekä lähtee jokaisen yrityksen omista tarpeista.

– Työkykyjohtaminen ei ole erillistä tekemistä, vaan sen tulisi olla kiinteä osa yrityksen strategista ja operatiivista johtamista. Uskon vahvasti, että hyvä tarpeista ja työkyvyn haasteista lähtevä vuosisuunnittelu on kaiken perusta ja tukee parhaiten vaikuttavaa tekemistä ja tavoitteisiin pääsemistä, Halonen jatkaa.

– Toivon, että vuosikello tarjoaa hyödyllistä tietoa ja oivalluksia työkykyjohtamiseen. Hyvinvoiva henkilöstö takaa tyytyväiset asiakkaat ja auttaa yritystä menestymään. Tervetuloa mukaan!

Katso video

Tutustu työkykyjohtamisen teemoihin

Lisää aiheesta

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Artikkelit 3.4.2024

Aika tarkastaa oma työeläkeotteesi!

Työeläkeote päivittyy kuukausittain. On omalla vastuullasi tarkastaa se säännöllisesti. Tuleva eläkkeesi nimittäin perustuu työeläkeotteen sisältämiin tietoihin.

Aika tarkastaa oma työeläkeotteesi!
Lisää ajankohtaisia artikkeleita