Artikkelit

Suomen luonnon päivän kuvakisa toi upeita kuvia

Ympäristöystävällisyys ja ilmastonmuutosta vastaan taisteleminen ovat tärkeä osa Ilmarisen toimintaa ja vastuullista sijoittamista. Suomen luonnon päivän 29.8. kunniaksi järjestimmekin ilmarislaisille kuvakisan. Kisan tavoitteena oli kuvata kesäistä luontoa ja sen merkitystä itselle. Omaa luontosuhdettaan lähti kuvaamaan yli 30 ilmarislaista.

Suomen luonnon päivänä 29.8. on hyvä pysähtyä miettimään luonnon merkitystä. Ilmastonmuutos on merkittävä ja pitkäaikainen uhka ihmiskunnan tulevaisuudelle ja ekologiselle kestävyydelle. Ilmastonmuutoksen uhkaa vastaan taisteleminen onkin olennainen osa Ilmarisen sijoitustoimintaa. Tavoitteenamme on tehdä Ilmarisen sijoitussalkusta hiilineutraali vuoden 2035 loppuun mennessä. Hiilineutraali salkku tarkoittaa varautumista ilmastonmuutoksen luomiin riskeihin pitkällä aikavälillä.

Suomen luonnon päivää juhlistavan kuvakisan ideana oli tarkastella ja huomioida upeaa luontoamme ja sen virkistävää vaikutusta raskaan koronakevään jälkeen. Kannustimme ilmarislaisia liikkeelle luontoon – sinne puhtaaseen ympäristöön, jota mekin haluamme ilmastonmuutoksen vaikutuksilta suojata.

Kisaraadin arviointikriteereinä olivat mm. kuvaajan ja luonnon vuorovaikutuksen kuvittaminen sekä aiheen valinta ja kuvan kertoma tarina. Kisaan lähetetyt kuvat olivat upeita ja tekivät valinnasta vaikean.  

Luontoa monesta näkökulmasta 

Voittajakuvaksi valikoitui Lassi Antilan kuva ”Social distancing”.

Maisema Patvinsuolta.

– Koronapandemian vuoksi moni vietti kesän Suomessa. Kun näinä aikoina tarkoituksena on välttää suuria ihmismassoja, tarjoaa Suomen luonto tähän upeat puitteet. Patvinsuon kansallispuiston pitkospuilta on parhaimmillaan kilometrien näkyvyys joka suuntaan, eikä missään näkynyt ristin sielua meidän siellä kävellessä, Lassi kertoo kuvastaan.  

Kunniamaininnan kisassa sai neljä eri tavoin ansiokasta kuvaa ja tarinaa.  

Sirpa Laaksonen lähetti vaikuttavan kuvan uhkaavasta taivaasta.   

Uhkaava taivas.

– Taivaan kaikki värit. Ukkospilvet voivat joskus olla mahtavan näköisiä, Sirpa Laaksonen sanoo. 

Anniina Kaasisen kuva on nimeltään "Taidetuokio".  

Lapset rantakalliolla.

– Luonto on paikka, joka saa sisäisen lapsen valloilleen: pieni sadevesilammikko meren rannalla muuttuu taiteilijan maalausmateriaaliksi ja sileä kallio canvakseksi. Luonto on ehtymätön inspiraation lähde, kertoo Anniina kuvastaan. 

Matti Leppäsen kuva ja tarina vakuuttivat. 

Aikuinen, lapsi ja sateenkaari.

– Onko sateenkaaren päässä kultaa? Olimme pojanpoikani kanssa katselemassa Pielisen vastarannalla raivoavaa ukkosmyrskyä ja sateenkaarta, joka kuvanottajalle (tyttäreni) sattui osumaan juuri minuun. Pidän suuresti erilaisista luonnonilmiöistä ja Pielinen ja Kolin kansallispuisto ovat minulle ehkä parhaat paikat tuulettaa mieltä. Sen tahtoisin opettaa myös jälkipolville. Kuvassa voidaan toki nähdä myös symboliikkaa: sateenkaari kuvastaa työelämää ja sen päässä odottaa kultatynnyri eli eläke. Siellä päässä olen itse, mutta pikkupoika vasta kurottaa kohti työelämää.  

Peeta Paatero-Voutilainen bongasi Ilmarisen toimitalon nurkalta Ruoholahdessa siilivauvan.

Siilivauva Ruoholahdessa.

– Kännykällä kuvattu, kaukaa ja kiireessä, mutta meillä elää täällä tämän kevään poikanen, kertoi Peeta kuvan saatetekstissä.  

Kuvakisan satoa tullaan näkemään myös Ilmarisen somekanavissa. Kannattaa seurata!

Juhlitaan lauantaina Suomen luontoa 

Suomen luontoa juhlitaan lauantaina 29.8.2020. Suomen luonnon päivä on luonnon oma juhlapäivä ja jo osa kansallista juhlapäivien perinnettä. Se on myös aktiivisen tekemisen ja osallistumisen päivä ja avoin kaikille, jotka haluavat juhlistaa Suomen luontoa. Katso vinkit Suomen luonnon päivän sivuilta.

Lisää aiheesta

Artikkelit 7.12.2023

Lassila & Tikanoja onnistui nostamaan työntekijöidensä eläköitymisikää yli 4 vuodella

Sairauspoissaolot vähenivät ja eläköitymisikä saatiin nousuun Lassila & Tikanojalla, kun yritys alkoi satsata työhyvinvointiin strategisella tasolla. Onnistumisten takana on yhtiön johdon vahva sitoutuminen työkykyjohtamiseen, ja työtä tehdään tiiviisti yhdessä Ilmarisen ja työterveyshuollon kanssa.

Lassila & Tikanoja onnistui nostamaan työntekijöidensä eläköitymisikää yli 4 vuodella

Artikkelit 4.12.2023

Saatko kaikki oikein YEL-testistämme?

Keskustelua herättävä ja kuitenkin mainettaan parempi. Sellainen on yrittäjien tärkein vakuutus YEL. Mielipiteitä riittää, kun YEL:istä puhutaan, mutta kuinka hyvin se oikeasti tunnetaan? Laita tietosi testiin!

Saatko kaikki oikein YEL-testistämme?

Artikkelit 16.11.2023

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?

Hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen kilpailuvaltti ja tehokkuutta parantava tekijä. Kun haluamme parantaa työhyvinvointia, alamme kuitenkin usein suoraan suunnitella toimenpiteitä sen sijaan että ensin miettisimme, mitä haluamme saada aikaiseksi ja mihin todella haluamme vaikuttaa.

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita