Artikkelit

Ilmarinen kesätyöntekijöiden silmin

Ilmarisessa on taas mainio joukko kesätyöntekijöitä apunamme. Tuemme samalla nuorten matkaa työelämään ja tarjoamme tilaisuuden oppia erilaisia työeläkeyhtiön töitä.

Kesän anti ei suinkaan ole vain yksisuuntaista työn tarjoamista. Kesätyöntekijät tuovat mukanaan monenlaisia uusia ideoita ja näkökulmia sekä oppimisen iloa. Kokeneen ilmarislaisen ja aloittavan nuoren työntekijän näkemykset ja osaamiset täydentävät toisiaan.

Kesätyöt ovat oiva mahdollisuus päästä kokemaan ja tekemään arjen työelämää. Opiskeluaikainen työkokemus ja osaamisen kartuttaminen ovat merkittäviä tekijöitä myöhemmässä työllistymisessä. Kesäpestissä saa näkemystä erilaisista töistä ja työkulttuureista, ja töiden päättyessä on tallessa monta arvokasta kontaktia tulevaan työnhakuun.

Näköalapaikka ja näytön paikka

Työ Ilmarisessa ei kuitenkaan ole vain näköalapaikka vaan myös näytön paikka. Meillä on kesätyöntekijälläkin mahdollisuus tehdä merkityksellistä ja vastuullista työtä, joka vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen.

Jotta nuoret työntekijät pääsevät vauhdilla ja varmuudella töihinsä kiinni, panostamme laadukkaaseen perehdytykseen. Kesätyöntekijän työt käynnistyvät vauhdilla, kun perehdytys tehdään huolella. Samalla välittyy myös yleistä työelämätietoa.

Kesätyöntekijöiden perehdytyksessä käydään läpi monipuolisesti Ilmarista yhtiönä ja työnantajana sekä kunkin kesätyöntekijän omaa työtä. Monelle kesätyöntekijälle myös työsuhteeseen liittyvät asiat voivat olla vielä outoja ja oppi on tarpeen. Kunkin työntekijän omaan työhön perehdyttämisestä ja opastuksesta vastaa oma tiiminvetäjä. Työergonomiaan ja työhyvinvointiin liittyvät asiat kuuluvat myös perehdytyskokonaisuuteen. Perehdytystä tukee itsenäinen opiskelu Ilmarisen verkko-oppimisympäristössä. Lisäksi kesätyöntekijöillä on yhteinen, aktiivinen Teams-ryhmä, jossa tuodaan esille kesätyöntekijöille tärkeitä vinkkejä ja keskustellaan.

Katso videolta, millaisia kokemuksia kesätyöntekijämme Janne, Elina, Petrus ja Janette ovat saaneet Ilmarisessa.

Lisätietoja

  • Ilmarinen rekrytoi vaihtelevan määrän kesätyöntekijöitä joka kesä. Ilmarisesta työpaikkana ja avoimista työpaikoista saat tietoa Ilmarisen rekrytointikanavista. 
  • Ilmarinen on jo pitkään ollut mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. (kesaduuni.org) Kampanja haastaa työnantajia tarjoamaan nuorille enemmän ja laadukkaampia kesätyöpaikkoja.
  • Hoida kesä- ja kausityöntekijän vakuutus kuntoon

Lisää aiheesta

Artikkelit 7.12.2023

Lassila & Tikanoja onnistui nostamaan työntekijöidensä eläköitymisikää yli 4 vuodella

Sairauspoissaolot vähenivät ja eläköitymisikä saatiin nousuun Lassila & Tikanojalla, kun yritys alkoi satsata työhyvinvointiin strategisella tasolla. Onnistumisten takana on yhtiön johdon vahva sitoutuminen työkykyjohtamiseen, ja työtä tehdään tiiviisti yhdessä Ilmarisen ja työterveyshuollon kanssa.

Lassila & Tikanoja onnistui nostamaan työntekijöidensä eläköitymisikää yli 4 vuodella

Artikkelit 4.12.2023

Saatko kaikki oikein YEL-testistämme?

Keskustelua herättävä ja kuitenkin mainettaan parempi. Sellainen on yrittäjien tärkein vakuutus YEL. Mielipiteitä riittää, kun YEL:istä puhutaan, mutta kuinka hyvin se oikeasti tunnetaan? Laita tietosi testiin!

Saatko kaikki oikein YEL-testistämme?

Artikkelit 16.11.2023

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?

Hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen kilpailuvaltti ja tehokkuutta parantava tekijä. Kun haluamme parantaa työhyvinvointia, alamme kuitenkin usein suoraan suunnitella toimenpiteitä sen sijaan että ensin miettisimme, mitä haluamme saada aikaiseksi ja mihin todella haluamme vaikuttaa.

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita