Artikkelit

Ilmarisen lapsiparkki on yksi kesän kohokohdista

Ilmarinen järjestää työntekijöilleen kesäkuun aikana mahdollisuuden tuoda lapsia työpaikalle hoitoon työpäivän ajaksi.

Ilmarisen työntekijöilleen järjestämän lapsiparkki tarjoaa tilapäistä apua työn ja perhe-elämän yhdistämisessä.

– Kesäkuussa voi olla vaikea löytää lapsille hoitopaikkaa tai seuraa työpäivän ajaksi, jos ei ole sopivia leirejä tai läheisten muodostamaa turvaverkkoa tarjolla. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa myös koko perheen yhteistä loma-aikaa. Meidän lapsiparkkimme on jo viiden vuoden ajan tarjonnut apua hoitopaikan löytämiseen, kertoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Niin sanottu lakisääteinen lomakausi kestää toukokuun alusta syyskuun loppuun. Suomalaisten kesälomat painottuvat kuitenkin usein juhannuksen jälkeiseen aikaan heinäkuulle. Lapsiparkkiin otetaan ensisijaisesti esikoulu- ja alakouluikäisiä lapsia, joille hoitopaikan löytäminen voi tuottaa hankaluuksia.

– Lapsiparkkiin voi tuoda lapsen yksittäisiksi päiviksi tai vaikka yhdeksi viikoksi. Varsinkin perheissä, joissa on yksi vanhempi, voi kyseessä olla loma-ajan pelastava järjestely. Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto ohjeistaa, että alakouluikäisen lapsen ei pitäisi joutua viettämään päiviään kotona yksin ainakaan säännönmukaisesti, Sami Ärilä muistuttaa.


Lapsiparkki tekee myös retkiä.

Turvallista ja hauskaa yhteistä tekemistä

Lapsiparkin järjestäminen varmistui tänä vuonna vasta silloin, kun koronatilanne ja viranomaisohjeistus sen sallivat.

– Meillä on tarkka ohjeistus lapsien määrästä sekä turvallisista käytännöistä. Lasten hyvinvointi edellä mennään, lapsiparkin ohjaaja Aino Sonninen sanoo.

Vanhemman työpaikalle pääseminen voi olla lapsen näkökulmasta jännittävä kokemus.

– Aika moni lapsi on tullut meille aina seuraavana kesänä uudestaan. Lapsiparkissa tutustutaan uusiin kavereihin, askarrellaan, leikitään, retkeillään ja pelataan. Kuuntelemme tarkasti lapsien toiveita ja pohdimme yhdessä kaikille mukavaa ohjelmaa. Välillä kuulen, että joku ilmarislainen sanoo, että jäisi mieluummin lapsiparkkiin leikkimään kuin menisi seuraavaan kokoukseen, Aino Sonninen nauraa.


Lapset askartelevat mielellään lapsiparkissa.

Kun lapsilta kysytään, mikä lapsiparkissa on parasta, he vastaavat:
- Parasta on askartelu, sillä rakastan taidetta ja askartelua! Ja myös ohjaajat!
- Lapsiparkissa parasta on kaikki, etenkin yhteisen leffan tekeminen!
- Lempi juttu lapsiparkissa on syöminen!
- Lapsiparkissa on kivointa kaikki retket ja aikuiset.
- Lemppari juttuni lapsiparkissa on liikuntasalissa leikkiminen!

Ilmarisen lapsiparkin säännöt

Lapsiparkin ohjaajat ja lapset ovat tehneet yhteisesti noudatettavat sääänöt. Nämä säännöt toimivat taatusti myös yleisesti työelämässä!

1. Ollaan ystävällisiä ja otetaan kaikki mukaan.
2. Siivotaan omat jäljet.
3. Kuuntelen ohjeet ja toimin niiden mukaan.
4. Pidetään yhdessä kivaa!

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita