Muuttuva työelämä

Ilmarisen lapsiparkki on yksi kesän kohokohdista

Ilmarinen järjestää työntekijöilleen kesäkuun aikana mahdollisuuden tuoda lapsia työpaikalle hoitoon työpäivän ajaksi.

Ilmarisen työntekijöilleen järjestämän lapsiparkki tarjoaa tilapäistä apua työn ja perhe-elämän yhdistämisessä.

– Kesäkuussa voi olla vaikea löytää lapsille hoitopaikkaa tai seuraa työpäivän ajaksi, jos ei ole sopivia leirejä tai läheisten muodostamaa turvaverkkoa tarjolla. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa myös koko perheen yhteistä loma-aikaa. Meidän lapsiparkkimme on jo viiden vuoden ajan tarjonnut apua hoitopaikan löytämiseen, kertoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Niin sanottu lakisääteinen lomakausi kestää toukokuun alusta syyskuun loppuun. Suomalaisten kesälomat painottuvat kuitenkin usein juhannuksen jälkeiseen aikaan heinäkuulle. Lapsiparkkiin otetaan ensisijaisesti esikoulu- ja alakouluikäisiä lapsia, joille hoitopaikan löytäminen voi tuottaa hankaluuksia.

– Lapsiparkkiin voi tuoda lapsen yksittäisiksi päiviksi tai vaikka yhdeksi viikoksi. Varsinkin perheissä, joissa on yksi vanhempi, voi kyseessä olla loma-ajan pelastava järjestely. Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto ohjeistaa, että alakouluikäisen lapsen ei pitäisi joutua viettämään päiviään kotona yksin ainakaan säännönmukaisesti, Sami Ärilä muistuttaa.


Lapsiparkki tekee myös retkiä.

Turvallista ja hauskaa yhteistä tekemistä

Lapsiparkin järjestäminen varmistui tänä vuonna vasta silloin, kun koronatilanne ja viranomaisohjeistus sen sallivat.

– Meillä on tarkka ohjeistus lapsien määrästä sekä turvallisista käytännöistä. Lasten hyvinvointi edellä mennään, lapsiparkin ohjaaja Aino Sonninen sanoo.

Vanhemman työpaikalle pääseminen voi olla lapsen näkökulmasta jännittävä kokemus.

– Aika moni lapsi on tullut meille aina seuraavana kesänä uudestaan. Lapsiparkissa tutustutaan uusiin kavereihin, askarrellaan, leikitään, retkeillään ja pelataan. Kuuntelemme tarkasti lapsien toiveita ja pohdimme yhdessä kaikille mukavaa ohjelmaa. Välillä kuulen, että joku ilmarislainen sanoo, että jäisi mieluummin lapsiparkkiin leikkimään kuin menisi seuraavaan kokoukseen, Aino Sonninen nauraa.


Lapset askartelevat mielellään lapsiparkissa.

Kun lapsilta kysytään, mikä lapsiparkissa on parasta, he vastaavat:
- Parasta on askartelu, sillä rakastan taidetta ja askartelua! Ja myös ohjaajat!
- Lapsiparkissa parasta on kaikki, etenkin yhteisen leffan tekeminen!
- Lempi juttu lapsiparkissa on syöminen!
- Lapsiparkissa on kivointa kaikki retket ja aikuiset.
- Lemppari juttuni lapsiparkissa on liikuntasalissa leikkiminen!

Ilmarisen lapsiparkin säännöt

Lapsiparkin ohjaajat ja lapset ovat tehneet yhteisesti noudatettavat sääänöt. Nämä säännöt toimivat taatusti myös yleisesti työelämässä!

1. Ollaan ystävällisiä ja otetaan kaikki mukaan.
2. Siivotaan omat jäljet.
3. Kuuntelen ohjeet ja toimin niiden mukaan.
4. Pidetään yhdessä kivaa!

Lisää aiheesta

Muuttuva työelämä 6.7.2021

Pesulayrittäjäksi pystymetsästä – Kuntoutus auttoi uudelle uralle

Terveysongelmat pakottivat oululaisen Jukka-Pekka Sarajärven jäämään pois palkkatöistä. Työkyvyttömyyseläke ei ollut Sarajärvelle vaihtoehto, joten uusi yrittäjäura alkoi entuudestaan täysin oudolla pesula-alalla. Lopulta Ilmarisen ammatillinen kuntoutus auttoi Sarajärveä muokkaamaan työtä paremmin omalle terveydentilalle sopivaksi.

Pesulayrittäjäksi pystymetsästä – Kuntoutus auttoi uudelle uralle

Muuttuva työelämä 1.7.2021

Ilmarisen paluu tulevaisuuteen eli korona-exit

Nyt vaikuttaa lupaavalta, että syksyllä päästäisiin muokkaamaan koronaelämästä uudenlaista arkea. Mitään selkeää pandemian loppupäivää tai uuden ajan alkupäivää ei ole, joten paluuta tulevaisuuteen tehdään sopivin askelin. Etenemme Ilmarisessa rajoitusten ja niiden purkamisen suhteen samaa tahtia muun yhteiskunnan kanssa.

Ilmarisen paluu tulevaisuuteen eli korona-exit
Lisää ajankohtaisia artikkeleita