Artikkelit

Ilmarisen lapsiparkki on yksi kesän kohokohdista

Ilmarinen järjestää työntekijöilleen kesäkuun aikana mahdollisuuden tuoda lapsia työpaikalle hoitoon työpäivän ajaksi.

Ilmarisen työntekijöilleen järjestämän lapsiparkki tarjoaa tilapäistä apua työn ja perhe-elämän yhdistämisessä.

– Kesäkuussa voi olla vaikea löytää lapsille hoitopaikkaa tai seuraa työpäivän ajaksi, jos ei ole sopivia leirejä tai läheisten muodostamaa turvaverkkoa tarjolla. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa myös koko perheen yhteistä loma-aikaa. Meidän lapsiparkkimme on jo viiden vuoden ajan tarjonnut apua hoitopaikan löytämiseen, kertoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä.

Niin sanottu lakisääteinen lomakausi kestää toukokuun alusta syyskuun loppuun. Suomalaisten kesälomat painottuvat kuitenkin usein juhannuksen jälkeiseen aikaan heinäkuulle. Lapsiparkkiin otetaan ensisijaisesti esikoulu- ja alakouluikäisiä lapsia, joille hoitopaikan löytäminen voi tuottaa hankaluuksia.

– Lapsiparkkiin voi tuoda lapsen yksittäisiksi päiviksi tai vaikka yhdeksi viikoksi. Varsinkin perheissä, joissa on yksi vanhempi, voi kyseessä olla loma-ajan pelastava järjestely. Esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto ohjeistaa, että alakouluikäisen lapsen ei pitäisi joutua viettämään päiviään kotona yksin ainakaan säännönmukaisesti, Sami Ärilä muistuttaa.


Lapsiparkki tekee myös retkiä.

Turvallista ja hauskaa yhteistä tekemistä

Lapsiparkin järjestäminen varmistui tänä vuonna vasta silloin, kun koronatilanne ja viranomaisohjeistus sen sallivat.

– Meillä on tarkka ohjeistus lapsien määrästä sekä turvallisista käytännöistä. Lasten hyvinvointi edellä mennään, lapsiparkin ohjaaja Aino Sonninen sanoo.

Vanhemman työpaikalle pääseminen voi olla lapsen näkökulmasta jännittävä kokemus.

– Aika moni lapsi on tullut meille aina seuraavana kesänä uudestaan. Lapsiparkissa tutustutaan uusiin kavereihin, askarrellaan, leikitään, retkeillään ja pelataan. Kuuntelemme tarkasti lapsien toiveita ja pohdimme yhdessä kaikille mukavaa ohjelmaa. Välillä kuulen, että joku ilmarislainen sanoo, että jäisi mieluummin lapsiparkkiin leikkimään kuin menisi seuraavaan kokoukseen, Aino Sonninen nauraa.


Lapset askartelevat mielellään lapsiparkissa.

Kun lapsilta kysytään, mikä lapsiparkissa on parasta, he vastaavat:
- Parasta on askartelu, sillä rakastan taidetta ja askartelua! Ja myös ohjaajat!
- Lapsiparkissa parasta on kaikki, etenkin yhteisen leffan tekeminen!
- Lempi juttu lapsiparkissa on syöminen!
- Lapsiparkissa on kivointa kaikki retket ja aikuiset.
- Lemppari juttuni lapsiparkissa on liikuntasalissa leikkiminen!

Ilmarisen lapsiparkin säännöt

Lapsiparkin ohjaajat ja lapset ovat tehneet yhteisesti noudatettavat sääänöt. Nämä säännöt toimivat taatusti myös yleisesti työelämässä!

1. Ollaan ystävällisiä ja otetaan kaikki mukaan.
2. Siivotaan omat jäljet.
3. Kuuntelen ohjeet ja toimin niiden mukaan.
4. Pidetään yhdessä kivaa!

Lisää aiheesta

Artikkelit 30.9.2022

Työkokeilu – mitä, milloin ja kenelle?

Työssä jatkamista ja työhön paluuta voi tukea monin tavoin. Työkokeilu on hyvä vaihtoehto monessa tilanteessa. Mitä työkokeilu tarkoittaa ja mitä siitä pitäisi tietää? Milloin työkokeilua voi hyödyntää?

Työkokeilu – mitä, milloin ja kenelle?

Artikkelit 21.9.2022

Yrittäjä, lähestytkö eläkeikää? Muista nämä kymmenen asiaa

Jos eläkeikä siintää jo horisontissa, on aika alkaa valmistautua. Eläkkeen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin – yrittäjänä voi olla tarpeen aloittaa valmistautuminen jo vuosia etukäteen. Pidä mielessäsi nämä kymmenen asiaa, kun suunnittelet eläköitymistä.

Yrittäjä, lähestytkö eläkeikää? Muista nämä kymmenen asiaa

Artikkelit 20.9.2022

Nyt kannattaa siirtyä verkkoon, eläkeasioittesi osoite on OmaEläke-palvelu

Saat eläkepäätöksen nopeammin, kun teet eläkehakemuksen sähköisesti. Voit siirtyä sähköiseen asiointiin helposti antamalla siihen suostumuksen verkossa. Kun hoidat kaikki eläkeasiasi OmaEläke-palvelussa, löydät niihin liittyvät päätökset sekä asiakirjat helposti ja turvallisesti aina ajantasaisina yhdestä paikasta. Verkkoasiointi säästää myös ympäristöä.

Nyt kannattaa siirtyä verkkoon, eläkeasioittesi osoite on OmaEläke-palvelu
Lisää ajankohtaisia artikkeleita