Artikkelit

Kuukauden asiantuntija: Sara Boddy

Huolehdimme Ilmarisessa yli miljoonan suomalaisen eläketurvasta. Olemme kohta 60 vuotta rakentaneet yhdessä työnantajien kanssa parempaa työelämää ja edistäneet työkykyä. Mutta ketkä tätä työtä tekevät? Lue mitä kuukauden asiantuntijamme kertoo työstään.

Kuka olet ja mitä teet Ilmarisessa?

– Olen Sara Boddy, työssäkäyvä opiskelija Helsingistä. Olen Ilmarisen CRM-järjestelmän toinen pääkäyttäjä. CRM tarkoittaa asiakkuuksien hallintaa. Hoidan järjestelmän koulutusta, ohjeistusta sekä olen mukana sen kehittämisessä.

Milloin aloitit työt Ilmarisessa?

– Tulin Ilmariseen vuonna 2018, kun Etera ja Ilmarinen fuusioituivat.

Miksi halusit Ilmariseen töihin?

– Ilmariseen siirtyminen tapahtui automaattisesti fuusion yhteydessä, mutta oli jännittävää päästä suurempaan yritykseen töihin.

Oletko tehnyt eri tehtäviä Ilmarisessa?

– Kyllä, olen ollut vakuutuspuolen asiakaspalvelussa ja siellä toiminut myös ”tukihenkilönä”, eli tehnyt ohjeita ja pitänyt koulutuksia tiimin jäsenille.

Jatkuva oppiminen on tärkeää

Miten pidät osaamisestasi huolta?

– Ottamalla vastaan ennakkoluulottomasti erilaisia työtehtäviä, osallistumalla Ilmarisen tarjoamiin erilaisiin koulutuksiin ja pitämällä kommunikaatiota yllä eri osastojen ja toimintojen kanssa. Työkavereilta oppii aina paljon uutta.

Mikä on työssäsi parasta?

– Jatkuva uuden oppiminen, vaihtelevat työtehtävät ja tietysti joustavuus, sillä teen lyhyempää työpäivää opintojeni takia. Lisäksi työtehtäväni yhteisessä käytössä olevan järjestelmän pääkäyttäjänä mahdollistaa oppimisen muiden osastojen töistä, mikä tekee työstäni hyvin monipuolista.

Mikä on työyhteisön ja -kaverien merkitys sinulle?

– Hyvällä työyhteisöllä ja hyvillä työkavereilla on iso merkitys jaksamisen kannalta. Saan apua työkavereilta tarvittaessa ja pääsen myös heidän kanssaan päästelemään höyryjä. :)

Kohtamisia on jo ikävä

Miten korona-aika on vaikuttanut työhösi?

– Itse olen selvinnyt aika vähällä. Tietenkin etätyöt ja Teams-palaverit ovat lisääntyneet, kuten kaikilla muillakin, mutta ei korona muuten oikein ole vaikuttanut suoraan työhöni. Ihmisten kohtaamista on toki ikävä.

Ilmarinen täyttää tänä vuonna 60 vuotta – eli olemme parhaassa työiässä. Miten suomalaiset saisi jaksamaan ja jatkamaan pidempään töissä – mikä sinusta on paremman työelämän salaisuus?

– Hyvä kysymys. Varmasti riippuu ihmisestä. Itselläni se on ehdottomasti työkaverit ja monipuoliset työtehtävät.

Miten itse pidät työkyvystäsi huolta? Mitä harrastuksia sinulla on?

– Töitä tehdessä pidän huolta tauottamisesta ja lisäksi opiskelujen sekä töiden ohella pidän myös vapaapäiviä, jolloin en tee kumpaakaan. Harrastuksiini kuului salilla käyminen, mutta koronan takia on pitänyt siirtyä kotijumppiin. Onneksi Ilmarinen on mahdollistanut meille työntekijöille kotitreeniin etäsovelluksen kautta.

Jos työtehtäväni olisi rakennus, se olisi…

– Vaikea kysymys, mutta todennäköisesti jokin kauppakeskus. Ajatuksena on, että siihen liittyy monta eri toimijaa ja rakennus kokoaa ihmiset yhteen. :)

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita