Artikkelit

Miten rytmittää työ lomalta paluun jälkeen?

Miten palata takaisin töihin virkistävän loman jälkeen? Miten työ kannattaa rytmittää - vapaa-aikaa unohtamatta? Näihin asioihin pureudutaan Ajankohtaisen huomisen tämänkertaisessa jaksossa. Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto on yritysvastuu- ja viestintäpäällikkö Heidi Lehmuskummun haastateltavana.

Tuntuuko töihin palaaminen vaikealta, ja ovatko salasanat hukassa? Ei hätää. Nämä ovat todennäköisesti merkkejä virkistävästä ja palauttavasta lomasta. Töihin laskeutuminen kannattaa tehdä pehmeästi, mikäli työtilanne sen sallii.

Levanto antaa evästystä, miten työ kannattaa rytmittää ja miten loman jälkeenkin palautuminen säilyy osana arkea. Kuten sanonta kuuluu: tärkeää on myös se, mitä tapahtuu lomien välillä.

Pidä viiden minuutin tauko ja katsele Ajankohtaisen huomisen tuore jakso!

Lue lisää

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita