Artikkelit

Nyt kannattaa siirtyä verkkoon, eläkeasioittesi osoite on OmaEläke-palvelu

Saat eläkepäätöksen nopeammin, kun teet eläkehakemuksen sähköisesti. Voit siirtyä sähköiseen asiointiin helposti antamalla siihen suostumuksen verkossa. Kun hoidat kaikki eläkeasiasi OmaEläke-palvelussa, löydät niihin liittyvät päätökset sekä asiakirjat helposti ja turvallisesti aina ajantasaisina yhdestä paikasta. Verkkoasiointi säästää myös ympäristöä.

Tärkeimmät asiakirjat kuten työeläkeotteesi sekä päätökset koskien eläke- ja kuntoutusasioitasi löytyvät OmaEläke-palvelusta. Saat tekstiviestillä ilmoituksen, kun sinulle on saapunut uutta luettavaa. Varmista siis, että ilmoittamasi yhteystiedot ovat voimassa. Verkosta löytyviä asiakirjoja ei lähetetä postitse.

OmaEläke-palvelusta voit tarkastella muun muassa kertyvää eläkettä työeläkeotteeltasi ja eläkkeelle jäätyäsi oman eläkkeesi maksutietoja. Kaikki tärkeät asiakirjat säilyvät ja pysyvät tallessa OmaEläke-palvelussa.

Huomaathan, että saat sähköisesti omat asiakirjasi, mutta huoltajana et näe esimerkiksi lapselle osoitettua perhe-eläkepäätöstä verkosta.

Kehitämme verkkopalveluamme koko ajan, ja on mahdollista, että saat vielä osan postistamme paperilla.

Paperinen työeläkeote aiempaa suppeampi, verkossa koko työhistoria

Paperisen työeläkeotteen sisältämiin tietoihin tuli kuluvana vuonna voimaan muutos. Joka kolmas vuosi lähettämältämme paperiselta työeläkeotteelta näet eläkettä kerryttäneet ansiosi vain kuluvan ja viimeisen kuuden vuoden ajalta. Verkosta voit koska vain tarkistaa kertymän koko työhistoriasi ajalta.

Lisäksi verkon työeläkeotteessa on se etu, että se päivittyy kuukausittain.

Verkkopalvelussa voit samalla laskea laskuria hyödyntäen arvion tulevan eläkkeesi suuruudesta.

Pääset kirjautumaan OmaEläke-palveluun verkkopankkitunuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Yhä useampi seuraa työeläkettään verkossa

Viime vuonna Ilmarisen asiakkaat katsoivat työeläkeotettaan verkossa 308 000 kertaa, mikä on kaksi kertaa enemmän kuin pari vuotta aikaisemmin.

Eniten verkossa eläkekertymäänsä kävivät tarkastelemassa 50-59-vuotiaat.

Lue lisää työeläkeotteesta

Lisää aiheesta

Artikkelit 15.3.2023

Kesätyöntekijä tulossa taloon? Työnantajana muista huolehtia hänen eläketurvastaan

Kesätyöntekijöiden rekrytointi on käynnissä monissa yrityksissä parhaillaan. Kun sopivat tekijät löytyvät, muista hoitaa ajoissa kuntoon myös heidän eläkevakuuttamisensa. Yhtä lailla yksityishenkilönä muista, että sinusta tulee työnantaja, jos palkkaat kesäksi esimerkiksi lapsenvahdin, mökkitalkkarin tai ruohonleikkaajan.

Kesätyöntekijä tulossa taloon? Työnantajana muista huolehtia hänen eläketurvastaan

Artikkelit 21.2.2023

Näillä arjen teoilla A-lehdistä tuli mielen hyvinvointia tukeva työpaikka

Mediatalo A-lehdet haluaa haastaa kaikki työpaikat poistamaan stigmaa mielenterveysongelmien ympäriltä. Yritys on parantanut työntekijöiden hyvinvointia tekemällä pitkäjänteistä työtä mielen hyvinvoinnin edistämiseksi. Konkreettiset teot työpaikan arjessa ovat muun muassa vähentäneet työntekijöiden mielenterveyspoissaoloja.

Näillä arjen teoilla A-lehdistä tuli mielen hyvinvointia tukeva työpaikka
Lisää ajankohtaisia artikkeleita