Artikkelit

”Jos saisit 1000 euroa, mitä tekisit sillä?” – Ilmarisen toimitusjohtaja vastasi lounaalla lasten kysymyksiin

Ilmarisen lapsiparkki helpottaa työntekijöiden arkea ja pelastaa lapset yksinäisiltä kesäpäiviltä. Toimitusjohtaja Jouko Pölönen kävi lapsiparkkilaisten kanssa lounaalla, jossa häntä vastassa oli joukko kiperiä kysymyksiä.

Koululaiset siirtyvät kesälaitumille kesäkuun alussa, mutta lasten vanhemmilla lomat sijoittuvat usein vasta heinäkuulle. Ilmarisessa perhe-elämän ja työn yhdistämistä tuetaan vuosittain kesäkuussa järjestettävällä lapsiparkilla, jonne ilmarislaiset voivat tuoda työpäivän ajaksi hoitoon 1.–3. luokkalaiset lapsensa.

– Pienimmille koululaisille voi olla vaikeaa löytää sopivaa tekemistä tai hoitopaikkaa kesäkuussa etenkin silloin, jos ei satu olemaan läheisten muodostamaan tukiverkkoa. Vanhempien lomien jaksottaminen eri ajankohtiin rajoittaa koko perheen yhteistä loma-aikaa, ja erityisesti yksinhuoltajaperheissä lapsiparkki helpottaa kesän järjestelyjä huomattavasti. Lapsen voi tuoda lapsiparkkiin pidemmäksi ajaksi tai vaikka vain päiväksi, Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä kertoo.Lapsiparkki on odotettu juttu myös lapsille itselleen. Suuri osa lapsista tuntee toisensa jo aiemmilta vuosilta, ja ohjaajatkin ovat heille vanhoja tuttuja.

Tänä kesänä lapset ovat muun muassa askarrelleet ja lennättäneet leijoja, suunnitelleet lapsiparkin omaa lehteä sekä käsikirjoittaneet ja kuvanneet elokuvan. Perinteeksi ovat muodostuneet torstain leffailtapäivä ja viikoittaiset retket Hietaniemen uimarannalle.

– Meillä on ollut tosi kiva kesä. Olemme käyttäneet paljon toimiston tiloja, kuten jumppasalia, ja tehneet pari kolme retkeä viikossa. Esimerkiksi monet museot ovat ilmaisia lapsiryhmille, joten niitä on ollut kiva hyödyntää, Lotta Mäkinen, yksi lapsiparkin kolmesta ohjaajasta, kertoo.

Lasten mielestä kolme asiaa tämän kesän lapsiparkissa olivat ylitse muiden: rantaretket, vierailu kaupunginmuseossa ja Macarenan tanssiminen. Osaan heistä vanhempien työpaikka on ehtinyt tehdä lähtemättömän vaikutuksen.

– Yksi lapsista sanoi lähtiessään, että ”iskällä on ihan paras työpaikka ikinä! Mä rakastan Ilmarista, haluan tänne töihin!” Tämä ei ollut yhtään epätavallinen kommentti, Mäkinen nauraa.

Juhannusviikolla lapsiparkkilaiset tapasivat Ilmarisen toimitusjohtajan Jouko Pölösen, jolle he pääsivät esittämään kysymyksiä. Videolta näet, miten yhteinen lounas sujui.

Lue lisää

Lisää aiheesta

Artikkelit 30.3.2023

Näin kierrätämme ja uusiokäytämme yli 70 prosenttia Aleksanterinkatu 13:n remontissa syntyvästä jätteestä

Energian ja materiaalien tehokas käyttö sekä erilaiset kiertotalousratkaisut ovat Ilmariselle tärkeitä vanhan arvorakennuksen remontoinnissa. Osa materiaaleista, kuten vanhan maisemahissin marmorilaatat, saavat uuden elämän kunnostetussa rakennuksessa.

Näin kierrätämme ja uusiokäytämme yli 70 prosenttia Aleksanterinkatu 13:n remontissa syntyvästä jätteestä

Artikkelit 27.3.2023

Perhe-eläke on paljon muutakin kuin turvaa vanhuuden varalle

Perhe-eläke antaa turvaa toimeentuloon leskelle, kun puoliso menehtyy. Myös alle 20-vuotiaat lapset voivat saada lapseneläkettä perhe-eläkkeen turvin. Perhe-eläke perustuu työeläketurvaan. Toisin sanoen samalla tavoin kuin työeläke vanhuuden varalle, myös perhe-eläke karttuu jokaisen tienatun euron myötä.

Perhe-eläke on paljon muutakin kuin turvaa vanhuuden varalle

Artikkelit 15.3.2023

Kesätyöntekijä tulossa taloon? Työnantajana muista huolehtia hänen eläketurvastaan

Kesätyöntekijöiden rekrytointi on käynnissä monissa yrityksissä parhaillaan. Kun sopivat tekijät löytyvät, muista hoitaa ajoissa kuntoon myös heidän eläkevakuuttamisensa. Yhtä lailla yksityishenkilönä muista, että sinusta tulee työnantaja, jos palkkaat kesäksi esimerkiksi lapsenvahdin, mökkitalkkarin tai ruohonleikkaajan.

Kesätyöntekijä tulossa taloon? Työnantajana muista huolehtia hänen eläketurvastaan
Lisää ajankohtaisia artikkeleita