Artikkelit

Miten tulevaisuuden työkykyä johdetaan?

Millaisia ovat työkykyjohtamisen parhaat käytännöt ja miten ne saa osaksi arjen johtamista? Uusimmassa Ajankohtainen huominen -lähetyksessä aiheesta keskustelevat Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto.

– Työkykyjohtamista ei pitäisi nähdä irrallisena asiana, vaan osana koko organisaation johtamista. Kun puhumme ihmisistä, asiakkaista ja liiketoiminnasta samassa lauseessa ja saman pöydän ääressä, olemme oikeiden asioiden äärellä, Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari kuvailee.

– Meidän pitäisi ajatella työtä, ihmistä ja hyvinvointia kokonaisuutena. Eivät ne ole pois toisiltaan. Hyvinvoiva ihminen on hyvinvoiva niin työssä kuin kotona, Jaakonsaari jatkaa.

– Työn pitäisi olla oikeastaan hyväksi meille, kun olosuhteet ovat kunnossa, Simo Levanto täydentää.

Kenen vastuulla tämä sitten on?

– Työpaikoilla pitää huolehtia siitä, että edellytykset ovat kunnossa. Pitää mahdollistaa se, että ihminen voi voida hyvin. Mutta lopultahan vastuu on kaikilla meillä itsellämme. Työpaikoilla luodaan edellytykset, mutta meidän pitää osata yksilönä hyödyntää tarjottuja mahdollisuuksia, Jaakonsaari sanoo.

Solitan Terhi Jaakonsaari oli yksi Ilmarisen Tulevaisuuden laboratorio -projektin osallistujista. Tulevaisuuden laboratoriossa Ilmarisen ja sen asiakasyritysten asiantuntijat tarkastelivat työkykyjohtamisen hyviä käytäntöjä ja sitä, miten ne on saatu osaksi arjen johtamista.

Katso video 

Lue lisää: 

Lisää aiheesta

Artikkelit 28.9.2023

Näin turvaat oman ja yrityksen tulevaisuuden omistajanvaihdoksella

Monelle yrittäjälle omistajanvaihdos tapahtuu kerran elämässä. Siksi sen suunniteluun ja toteuttamiseen kannattaa käyttää aikaa ja tarjolla olevaa apua. Yhtä tärkeää kuin on paketoida yritys uudelle omistajalle, on kiinnittää huomiota luopuvan yrittäjän henkiseen hyvinvointiin.

Näin turvaat oman ja yrityksen tulevaisuuden omistajanvaihdoksella

Artikkelit 27.9.2023

Yrittäjä, näin YEL-vakuutus vaikuttaa sosiaaliturvaasi

Oletko yrittäjä? Haluatko tuntea oman sosiaaliturvasi paremmin? Olet luultavasti kuullut, että yrittäjän sosiaaliturvan perusta on YEL-työtulo – mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Lue alta, miten YEL vaikuttaa sinun perusturvaasi.

Yrittäjä, näin YEL-vakuutus vaikuttaa sosiaaliturvaasi

Artikkelit 5.9.2023

Paratanssiurheilu avasi ovet työelämään ja yrittäjyyteen

Miten osa-aikainen yrittäjä, kahden nuoren aikuisen äiti, kahden lapsenlapsen mummu ja kirjailija päätyi paratanssin maajoukkueesen? Olen saavuttanut kaikki nämä asiat elämässäni vaikeasta liikuntarajoitteisuudestani huolimatta. Ja uskallan olla siitä hemmetin ylpeä - monelta se ei onnistuisi, vaikka kävelisi ihan omin jaloin.

Paratanssiurheilu avasi ovet työelämään ja yrittäjyyteen
Lisää ajankohtaisia artikkeleita