Artikkelit

Miten tulevaisuuden työkykyä johdetaan?

Millaisia ovat työkykyjohtamisen parhaat käytännöt ja miten ne saa osaksi arjen johtamista? Uusimmassa Ajankohtainen huominen -lähetyksessä aiheesta keskustelevat Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari ja Ilmarisen asiantuntijapsykologi Simo Levanto.

– Työkykyjohtamista ei pitäisi nähdä irrallisena asiana, vaan osana koko organisaation johtamista. Kun puhumme ihmisistä, asiakkaista ja liiketoiminnasta samassa lauseessa ja saman pöydän ääressä, olemme oikeiden asioiden äärellä, Solitan HR-johtaja Terhi Jaakonsaari kuvailee.

– Meidän pitäisi ajatella työtä, ihmistä ja hyvinvointia kokonaisuutena. Eivät ne ole pois toisiltaan. Hyvinvoiva ihminen on hyvinvoiva niin työssä kuin kotona, Jaakonsaari jatkaa.

– Työn pitäisi olla oikeastaan hyväksi meille, kun olosuhteet ovat kunnossa, Simo Levanto täydentää.

Kenen vastuulla tämä sitten on?

– Työpaikoilla pitää huolehtia siitä, että edellytykset ovat kunnossa. Pitää mahdollistaa se, että ihminen voi voida hyvin. Mutta lopultahan vastuu on kaikilla meillä itsellämme. Työpaikoilla luodaan edellytykset, mutta meidän pitää osata yksilönä hyödyntää tarjottuja mahdollisuuksia, Jaakonsaari sanoo.

Solitan Terhi Jaakonsaari oli yksi Ilmarisen Tulevaisuuden laboratorio -projektin osallistujista. Tulevaisuuden laboratoriossa Ilmarisen ja sen asiakasyritysten asiantuntijat tarkastelivat työkykyjohtamisen hyviä käytäntöjä ja sitä, miten ne on saatu osaksi arjen johtamista.

Katso video 

Lue lisää: 

Lisää aiheesta

Artikkelit 30.3.2023

Näin kierrätämme ja uusiokäytämme yli 70 prosenttia Aleksanterinkatu 13:n remontissa syntyvästä jätteestä

Energian ja materiaalien tehokas käyttö sekä erilaiset kiertotalousratkaisut ovat Ilmariselle tärkeitä vanhan arvorakennuksen remontoinnissa. Osa materiaaleista, kuten vanhan maisemahissin marmorilaatat, saavat uuden elämän kunnostetussa rakennuksessa.

Näin kierrätämme ja uusiokäytämme yli 70 prosenttia Aleksanterinkatu 13:n remontissa syntyvästä jätteestä

Artikkelit 27.3.2023

Perhe-eläke on paljon muutakin kuin turvaa vanhuuden varalle

Perhe-eläke antaa turvaa toimeentuloon leskelle, kun puoliso menehtyy. Myös alle 20-vuotiaat lapset voivat saada lapseneläkettä perhe-eläkkeen turvin. Perhe-eläke perustuu työeläketurvaan. Toisin sanoen samalla tavoin kuin työeläke vanhuuden varalle, myös perhe-eläke karttuu jokaisen tienatun euron myötä.

Perhe-eläke on paljon muutakin kuin turvaa vanhuuden varalle

Artikkelit 15.3.2023

Kesätyöntekijä tulossa taloon? Työnantajana muista huolehtia hänen eläketurvastaan

Kesätyöntekijöiden rekrytointi on käynnissä monissa yrityksissä parhaillaan. Kun sopivat tekijät löytyvät, muista hoitaa ajoissa kuntoon myös heidän eläkevakuuttamisensa. Yhtä lailla yksityishenkilönä muista, että sinusta tulee työnantaja, jos palkkaat kesäksi esimerkiksi lapsenvahdin, mökkitalkkarin tai ruohonleikkaajan.

Kesätyöntekijä tulossa taloon? Työnantajana muista huolehtia hänen eläketurvastaan
Lisää ajankohtaisia artikkeleita