Artikkelit

Miten yrittäjä voi saada etuutta sairauden kohdatessa?

Yrittäjänä sinun kannattaa olla selvillä siitä, miten toimit käytännössä, jos kaikki ei mene suunnitelmien mukaan ja sairastut vakavasti. Poimi keskeiset toimet tästä koosteesta. Muista myös, että YEL-työtulo ratkaisee maksettavan etuuden määrän riippumatta siitä, kuka etuuden maksaa. Yrittäjän eläkevakuutuksen eli YEL-vakuutuksen vaikutukset ulottuvat näin laajalle elämään jo kauan ennen eläkkeelle jäämistä.

Kaikki sairastavat joskus, ja myös yrittäjän kannattaa levätä ja palata töihin vasta parannuttuaan. Yrittäjänä on hyvä tietää, että myös sinun on mahdollista saada rahallista tukea sairastumisen ajalta. Jos yrittäjänä sairastut, hae päivärahaa tai korvauksia tilanteesi mukaan joko Kelasta, vahinkovakuutusyhtiöstä tai työeläkeyhtiöstä. Tarkemmat ohjeet selviävät myöhemmin tästä jutusta.

Milloin voin saada sairauspäivärahaa ja miten haen sitä?

Oikeus sairauspäivärahaan alkaa jo yhden sairastamispäivän jälkeen. Jos sairastumiseen ei liity tapaturmaa, hae päivärahaa Kelasta. Jos sairastumisesi kestää korkeintaan 10 arkipäivää, Kelasta saamasi päiväraha on YEL-päivärahaa. Jos olet sairaana pidempään, voit saada YEL-päivärahan jälkeen sairauspäivärahaa. YEL-vakuutuksesi pitää olla voimassa sairastumispäivänäsi.

Toimi näin, kun haet sairauspäivärahaa

Hakeudu terveydenhuoltoon heti kun olet sairastunut, ja hae todistus työkyvyttömyydestäsi. Kelan YEL-päivärahaa ja sen jälkeistä sairauspäivärahaa varten tarvitset lääkärintodistuksen. Jos haet päivärahaa enintään 60 päivältä, pyydä lääkäriltä A-todistus. Jos haet sitä pidemmältä ajalta, pyydä laajempi B-lääkärinlausunto.

Hae Kelasta päivärahaetuutta kahden kuukauden kuluessa siitä, kun jäit työkyvyttömäksi. Saat Kelasta yhden omavastuupäivän jälkeen ensin YEL-päivärahaa 9 päivän ajan ja sen jälkeen tavallista sairauspäivärahaa. YEL-päiväraha muuttuu sairauspäivärahaksi automaattisesti. Sairauspäivärahaa saat enintään 300 arkipäivältä.

Jos menetät työkykysi tapaturman vuoksi, hae korvausta tapaturmavakuutusyhtiöstäsi. Tapaturmavakuutus on muutamia erikseen säädeltyjä toimialoja lukuun ottamatta yrittäjälle vapaaehtoinen vakuutus.

Mitä tehdä, jos sairaus pitkittyy tilapäisesti?

Myös yrittäjänä voit hakea ammatilliseen kuntoutukseen, jos terveydentilasi on heikentynyt työntekoa haittaavasti ja olet vaarassa joutua työkyvyttömäksi. Ammatillisen kuntoutuksen avulla voit muokata yritystoimintaasi niin, että se sopii terveydentilaasi. 

Hae ammatillista kuntoutusta työeläkeyhtiöstäsi verkossa. Liitä hakemukseesi kuntoutusuunnitelma. Jos yrityksesi toimintaedellytykset ovat hyvät, voit saada työvälineiden ja työkoneiden hankintaan sekä työntekoa helpottavien välttämättömien apuvälineiden ja -laitteiden hankintaan elinkeinotukea. Ammatillista kuntoutusta voit saada määräajaksi tilanteesi mukaan.

Lisää tietoa yrittäjän ammatillisesta kuntoutuksesta löydät verkkosivuiltamme.

Miten toimin, jos paluu työelämään ei ole mahdollista?

Jos ammatillisesta kuntoutuksesta ei ole apua ja työkykysi on heikentynyt vähintään yhden vuoden ajan sairauden, vian tai vamman vuoksi, voit hakea työeläkeyhtiöstäsi työkyvyttömyyseläkettä.

Työkyvyttömyyseläkkeesi alkaa yleensä sairauspäivärahasi päättymistä seuraavan kuukauden alusta. Hae siksi työkyvyttömyyseläkettä verkossa noin kolme kuukautta ennen kuin sairauspäivärahakautesi päättyy. Liitä hakemukseen enintään kuusi kuukautta vanha B-lääkärinlausunto terveydentilastasi. Työkyvyttömyyseläke voidaan myöntää aina omaan alimpaan vanhuuseläkeikään asti. Tarkista oma alin vanhuuseläkeikäsi verkkosivuillamme.

Ilmarisen asiakkaana teet hakemuksen helpoiten OmaEläke-palvelussa verkossa. Eläkepäätöksen saat arviolta yhden tai kahden kuukauden kuluessa. Muista hakea verottajalta verokortti eläkettä varten.

Lue lisää

 

 

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita