Artikkelit

OmaEläke tarjoaa monipuoliset palvelut asiakkaillemme​

Oletko huomannut, että Ilmarisen OmaEläke-palvelussa voit hoitaa ja tarkistaa eläkeasioitasi kätevästi koska tahansa sinulle sopii?

Asiakkaanamme voit kirjautua verkkopankkitunnuksillasi OmaEläke-palveluun Ilmarinen.fi-sivulla. Pääset palveluun helposti myös mobiilivarmenteella. Käytössäsi on monipuoliset palvelut aina eläkkeen hakemisesta ennusteiden laatimiseen tulevaisuuden suunnitelmiesi tueksi.  

Tee eläkehakemus kätevästi 

OmaEläke-palvelussa voit täyttää sähköisesti hakemuksen ammatillisesta kuntoutuksesta, työkyvyttömyyseläkkeestä tai osatyökyvyttömyyseläkkeestä. Liitä silloin B-lausunto hakemuksesi mukaan. Myös vanhuuseläkehakemuksen, osittaisen vanhuuseläkkeen ja perhe-eläkkeen hakeminen onnistuu kätevästi verkkopalvelussamme. Jos olet jo kuntoutustuen saaja, voit hakea jatkoa kuntoutustukeen, kun lähetät B-lausunnon hae eläkettä -osion kautta. 

Jos olet saanut hakemukseesi hylkäävän päätöksen, voi päätökseen hakea muutosta verkkopalvelussa. 

Työeläeote ja laskurit käytössäsi 

Jos työnantajasi on vakuuttanut työeläkkeesi Ilmarisessa etkä saa eläke-etuuksia, voit arvioida oman tulevan eläkkeesi määrää OmaEläke-palvelussa. Palvelussa voit arvioida paitsi vanhuuseläkkeen myös osittaisen vanhuuseläkkeen määrää ja sen vaikutusta tulevaan vanhuuseläkkeeseesi.   

Palvelu näyttää myös arvioidun eläkkeesi määrän, jos joutuisit työkyvyttömyyseläkkeelle. Näet myös mahdollisen ammatillisen kuntoutuksen aikana saamasi kuntoutusrahan määrän palvelussa. 

Palvelussa kannattaa ehdottomasti tarkistaa myös oma työeläkeote. Työeläkeotteelta näet koko työhistoriasi palkat ja eläkettä kerryttävät etuudet. Kertyneen eläkkeen määrä päivittyy sitä mukaa, kun työnantajasi ilmoittaa maksamansa palkat tulorekisteriin. Omasta eläkekertymästä kannattaa siis olla kiinnostunut. Sinun tehtäväsi on vain seurata työeläkeotteeltasi, että tiedot ovat oikein. 

Eläkkeensaajana voit muokata tietojasi 

OmaEläke-palvelun omat tiedot -osiosta voit käydä kurkkaamassa osoitetietosi ja puhelinnumerosi. Näitä voit itse muuttaa tarvittaessa. Myös pankkitilinumeron voit lisätä tai muuttaa, ellei sinulla ole edunvalvojaa. Eläkkeensaajana näet myös oman veroprosenttisi, saamasi eläkkeen määrän edelliseltä kuukaudelta sekä tulevalta kuukaudelta noin viikkoa ennen maksupäivää.  

Veroprosenttia voit palvelussa halutessasi itse muuttaa isommaksi. OmaEläke-palvelun avaamalla näet myös, minkä verran saat tienata työansioita eläkkeesi rinnalla. 

Mikäli tarvitset esimerkiksi työvoimahallintoa varten todistuksen sinulle maksetusta eläkkeestä kuluvan kuukauden tai kokonaisen vuoden ajalta, voit tulostaa todistuksen maksuhistoria-osiosta. 

Löydä helposti omat asiakirjasi 

Jos olet hakenut eläke-etuuksia, sekä hakemus että tehdyt päätökset näkyvät sinulla OmaEläke-palvelussa omissa asiakirjoissasi.  

Ilmariseen saapuneista B-lausunnoista näet päivämäärän, jolloin lausunto on tehty ja milloin se on saapunut Ilmariseen. 

Palvelut kuntoutujille 

Jos olet ammatillisen kuntoutuksen asiakkaamme, voit toimittaa työkokeilusuunnitelman tai koulutussuunnitelman osiossa tee kuntoutussuunnitelma tai kuntoutuslasku. Samalla voit kertoa, jos tarvitset apua työhön paluun suunnitteluun. Palvelun kautta voit myös lähettää erillisen liitteen, jossa perustelet suunnitelmaasi tarkemmin.

Jos olet tuellamme työkokeilussa tai koulutuksessa, voit hakea matkakorvauksia täyttämällä matkalaskulomakkeen. Matkalaskulomakkeella voit hakea myös korvauksia silloin, kun olet käynyt uravalmentajan luona suunnittelemassa paluutasi työhön. 

Asioi kanssamme 

Tarvitsetko meiltä apua tai ohjausta? Lähetä viesti tietoturvallisesti OmaEläke-palvelussa, jolloin viestisi tai liitekirjeesi ohjautuu suoraan käsittelyymme. OmaEläke-palvelussa käytössäsi on myös chatin arkisin klo 8–16 välillä. 

 Tervetuloa tutustumaan ja asioimaan palveluun!  

Lisää aiheesta

Artikkelit 30.9.2022

Työkokeilu – mitä, milloin ja kenelle?

Työssä jatkamista ja työhön paluuta voi tukea monin tavoin. Työkokeilu on hyvä vaihtoehto monessa tilanteessa. Mitä työkokeilu tarkoittaa ja mitä siitä pitäisi tietää? Milloin työkokeilua voi hyödyntää?

Työkokeilu – mitä, milloin ja kenelle?

Artikkelit 21.9.2022

Yrittäjä, lähestytkö eläkeikää? Muista nämä kymmenen asiaa

Jos eläkeikä siintää jo horisontissa, on aika alkaa valmistautua. Eläkkeen suunnittelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin – yrittäjänä voi olla tarpeen aloittaa valmistautuminen jo vuosia etukäteen. Pidä mielessäsi nämä kymmenen asiaa, kun suunnittelet eläköitymistä.

Yrittäjä, lähestytkö eläkeikää? Muista nämä kymmenen asiaa

Artikkelit 20.9.2022

Nyt kannattaa siirtyä verkkoon, eläkeasioittesi osoite on OmaEläke-palvelu

Saat eläkepäätöksen nopeammin, kun teet eläkehakemuksen sähköisesti. Voit siirtyä sähköiseen asiointiin helposti antamalla siihen suostumuksen verkossa. Kun hoidat kaikki eläkeasiasi OmaEläke-palvelussa, löydät niihin liittyvät päätökset sekä asiakirjat helposti ja turvallisesti aina ajantasaisina yhdestä paikasta. Verkkoasiointi säästää myös ympäristöä.

Nyt kannattaa siirtyä verkkoon, eläkeasioittesi osoite on OmaEläke-palvelu
Lisää ajankohtaisia artikkeleita