Artikkelit

Oman kertyneen eläkkeen määrän tarkistat helposti työeläkeotteelta verkossa!

Sähköiseltä työeläkeotteelta näet eläkettä kerryttäneet tietosi kattavasti. Ilmarisen OmaEläke-palvelussa tarkistat tiedot helposti ja voit samalla myös tehdä arviolaskelmia koko työuran vaikutuksesta tulevaan eläkkeeseesi.

Työeläkettä kertyy koko elämän ajan työansioista, yrittäjätoiminnasta ja palkattomilta ajoilta, kuten tutkintoon johtaneesta opiskelusta. Työeläkeotteeltasi näet oman ajantasaisen tähän mennessä kertyneen eläkkeesi. Me rekisteröimme ja laskemme eläkekertymäsi automaattisesti. Sinun tehtäväsi on seurata työeläkeotteeltasi, että tiedot ovat oikein.

Sähköiseltä työeläkeotteelta näet tiedot laajasti

Sähköiseltä työeläkeotteeltasi voit seurata eläkekertymääsi ajantasaisesti, sillä verkossa työeläkkeen ansiotiedot päivittyvät kuukausittain. Voit tarkistaa tietosi koska vain haluat, nopeasti ja varmasti. Jos eläketurvasi ei ole vakuutettu Ilmarisessa, ohjaamme sinut oikeaan paikkaan tarkistaman tietosi. 

Ilmarisen OmaEläke-palvelussa voit lisäksi arvioida laskurillamme tulevan eläkkeesi suuruutta koko työurasi ajalta. Laskurin avulla saat arvioita, miten vaikkapa palkkakehityksesi tai työurasi pituus vaikuttavat tulevan eläkkeesi määrään.

Paperiote muuttuu – vuodesta 2022 alkaen näet otteelta aiempaa suppeammat tiedot

Perinteisellä postilla työeläkeote lähetetään joka kolmas vuosi, jos et ole ottanut käyttöösi sähköistä työeläkeotetta etkä ole käynyt tarkastamassa sitä OmaEläke-palvelussa. Paperisella työeläkeotteella näet jatkossa eläkettä kerryttäneet ansiot ja palkattomat ajat vain kuluvan ja viimeisen kuuden vuoden ajalta. Tätä vanhemmat tiedot ovat kyllä hyvässä tallessa, mutta niitä ei enää näytetä paperisella työeläkeotteella. Verkosta voit aina tarkistaa kattavat tiedot.

P.S. Kun valitset OmaEläke-palvelussa verkossa työeläkeotteen toimitustavaksi sähköisen kanavan, muistutamme sinua jatkossakin työeläkeotteen tarkistamisesta, mutta emme enää lähetä sinulle otetta paperipostilla kotiisi.

Tunne eläkekertymäsi ja huolehdi samalla omaisuudestasi

Oman eläkekertymäsi seuraaminen kannattaa, vaikket vielä olisi työurasi loppupuolella tai suunnittelisi eläkkeelle jäämistä. Verkossa kannattaakin tarkastaa aika ajoin, että kaikki ansiosi ovat varmasti mukana eläkkeessä. Hyödynnä samalla myös laskuriamme tulevan eläkekertymäsi arvioinnissa.

On työnantajan velvollisuus ilmoittaa kaikki ansiot asianmukaisesti tulorekisteriin, josta tieto myös päätyy työeläkeotteellesi. Yrittäjänä eläke keryy YEL-työtulostasi. Työeläkeote sisältää tiedot työskentelystäsi yksityisellä ja julkisella työnantajalla sekä yrittäjänä. Tuleva eläkkeesi pohjautuu työeläkeotteen tietoihin. Siksi on tärkeää, että tarkastat itse tietojen oikeellisuuden.

Lisätietoja

Lisää aiheesta

Artikkelit 18.4.2024

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Napolilaisista pizzoistaan tunnetussa Via Tribunalissa työntekijöiden työkyvystä huolehtiminen on tärkeää. Nuoressa ja pienessä yrityksessä Ilmarisen kyselyt ja oppimisympäristö ovat HR-päällikkö Hanna Rauhalan tukena työvireen seuraamisessa ja esihenkilötyön kehittämisessä. Henkilöstöhallinnon tiimin paikkaa on täyttänyt Rauhalalle Oma asiantuntija -palvelu, jossa hän on voinut puhua yhteistä ”HR-kieltä” toisen ammattilaisen kanssa.

Via Tribunalin ”yhden hengen HR-osaston” tukena ovat Ilmarisen työkykypalvelut

Artikkelit 8.4.2024

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?

Sairauspoissaoloja ei toivo kukaan – olivat ne sitten lyhyitä tai pitkiä. Milloin osa-aikainen sairauspoissaolo on vaihtoehto? Pitääkö sairauslomasta aina maksaa palkka? Entä mitä työpaikalla kannattaa tehdä, jos työntekijän sairausloma pitkittyy?

Sairauspoissaolot – mitä niistä tulee tietää?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita