Artikkelit

Suomen luonnon päivän kuvakisaan tallentui upeita luonnonilmiöitä

Suomen luonnon päivää juhlistetaan kymmenettä kertaa lauantaina 26. elokuuta. Järjestimme päivän kunniaksi Ilmarisen henkilöstölle perinteisen kuvakisan, jonka teemana oli tänä vuonna Suomen luonnon rikkaus.

Talous on syvästi riippuvainen luontopääomasta ja luonnon monimuotoisuudesta. Ilmastoriskin tavoin myös luontokato vaikuttaa sijoitussalkkuihin.

Pitkäjänteisenä sijoittajana meille on tärkeää ottaa huomioon luonnon monimuotoisuuteen ja luontopääomaan liittyvät pitkän aikavälin riskit. Avaamme näitä teemoja Luonnon monimuotoisuus -tiekartassamme (ilmarinen.fi).

Kriteerinä suomalainen luontokokemus

Raadin arviointikriteereinä olivat muun muassa kuvasta huokuva suomalainen luontokokemus sekä aiheen valinta ja kuvan kertoma tarina.

Kymmenien upeiden kuvien joukosta voittajaksi valikoitui Sami Keskisen tunnelmallinen ja taitavasti sommiteltu kuva ”Poika kalassa auringon laskiessa”.

– Olimme poikani kanssa kalassa Kainuun merellä Manamansalossa Oulunjärven rannalla mökkireissulla, josta kuva on otettu auringon laskiessa taivaanrantaan. Kalaa ei tullut, mutta tunnelma oli käsin kosketeltava, hän kertoo.

Voittajakuvan lisäksi annoimme viidelle otokselle kunniamaininnan.

Tiina Reunanen onnistui taltioimaan näyttävän luonnonilmiön valokuvaansa ”Päivä kirkastuu”.

– Aamun usva väistyy ja tekee tilaa poutapäivälle, hän kuvailee.

Myös suomalaisia metsäneläimiä osui kameroiden linssien eteen. Lassi Antila nappasi kuvan männyn oksalle hypänneestä oravasta. Hän on nimennyt otoksen leikkisästi ”Portsariksi”.

– Iso osa luonnon rikkautta on kohtaamiset metsän asukkaiden kanssa. Vietin kesällä päivän Sotkamossa, ja odotellessani Jymyn pesäpallo-ottelun alkua tein kävelylenkin läheisellä Hiukan luontopolulla. Reitin alkuvaiheessa tuli metsänvartija tsekkaamaan, kuka oli tulossa vierailulle, Antila kertoo.

”Kalassa” on Heidi Suomelan ottama valokuva, jossa kesäillan viimeiset auringonsäteet heijastuvat peilityyneen vedenpintaan. Onkivapa luo kuvan etualalle kiinnostavan perspektiivin.

– Suomen puhtaat järvet, niissä kelpaa kalastaa ja samalla katsella upeita maisemia, hän sanoo.

Inka Suhonen ikuisti ryhmän melojia kesäsateessa kuvaan ”Sataa, sataa, ropisee”.

– Sadesään tunnelmointia merellä. Säähän on vain pukeutumiskysymys, hän kertoo kuvasta.

Kauniin luonnonilmiön vangitsi myös Milla Karvinen kuvaansa ”Höytiäinen ja loiskahdus”. Kuva on otettu kyseisen järven rannassa Pohjois-Karjalassa.

– Vastarannalta, Polvijärven puolelta alkoi jylhästi jyristen lähestyä upea heinäkuinen ukkosrintama. Ukkonen ei koskaan sitten saapunutkaan kotirantaamme, vaan taivalsi hitaasti ja ylpeästi ohi, Karvinen kertoo.

Aiotko juhlistaa Suomen luonnon päivää?

Lisää aiheesta

Artikkelit 7.12.2023

Lassila & Tikanoja onnistui nostamaan työntekijöidensä eläköitymisikää yli 4 vuodella

Sairauspoissaolot vähenivät ja eläköitymisikä saatiin nousuun Lassila & Tikanojalla, kun yritys alkoi satsata työhyvinvointiin strategisella tasolla. Onnistumisten takana on yhtiön johdon vahva sitoutuminen työkykyjohtamiseen, ja työtä tehdään tiiviisti yhdessä Ilmarisen ja työterveyshuollon kanssa.

Lassila & Tikanoja onnistui nostamaan työntekijöidensä eläköitymisikää yli 4 vuodella

Artikkelit 4.12.2023

Saatko kaikki oikein YEL-testistämme?

Keskustelua herättävä ja kuitenkin mainettaan parempi. Sellainen on yrittäjien tärkein vakuutus YEL. Mielipiteitä riittää, kun YEL:istä puhutaan, mutta kuinka hyvin se oikeasti tunnetaan? Laita tietosi testiin!

Saatko kaikki oikein YEL-testistämme?

Artikkelit 16.11.2023

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?

Hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen kilpailuvaltti ja tehokkuutta parantava tekijä. Kun haluamme parantaa työhyvinvointia, alamme kuitenkin usein suoraan suunnitella toimenpiteitä sen sijaan että ensin miettisimme, mitä haluamme saada aikaiseksi ja mihin todella haluamme vaikuttaa.

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita