
Eläkeikää lähestyvä yrittäjä, tiedätkö vaihtoehdoistasi?
Yrittäjänä jäät eläkkeelle samaan tapaan kuin työntekijäkin. YEL-työtulosi ratkaisee, minkä suuruinen eläkkeesi on. Eläkeikäsi määräytyy syntymävuotesi perusteella.
Sinun ei tarvitse lopettaa toimintaasi yrittäjänä saadaksesi vanhuuseläkettä.
Kun saamme vanhuuseläkehakemuksesi, päätämme YEL-vakuutuksesi automaattisesti. Jos haet osittaista vanhuuseläkettä, emme päätä YEL-vakuutustasi.
Voit jatkaa työskentelyäsi yrittäjänä sen jälkeenkin, kun tulet vanhuuseläkeikään. Lisää eläkettä työskentelysi kerryttää siihen saakka, kun täytät ylimmän vanhuuseläkeikäsi.
Lue lisää yrittäjän eläkkeestä
Asiakkaanamme voit helposti tarkistaa oman eläkeikäsi OmaEläkkeessä.
Jos päätät vanhuuseläkkeellä ollessasi jatkaa työntekoa yrittäjänä, eläkevakuuttaminen on vapaaehtoista. Voit siis ottaa vapaaehtoisen YEL-vakuutuksen ja kerryttää lisää eläkettä ylimpään eläkeikääsi asti. Muista hakea myös eläkkeellä tekemästäsi työstä kertynyt eläke, se ei ala automaattisesti.
Lue lisää yrittämisestä eläkkeellä »
Yrittäjänä sinulla on vaihtoehtoina
- Nostaa osittaista varhennettua vanhuuseläkettä.
Tutustu osittaiseen vanhuuseläkkeeseen » - Lykätä eläkkeelle jämistä (lykkäyskorotus korottaa koko eläkepottia)
- Nostaa vanhuuseläkettä ja jatkaa yrittäjätoimintaa ilman YEL:iä (yel vapaaehtoinen)
- Nostaa vanhuuseläkettä ja jatkaa yrittäjätoimintaa ja ottaa YEL (eläkettä kertyy eläkkeen rinnalla)
Lue myös
Lisää aiheesta

Tulevaisuuden laboratorio: Onko yrityksesi työkykyjohtaminen loogista?
Hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen kilpailuvaltti ja tehokkuutta parantava tekijä. Kun haluamme parantaa työhyvinvointia, alamme kuitenkin usein suoraan suunnitella toimenpiteitä sen sijaan että ensin miettisimme, mitä haluamme saada aikaiseksi ja mihin todella haluamme vaikuttaa.

Esteettömyys on investointi hyvään palveluun
Esteettömyys vaatii ymmärrystä erilaisista tavoista liikkua ja toimia. Se vaatii tahtoa tehdä asiat paremmin kaikkien kannalta.

Tulevaisuuden laboratorio: Mitä jos työkykyjohtaminen olisi tulevaisuudessa vastuullista ja vaikuttavaa?
Henkilöstön työkyvystä huolehtiminen on kannattavaa ja vastuullista. Onko työkykyjohtaminen todellista vastuullisuutta vai juhlapuhetta ja jo ilmenneisiin ongelmiin reagoimista? Miten varmistamme vastuullisuuden? Mistä tiedämme, että toimenpiteet ovat vaikuttavia?