Blogit

Eläkejärjestelmästä voi puhua ymmärrettävästi

Kun töissä viettää lähes puolet aikuiselämästään, olisi kai reilua, että siitä edes vähän tykkäisi. Mielestäni olisi hölmöä vain kärvistellä töissä ja varsinainen elämä olisi sitten jossain muualla. Me Ilmarisessa pyysimmekin suomalaisia yritysjohtajia tekemään tälle vuodelle lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä ja luovat parempaa työelämää heidän työpaikoillaan. Jotta töissä olisi vähän mukavampaa. Ja jos muutkin lupaavat, niin on kai reilua luvata myös itse.  

Lupaukseni Ilmarisen viestintäjohtajana on: ”Haluan lisätä tietämystä työeläkejärjestelmästä”. Tämä on tehtävä, joka ei tule koskaan valmiiksi. Eläkeasiat alkavat kiinnostaa ihmisiä yleensä vasta keski-iässä, ja jatkuvasti tulee uusia nuorempia ikäluokkia, jotka tarvitsevat tietoa. Jaammekin jatkuvasti tietoa Ilmarisen lukuisissa eri kanavissa ja haluamme osallistua julkiseen keskusteluun, vaikka tämän blogimme kautta.  

Tiedontarpeen näkee siitä, että jatkuvasti niin julkisessa keskusteluissa kuin arkipäivän kohtaamisissa törmää epämääräisiin ja jopa virheellisiin käsityksiin eläketurvasta ja eläkevaroista. Tietämystä tarvitaan, jotta emme perustaisi valintojamme vääriin käsityksiin. Työelämäkin tuntuu turvallisemmalta silloin kun tietää, että toimeentulosta ei tarvitse huolehtia työuran lähestyessä päätöstä ja eläkeiän koittaessa 

Ilmarisen perustehtävä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Haluamme myös kertoa eläkkeistä ja työeläkevakuuttamisesta sellaisella kielellä, että asia avautuu myös järjestelmään perehtymättömälle. Olemmekin kehittäneet verkkosivujemme tekstejä ja palveluita mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi ja käytettäviksi. 

Asiallinen ja ymmärrettävä eläketieto rakentaa luottamusta siihen, että suomalainen sosiaaliturva toimii ja että luvatut eläkkeet aikanaan maksetaan. Toisaalta on hyvä myös saada riittävän ajoissa realistinen käsitys siitä, miltä oma eläketurva näyttää, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin ja jotta tulevaisuuteen varautuminen olisi paremmalla pohjalla. Erityisen tärkeää eläkejärjestelmän toiminnan ymmärtäminen on yrittäjille, jotka joutuvat tekemään itsenäisiä valintoja oman eläketurvansa rakentamisessa 

Jaakko Kiander
johtaja, viestintä ja yhteiskuntasuhteet
Ilmarinen  

Me pyysimme suomalaisia yritysjohtajia tekemään lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä heidän työpaikoillaan. Mikä on sinun lupauksesi? Katso: ilmarinen.fi/lupaus

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 3.5.2021

Exit koronasta -suunnitelma työpaikoille – oikeastiko?

Viime viikkojen päivän ilahduttavin hetki on ollut noin kello 11.35, jolloin THL on julkistanut uudet koronaluvut. Ne ovat olleet laskusuunnassa ja yrityksissä on ruvettu entistä rohkeammin keskustelemaan etätyöläisten toimistoille paluusta.

Exit koronasta -suunnitelma työpaikoille – oikeastiko?

Blogit 28.4.2021

Alhainen korkotaso nakertaa tulevia eläkkeitä – miten säästämme lapsillemme 100 miljardia?

Suomalaisten eläkevaroja rahastoidaan, mutta samalla alhainen korkotaso syö odotettuja sijoitusten tuottoja. Onnistummeko nostamaan odotettuja sijoitustuottoja yhdellä prosenttiyksiköllä ja helpottamaan tulevien sukupolvien taakkaa 100 miljardilla eurolla? Katse tulisi kiinnittää siihen, miten eläkeyhtiöiden sijoitustoimintaan saadaan lisäjoustoja vastuuvelan tai vakavaraisuusvaateiden laskentaa muokkaamalla.

Alhainen korkotaso nakertaa tulevia eläkkeitä – miten säästämme lapsillemme 100 miljardia?

Blogit 21.4.2021

Korona – uusi naula globalisaation arkkuun?

Globalisaatio on ollut hyvä asia monin tavoin. Ihmisten välisen kanssakäymisen lisääntyminen lisää ymmärrystä, vähentää konflikteja ja rikastuttaa kokemusmaailmaamme. Lisäksi globalisaation tuomat elintasohyödyt ovat olleet merkittäviä ainakin meille suomalaisille. Suomi on pieni avotalous, jolle kansainvälinen kauppa on elintason säilyttämisen kannalta keskeistä. Suomi vie ja tuo, nettohyödyt ovat kansantaloudelle ja kansalaisille ilmeiset.

Korona – uusi naula globalisaation arkkuun?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita