Jaakko Kiander, muotokuva.
Blogit

Eläkejärjestelmästä voi puhua ymmärrettävästi

Kun töissä viettää lähes puolet aikuiselämästään, olisi kai reilua, että siitä edes vähän tykkäisi. Mielestäni olisi hölmöä vain kärvistellä töissä ja varsinainen elämä olisi sitten jossain muualla. Me Ilmarisessa pyysimmekin suomalaisia yritysjohtajia tekemään tälle vuodelle lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä ja luovat parempaa työelämää heidän työpaikoillaan. Jotta töissä olisi vähän mukavampaa. Ja jos muutkin lupaavat, niin on kai reilua luvata myös itse.  

Lupaukseni Ilmarisen viestintäjohtajana on: ”Haluan lisätä tietämystä työeläkejärjestelmästä”. Tämä on tehtävä, joka ei tule koskaan valmiiksi. Eläkeasiat alkavat kiinnostaa ihmisiä yleensä vasta keski-iässä, ja jatkuvasti tulee uusia nuorempia ikäluokkia, jotka tarvitsevat tietoa. Jaammekin jatkuvasti tietoa Ilmarisen lukuisissa eri kanavissa ja haluamme osallistua julkiseen keskusteluun, vaikka tämän blogimme kautta.  

Tiedontarpeen näkee siitä, että jatkuvasti niin julkisessa keskusteluissa kuin arkipäivän kohtaamisissa törmää epämääräisiin ja jopa virheellisiin käsityksiin eläketurvasta ja eläkevaroista. Tietämystä tarvitaan, jotta emme perustaisi valintojamme vääriin käsityksiin. Työelämäkin tuntuu turvallisemmalta silloin kun tietää, että toimeentulosta ei tarvitse huolehtia työuran lähestyessä päätöstä ja eläkeiän koittaessa 

Ilmarisen perustehtävä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Haluamme myös kertoa eläkkeistä ja työeläkevakuuttamisesta sellaisella kielellä, että asia avautuu myös järjestelmään perehtymättömälle. Olemmekin kehittäneet verkkosivujemme tekstejä ja palveluita mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi ja käytettäviksi. 

Asiallinen ja ymmärrettävä eläketieto rakentaa luottamusta siihen, että suomalainen sosiaaliturva toimii ja että luvatut eläkkeet aikanaan maksetaan. Toisaalta on hyvä myös saada riittävän ajoissa realistinen käsitys siitä, miltä oma eläketurva näyttää, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin ja jotta tulevaisuuteen varautuminen olisi paremmalla pohjalla. Erityisen tärkeää eläkejärjestelmän toiminnan ymmärtäminen on yrittäjille, jotka joutuvat tekemään itsenäisiä valintoja oman eläketurvansa rakentamisessa 

Jaakko Kiander
johtaja, viestintä ja yhteiskuntasuhteet
Ilmarinen  

Me pyysimme suomalaisia yritysjohtajia tekemään lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä heidän työpaikoillaan. Mikä on sinun lupauksesi? Katso: ilmarinen.fi/lupaus

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 30.9.2021

Lisää vakautta eläkejärjestelmän rahoitukseen

Tilastokeskuksen 30.9. julkaiseman väestöennusteen mukaan syntyvyys ei ole Suomessa ikärakenteen kannalta riittävällä tasolla. Vaikka syntyvyys on aivan viime aikoina noussut hieman alimmalta tasoltaan, on ennakoitu kehitys pidemmällä aikavälillä huolestuttavaa. Suomen väestö vanhenee ja työikäisten määrä laskee. Tämä johtaa myös kysymykseen eläkkeiden rahoituksen kestävyydestä tulevaisuudessa.

Lisää vakautta eläkejärjestelmän rahoitukseen

Blogit 28.9.2021

Rakkauskirje poissaoleville työtovereille

Pandemia-aika on ollut minulle haasteellinen. Minä, ihmisrakas ja työkavereiden läsnäolosta voimaasaavaa toimistotyöntekijä, olen naputtanut konettani pääosin etätyön yksinäisyydessä. Kohtaamiset ovat tapahtuneet etänä, ja se ei todellakaan ole sama asia. Minulla on ikävä teitä, rakkaat työkaverini.

Rakkauskirje poissaoleville työtovereille
Lisää ajankohtaisia artikkeleita