Jaakko Kiander, muotokuva.
Blogit

Eläkejärjestelmästä voi puhua ymmärrettävästi

Kun töissä viettää lähes puolet aikuiselämästään, olisi kai reilua, että siitä edes vähän tykkäisi. Mielestäni olisi hölmöä vain kärvistellä töissä ja varsinainen elämä olisi sitten jossain muualla. Me Ilmarisessa pyysimmekin suomalaisia yritysjohtajia tekemään tälle vuodelle lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä ja luovat parempaa työelämää heidän työpaikoillaan. Jotta töissä olisi vähän mukavampaa. Ja jos muutkin lupaavat, niin on kai reilua luvata myös itse.  

Lupaukseni Ilmarisen viestintäjohtajana on: ”Haluan lisätä tietämystä työeläkejärjestelmästä”. Tämä on tehtävä, joka ei tule koskaan valmiiksi. Eläkeasiat alkavat kiinnostaa ihmisiä yleensä vasta keski-iässä, ja jatkuvasti tulee uusia nuorempia ikäluokkia, jotka tarvitsevat tietoa. Jaammekin jatkuvasti tietoa Ilmarisen lukuisissa eri kanavissa ja haluamme osallistua julkiseen keskusteluun, vaikka tämän blogimme kautta.  

Tiedontarpeen näkee siitä, että jatkuvasti niin julkisessa keskusteluissa kuin arkipäivän kohtaamisissa törmää epämääräisiin ja jopa virheellisiin käsityksiin eläketurvasta ja eläkevaroista. Tietämystä tarvitaan, jotta emme perustaisi valintojamme vääriin käsityksiin. Työelämäkin tuntuu turvallisemmalta silloin kun tietää, että toimeentulosta ei tarvitse huolehtia työuran lähestyessä päätöstä ja eläkeiän koittaessa 

Ilmarisen perustehtävä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Haluamme myös kertoa eläkkeistä ja työeläkevakuuttamisesta sellaisella kielellä, että asia avautuu myös järjestelmään perehtymättömälle. Olemmekin kehittäneet verkkosivujemme tekstejä ja palveluita mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi ja käytettäviksi. 

Asiallinen ja ymmärrettävä eläketieto rakentaa luottamusta siihen, että suomalainen sosiaaliturva toimii ja että luvatut eläkkeet aikanaan maksetaan. Toisaalta on hyvä myös saada riittävän ajoissa realistinen käsitys siitä, miltä oma eläketurva näyttää, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin ja jotta tulevaisuuteen varautuminen olisi paremmalla pohjalla. Erityisen tärkeää eläkejärjestelmän toiminnan ymmärtäminen on yrittäjille, jotka joutuvat tekemään itsenäisiä valintoja oman eläketurvansa rakentamisessa 

Jaakko Kiander
johtaja, viestintä ja yhteiskuntasuhteet
Ilmarinen  

Me pyysimme suomalaisia yritysjohtajia tekemään lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä heidän työpaikoillaan. Mikä on sinun lupauksesi? Katso: ilmarinen.fi/lupaus

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 30.7.2021

Pakollinen ihmisoikeuksien huolellisuusvelvoite on hyvä uutinen – myös sijoittajille

Sijoittajia kiinnostavat sekä toimintaympäristön riskit sijoituskohteena oleviin yrityksiin että yritysten toiminnan vaikutukset ympäröivään yhteiskuntaan ja ympäristöön. Ihmisoikeudet ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Yritystoimintaan ja ihmisoikeuksiin liittyvää tietoa on saatavilla, mutta jatkossa tarvitaan yhä kokonaisvaltaisempaa tietoa sijoituspäätösten tueksi. EU:n valmisteilla oleva yritystoiminnan ja hankintaketjujen vastuullisuutta koskeva regulaatio edellyttää yrityksiä kiinnittämään yhä tarkemmin huomiota toimintansa ihmisoikeusvaikutuksiin mahdollistaen kattavamman tiedon myös sijoittajille.

Pakollinen ihmisoikeuksien huolellisuusvelvoite on hyvä uutinen – myös sijoittajille

Blogit 21.7.2021

Hei liikkuja – onko mittalaitteesi renki vai isäntä?

Monelle meistä kunto- ja terveysliikkujista kesä on kestävyysliikunnan kulta-aikaa. Löydämme liikkumisen iloa muun muassa luonnosta nautiskellen kävelylenkin lomassa, lenkkipolkuja pinkoen tai pyörän selässä kiitäen. Monet hurahtavat laskemaan omia kilometrejään ja tähtäävät täysillä kohti omia tavoitteitaan tai kisailevat esimerkiksi pyöräkilometreistä Kilometrikisassa. Ranteeseen puetaan tietenkin suoritusta mittaava älylaite. Eihän sitä muuten tiedä liikkuneensa.

Hei liikkuja – onko mittalaitteesi renki vai isäntä?

Blogit 24.6.2021

Yrittäjät ansaitsevat yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajatkin

Yrittäjien luottamus eläkejärjestelmään on vaatimaton Suomen Yrittäjien tuoreen tutkimuksen perusteella, alivakuuttaminen on yleistä ja valtion rahoitus on kasvussa. Vuoroin arvostellaan yrittäjiä ja eläkevakuuttajia alivakuuttamisesta. Mistä tässä on oikein kyse?

Yrittäjät ansaitsevat yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajatkin
Lisää ajankohtaisia artikkeleita