Blogit

Eläkejärjestelmästä voi puhua ymmärrettävästi

Kun töissä viettää lähes puolet aikuiselämästään, olisi kai reilua, että siitä edes vähän tykkäisi. Mielestäni olisi hölmöä vain kärvistellä töissä ja varsinainen elämä olisi sitten jossain muualla. Me Ilmarisessa pyysimmekin suomalaisia yritysjohtajia tekemään tälle vuodelle lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä ja luovat parempaa työelämää heidän työpaikoillaan. Jotta töissä olisi vähän mukavampaa. Ja jos muutkin lupaavat, niin on kai reilua luvata myös itse.  

Lupaukseni Ilmarisen viestintäjohtajana on: ”Haluan lisätä tietämystä työeläkejärjestelmästä”. Tämä on tehtävä, joka ei tule koskaan valmiiksi. Eläkeasiat alkavat kiinnostaa ihmisiä yleensä vasta keski-iässä, ja jatkuvasti tulee uusia nuorempia ikäluokkia, jotka tarvitsevat tietoa. Jaammekin jatkuvasti tietoa Ilmarisen lukuisissa eri kanavissa ja haluamme osallistua julkiseen keskusteluun, vaikka tämän blogimme kautta.  

Tiedontarpeen näkee siitä, että jatkuvasti niin julkisessa keskusteluissa kuin arkipäivän kohtaamisissa törmää epämääräisiin ja jopa virheellisiin käsityksiin eläketurvasta ja eläkevaroista. Tietämystä tarvitaan, jotta emme perustaisi valintojamme vääriin käsityksiin. Työelämäkin tuntuu turvallisemmalta silloin kun tietää, että toimeentulosta ei tarvitse huolehtia työuran lähestyessä päätöstä ja eläkeiän koittaessa 

Ilmarisen perustehtävä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Haluamme myös kertoa eläkkeistä ja työeläkevakuuttamisesta sellaisella kielellä, että asia avautuu myös järjestelmään perehtymättömälle. Olemmekin kehittäneet verkkosivujemme tekstejä ja palveluita mahdollisimman helposti ymmärrettäviksi ja käytettäviksi. 

Asiallinen ja ymmärrettävä eläketieto rakentaa luottamusta siihen, että suomalainen sosiaaliturva toimii ja että luvatut eläkkeet aikanaan maksetaan. Toisaalta on hyvä myös saada riittävän ajoissa realistinen käsitys siitä, miltä oma eläketurva näyttää, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin ja jotta tulevaisuuteen varautuminen olisi paremmalla pohjalla. Erityisen tärkeää eläkejärjestelmän toiminnan ymmärtäminen on yrittäjille, jotka joutuvat tekemään itsenäisiä valintoja oman eläketurvansa rakentamisessa 

Jaakko Kiander
johtaja, viestintä ja yhteiskuntasuhteet
Ilmarinen  

Me pyysimme suomalaisia yritysjohtajia tekemään lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä heidän työpaikoillaan. Mikä on sinun lupauksesi? Katso: ilmarinen.fi/lupaus

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 17.2.2021

Työeläke on osa elämää ja Ilmarinen yhteiskuntaa

Työurani Ilmarisessa päättyy helmikuussa 38 vuoden jälkeen. Olen saanut olla mukana hienossa tarinassa. Luon nyt muutaman katseen menneeseen, siihen, miten työeläke on elänyt ajassa ja muuttunut vuosikymmenten mittaan.

Lue artikkeli

Blogit 8.2.2021

Inflaatio – toivotun vieraan epätoivottu paluu

Rahoitusmarkkinoita voidaan ajatella kansainvälisinä cocktail-kutsuina, joihin saapuu toivottuja ja usein myös pelättyjä vieraita. Rahoitusmarkkinat ovat kuin kaljakellunta Vantaanjoella: kukaan ei suoranaisesti ole isäntä, mutta tapahtuma kerää suuren osallistujamäärän.

Lue artikkeli

Blogit 2.2.2021

Korona ravisteli HR-käytäntöjä – Muutos on mahdollisuus

Korona-ajan epävarmuus on luonut akuutin ja suuren kysynnän yhteiskunnalliselle viestinnälle ja ohjeistukselle, ja myös työnantajien viestintä- ja muutosaktiivisuudelle on ollut korostunut tarve. Korona on vauhdittanut henkilöstöjohtamisen käytäntöjen muotoilemista.

Lue artikkeli
Lisää ajankohtaisia artikkeleita