Jouko Pölönen

Toimitusjohtaja

Jouko Pölönen on Ilmarisen toimitusjohtaja.


Blogit 16.4.2021

Eläketurvaa sinua varten – luotettavasti, vastuullisesti ja kustannustehokkaasti

Julkisuudessa on kirjoitettu Ilmarisen toiminnasta ja hallinnosta (HS 16.4.2021). Aihe on tärkeä: eläketurva koskettaa jokaista suomalaista ja on iso osa hyvinvointiyhteiskuntaamme ja talouttamme. Hyvä hallinto on keskeistä eläketurvan luottamuksen kannalta.

Lue artikkeli

Blogit 1.9.2020

Vakavaraisin työeläkeyhtiö – kilpailukyvystä huolehdittava

Eläkevarojen sijoittaminen on pitkäjänteistä toimintaa. Usein sanotaan, että eläkeyhtiön kvartaali on neljännesvuoden sijaan neljännesvuosisata. Pitkään ajanjaksoon mahtuu nousuja ja laskuja, ja rajutkin markkinaheilahtelut ovat osa sijoitustoimintaa, mihin eläkeyhtiöt varautuvat vakavaraisuuspuskureilla.

Lue artikkeli

Blogit 4.6.2020

Pandemia muutti työelämää – rakennetaan yhdessä luottamusta uuteen arkeen

Kulunut kevät on ollut monessa mielessä poikkeuksellinen. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tehokkaiden rajoitustoimien seurauksena koronavirusepidemia on taittunut niin meillä Suomessa kuin muuallakin Euroopassa, ja katseet ovat kääntyneet talouksien asteittaiseen avaamiseen. Tämä tulee todella tarpeeseen sillä jokainen viikko eristystä ja sulkutoimia lisää kustannuksia ja myös inhimillistä kärsimystä, kun velkakuorma kasvaa, yrityksiä kaatuu, ihmisiä joutuu lomautetuksi tai työttömäksi ja eristäytymisen sosiaaliset ongelmat pahenevat.

Lue artikkeli

Ilmiöt 17.3.2020

Korona haastaa arkea ja yhteiskuntaa – olemme mukana talkoissa

Suomalainen yhteiskunta on hyvin varautunut monenlaisiin kriiseihin, ja nyt valmiuttamme testataan uudenlaisen tilanteen äärellä. Hallitus totesi maanantaina Suomen olevan poikkeusoloissa. Inhimillisen kärsimyksen lievittäminen ja hoidon varmistaminen on tärkein prioriteetti. Samaan aikaan koronavirus ajaa talouksia laajasti taantumaan, mutta toivottavasti vaikutukset jäävät kuitenkin väliaikaisiksi.

Lue artikkeli

Blogit 3.2.2020

Työllisyys ja työkyky Suomen tulevaisuuden tekijöinä

Suomen työllisyysaste on viime vuosina parantunut, mutta ei näytä saavuttavan muiden Pohjoismaiden tasoa. Hallitus on asettanut tavoitteekseen 75 prosentin työllisyysasteen, mikä tarkoittaisi 60 000 uutta työllistä hallituskauden aikana. Mutta millä keinoilla nykyiset työntekijät pysyisivät töissä ja työkykyisinä mahdollisimman pitkään?

Lue artikkeli

Blogit 30.9.2019

Työikäisen väestön pieneneminen haastaa eläkejärjestelmän kestävyyttä – panostuksia tarvitaan laajalla rintamalla

Syntyvyyden lasku haastaa eläkejärjestelmän rahoitusta pitkällä aikavälillä. Meillä on kuitenkin keinoja ja aikaa puuttua kehityksen seurauksiin panostamalla perhepolitiikkaan, työperäiseen maahanmuuttoon, työllisyyteen, osaamisen uudistamiseen ja työkykyyn.

Lue artikkeli

Blogit 1.8.2019

Vuosi Ilmarisen toimitusjohtajana

Eläkealalla on perusteltua sanoa, että tämä on pitkäjänteistä työtä. Horisontti on kaukana tulevaisuudessa ja eläkejärjestelmän muutokset ovat harvoin äkkinäisiä. Ensimmäinen vuosi Ilmarisessa on kuitenkin osoittanut, että työ eläkeyhtiössä on kaikkea muuta kuin tasaista tai tylsää.

Lue artikkeli

Blogit 28.4.2019

Vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten

Lue artikkeli
Jouko Pölönen, muotokuva.

Blogit 31.5.2018

Uuden oppiminen on tulevaisuuden tärkein työelämätaito

Lue artikkeli
Näytetään 9/9
Näytä lisää