Vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten

Jouko Pölönen

Toimitusjohtaja Muut blogikirjoitukset kirjoittajalta >
Julkaistu 28.4.2019 Lukuaika 4 min

Strategia kertoo yrityksen suunnan. Muuttuvassa ympäristössä oikean suunnan varmistaminen vaatii strategian päivittämistä. Me Ilmarisessa päivitimme strategiamme kuunnellen tarkasti asiakkaita, sidosryhmiä ja henkilöstöä. Ajantasainen ja elävä strategia varmistaa, että Ilmarinen on valmiina kohtamaan tulevaisuuden haasteet.

Perusasiat eivät muut: Ilmarinen on asiakkaidensa omistama, keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö. Tehtävämme on huolehtia keskeisestä osasta suomalaista sosiaaliturvaa: asiakkaidemme työeläketurvasta. Rakennamme parempaa työelämää yhdessä asiakkaiden kanssa. Edistämällä työkykyä ja pidentämällä työuria autamme asiakkaitamme ja koko suomalaista yhteiskuntaa menestymään.

Suomen suurimpana työeläkeyhtiönä vastaamme lähes 1,2 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Heistä yli puolet on työelämässä työntekijöinä tai yrittäjinä. Eläkettä maksamme noin puolelle miljoonalle. Johtavana työeläkeyhtiönä meillä on merkittävä vaikutus ja vastuu yhteiskunnassamme.

Työeläkevakuutus turvaa toimeentulosi eläkkeellä ja antaa turvaa elämän käänteissä. Kun eläkevakuutuksesi on Ilmarisessa, olet asiakkaamme ja omistajamme. Olemme sinua varten.

Vastuuta tulevaisuudesta

Vastuullisuus on yksi Ilmarisen arvoista ja erottamaton osa toimintaamme. Kannamme vastuuta eläketurvastasi ja työkyvystäsi. Huolehdimme eläkevaroistasi, joita sijoitamme tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Näin kannamme vastuuta tulevaisuudesta. Vastuullisuus on tärkeää myös asiakkaillemme. Uskomme, että vastuullisuus on yhä useammin asiakkaillemme keskeinen syy valita Ilmarinen.

Tavoitteenamme on olla vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten.

Tavoitteeseen päästäksemme keskitymme lähivuosina parantamaan toimintaamme henkilöstökokemuksen, asiakaskokemuksen, kasvun, tehokkuuden ja vakavaraisuuden alueilla.

Oma joukkue on menestyksen perusta

Menestys alkaa omasta joukkueesta. Menestymme yhdessä ja uudistumme rohkeasti. Uudistamme osaamistamme ja luomme kehittymismahdollisuuksia. Rakennamme työyhteisöstämme ketterän ja innostavan, kannamme vastuuta omasta työstämme ja luomme vahvan yhteishengen. Tavoitteenamme on kehittää työntekijäkokemusta ja olla yksi Suomen parhaista työpaikoista.

Toimimme asiakaslähtöisesti ja edistämme työkykyä. Kuuntelemme asiakkaitamme ja tuomme palvelumme heille tuttuihin paikkoihin. Kehitämme digitaalisia ja skaalautuvia palveluita työkyvyn edistämiseksi sekä tarjoamme työkykyriskien hallintaa koskevan asiantuntemuksen ja datan asiakkaiden käyttöön. Asiakasyrityksillemme henkilöstön parempi työkyky tarkoittaa parempaa tuottavuutta ja menestystä.

Elämme mukana työelämän muutoksessa, jaamme tietoa ja osaamista sekä toimimme aktiivisesti paremman työkyvyn ja pidempien työurien edistäjänä. Tavoitteenamme on alan paras asiakaskokemus ja koko toimialaa parempi asiakaspysyvyys.

Menestymme yhdessä asiakkaidemme kanssa

Kasvamme kannattavasti asiakkaidemme mukana. Asiakkaidemme menestys on meille tärkeää. Markkina-asemamme on vahva, ja tavoittelemme markkinaa nopeampaa kasvua, joka samalla parantaa kannattavuuttamme. Tähän pääsemme tuntemalla asiakkaamme ja toimimalla aktiivisesti myös kumppaneidemme verkostoissa ja digitaalisissa kohtaamispaikoissa, dataa hyödyntäen. Vahvan asemamme ansiosta pystymme investoimaan ja tarjoamaan asiakkaillemme parhaat edut ja palvelut.

Digitalisoimme asiakaspolut ja prosessit. Tunnemme asiakkaidemme käyttämät palvelupolut ja kehitämme prosesseja asiakkaalta asiakkaalle. Hyödynnämme tehokkaasti uudet teknologiat ja automaation edut. Näin luomme entistä sujuvampia, asiakaslähtöisiä ja ennakoivia palveluja, jotka tekevät asioinnista vaivatonta ja parantavat samalla toimintamme tehokkuutta.

Kustannustehokas toiminta on vastuullista työeläkejärjestelmän rahoituksen kannalta, ja se näkyy myös asiakasyrityksillemme paranevina asiakashyvityksinä. Tavoitteenamme on toimialan keskiarvoa parempi hoitokulusuhde.

Vastuullisen sijoittamisen suunnannäyttäjä

Sijoitamme tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti. Pitkäjänteinen ja vastuullinen sijoitustoimintamme tähtää vakavaraisuuden turvaamiseen. Henkilöstömme edustaa johtavaa osaamista, ja meillä on maailman parhaat kumppanit sijoitustoiminnassa. Vastuullisen sijoittamisen ympäristö- ja ihmisoikeusperiaatteet sekä omistajaohjausperiaatteet ohjaavat toimintaamme. Meidät tunnetaan vastuullisen sijoittamisen suunnannäyttäjänä sekä aktiivisena omistajana, joka vaikuttaa siihen, että myös sijoituskohteemme toimivat vastuullisesti.

Vahva vakavaraisuus hyödyttää yritysasiakkaitamme parempien asiakashyvitysten muodossa, mutta yhtä tärkeää asiakkaillemme on se, että eläkevarat jättävät positiivisen jäljen maailmaan. Tavoitteenamme on toimialan keskiarvoa parempi vakavaraisuus.

Näiden tavoitteiden eteen työskentelemme arvojemme mukaisesti: avoimesti, vastuullisesti ja yhdessä menestyen. Arvot ovat peili, jota vasten arvioimme niin arkipäivän valintojamme kuin suuria linjauksiamme. Olemme avoimia uudelle, avoimia kuuntelemaan ja kertomaan. Kannamme vastuuta eläketurvasta ja tulevaisuudesta, mutta myös omasta työstämme. Menestymme yhtenä joukkueena, yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneiden kanssa.

Uskon vahvasti, että uudistunut strategiamme rakentaa Ilmarista, joka vetää puoleensa asiakkaita, kumppaneita ja henkilöstöä. Olemme vetovoimaisin työelämän kumppani – vastuullisesti sinua varten.

Jouko Pölönen
@JoukoPolonen
toimitusjohtaja
Ilmarinen

Tutustu Ilmarisen strategiaan ja katso video!

 

Muut aihepiirit