Blogit

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille”

Takana on jälleen kaikilla tavoin mielenkiintoinen ja opettavainen, mutta samalla työn täyteinen vuosi sitten viime kesäloman. Me Ilmarisessa olemme panostaneet vahvasti asiakkaidemme työkykyriskien hallintaa tukevien palvelujen kehitykseen, kehittäneet samalla omaa toimintaamme jatkuvan parantamisen hengessä sekä haastaneet itseämme ja osaamistamme viedä näitä asioita eteenpäin poikkeusajan vallitessa. Vaikka olemme olleet todella innostavien ja mielenkiintoisten asioiden äärellä, on ihan hyvä katsoa peiliin. Miksi näin kesälomien kynnyksellä ”vähän puhalluttaa”, missä asioissa olisi pitänyt ymmärtää toimia fiksummin?

On ihan huippua tunnistaa itsessään vahva työnimu ja ”antaa palaa” silloin, kun siltä tuntuu. Ketteryys ja nopea kehittäminen valtaavat kuitenkin helposti tilaa myös vapaa-ajalta. Äkkiä voi huomata töiden jatkuvan varsinaisen työajan jälkeen, viikonloppuisin ja lomallakin, jos ei pidä varaansa.

Minulla oli ilo taannoin keskustella tunnetun yritysjohtaja ja kirjailija Petteri Kilpisen kanssa hänen uudesta kirjastaan Irtiotto. Kirjassaan Kilpinen kirjoittaa, miten hänen vaativa ja kiireinen työnsä oli syönyt elämäniloa ja energiaa enemmän kuin se antoi takaisin. Hän kertoo kirjassaan myös, miten lapsuudesta saakka kantanut unelma johdattaa lopulta johonkin aivan muuhun, syvemmin merkitykselliseen. Kirja antaa motivaatiota meille kaikille oman elämänsä irtiotosta haaveileville. Muutos elämässä on mahdollista.

Tee lomalla irtiotto arjesta

Näin kesälomien kynnyksellä me olemme kukin varmasti valmistautumassa oman arkielämämme irtiottoon ja toivottavasti toteuttamassa ainakin niitä talven aikana syntyneitä unelmia. Loman mahdollistama pysähtyminen on tervettä lomaa aivoille, jotta jaksamme olla taas luovia ja energisiä syksyn koittaessa.

Minun lupaukseni tälle kesälomalle onkin, että en täytä kalenteriani kaikenlaisilla lomasuunnitelmilla. Mökkeilen, pyöräilen, suppailen ja nautin kesän tuoksuista. Ja ihan varmasti teen jotain sellaista, josta olen talven aikana unelmoinut.

Ja koska kaikki bloggaajat rakastavat listoja, tässä on minun lyhyt vinkkilistani rentouttavaan lomaan:

 1. Älä yritä saada maailmaa valmiiksi ennen lomaa – ei se valmistu.
 2. Ampaise heti loman aluksi normaaleista rutiineista pois – vaikka päiväksi!
 3. Keskity läheisiisi ja panosta yhteiseen aikaan.
 4. Tarjoile itsellesi uudenlaisia kokemuksia ja virikkeitä, jotka tuottavat sinulle mielihyvää ja onnistumisen kokemuksia.
 5. Odota syksyä innolla. Kynttilät pimenevissä illoissa, ruskan värit ja villasukat ovat kuitenkin ihania asioita työjuttujen vastapainona.

Nauti kesästä ja anna tilaa unelmille!

Kati Huoponen
osastonjohtaja, työkykyjohtamisen palvelut
Ilmarinen
@KatiHuoponen (Twitter.com)

Lue lisää

 • TyökykyAreenasta löydät tietoa ja työkaluja työkykyjohtamisen tueksi. Tutustu ja poimi vinkit työpaikkasi arkeen. 
 • Juha Hämäläinen 27.6.2022 klo 12.57
  Maailma on kaunis ja hyvä elää, kun on nuori, älykäs, terve ja varakas. Olin joskus kaikkea sitä.
  Vastaa kommenttiin
 • Tapio Miettinen 28.6.2022 klo 06.23
  Normihymistely hyväosaiselta. Ilmeisesti paljon luppoaikaa.
  Vastaa kommenttiin
 • Jukka Kaunisto 28.6.2022 klo 15.57
  Samaa mieltä. Avaa hyvä ihminen edes ikkunasi! Hyssyttelyn sijaan nyt pitää kaikkien miettiä millä noi hullut pysäytetään. En ole robotti.
  Vastaa kommenttiin

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 23.3.2023

Keitä ne on ne Työkykymestarit?

Hyvä työkyky on tunnetusti ihmisen, yrityksen ja koko yhteiskunnan etu. Työkykyjohtamisen keinoin voimme yhdessä kehittää työkykyä tehokkaasti sekä vähentää työkykyriskejä ja sairauspoissaoloja. Parempaa työkykyjohtamista edistääksemme olemme viimeisen kuuden vuoden aikana kouluttaneet Ilmarisen asiakkaiden joukosta jo 540 Työkykymestaria.

Keitä ne on ne Työkykymestarit?

Blogit 21.3.2023

Kasvata eläkettä lataamalla sähköautoasi

Numerot vilisevät silmissä ja tyttäreni huutaa: ”Laita iskä ovi kiinni, täällä haisee pahalle!” Liipaisin naksahtaa ja muutama tippa 10 tilavuusprosenttia etanolia sisältävää 95 E10 -bensiiniä valuu letkusta ulos. Tuttu haju vie muistelmissa nuoren kaupunkilaispojan juhannusöiselle mökille, missä vuoden 83’ 50cc puoliautomaatti Honda Monkey on juuri saanut valkoisen tankkinsa täyteen menovettä ja pärryttely jatkuu läpi yön. Vähänpä silloin tiesin, että joskus voisin tankkaamalla tienata eläkettä.

Kasvata eläkettä lataamalla sähköautoasi

Blogit 17.3.2023

Rentoudu, teet merkityksellistä työtä!

Onko työelämän korostunut merkityksellisyyspuhe jo uhka työkyvylle? Vaikka merkityksellisyys on itsessään positiivinen kokemus ja mielentila, on sen ylikorostamisella riskinsä. Siksi työn merkityksellisyydelle tarvitaan nykyistä väljemmät raamit.

Rentoudu, teet merkityksellistä työtä!
Lisää ajankohtaisia artikkeleita