Blogit

Yhdenvertaisuuden eteen on tehtävä töitä

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista seurataan Ilmarisessa säännöllisesti. Vaikka valtaosa kokee näiden asioiden toteutuvan työyhteisössämme hyvin, kehitettävää on silti aina.

Näemme monimuotoisuuden vahvuutena, ja teemme jatkuvasti töitä sen lisäämiseksi työyhteisössämme. Pyrimme edistämään avointa ja inklusiivista ilmapiiriä arjessamme ja seuraamme sen toteutumista henkilöstökyselyillä. Ilmarisessa on nollatoleranssi kaikenlaiselle syrjinnälle.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiat koskettavat jokaista työpaikkaa. Viime viikkoina tästä on saatu kokemusta myös omalla työpaikallamme. Julkisuudessa esillä ollut tapaus on Ilmarisessa otettu vakavasti ja selvitetty perusteellisesti. Selvityksessä ei ole tullut esiin mitään sellaista, joka antaisi aihetta seuraamuksiin.

Yhdenvertaisuudesta on tärkeää puhua työpaikalla 

Säännöllisten henkilöstökyselyiden perusteella tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat Ilmarisessa hyvin, mutta myös parannettavaa löytyy. Tähän panostamme jatkossa entistäkin enemmän.

Tulemme nostamaan yhdenvertaisuuden entistäkin vahvemmin esiin esihenkilöiden ja koko henkilöstön kanssa ja lisäämään aiheeseen liittyvää koulutusta. On tärkeää, että aiheesta puhutaan, ja jos minkäänlaista syrjintää tai epäasiallista käyttäytymistä työpaikalla esiintyy, nämä tapaukset tuodaan esiin ja jokainen työntekijä tietää, miten toimia. Haluamme olla työpaikka, jossa jokainen voi olla oma itsensä.

Teemme Ilmarisessa kahden vuoden välein tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman, jonka lähtökohtana on kaikkien ihmisten arvostava ja yhdenvertainen kohtelu. Kaikki Ilmarisessa työskentelevät ovat samanarvoisia riippumatta esimerkiksi sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta, vammasta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Samoin tärkeää on eri työntekijäryhmien ja erilaisissa perhetilanteissa olevien tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen kohtelu.

Yhdenvertaisuus on hyvällä tasolla, mutta kehitettävääkin löytyy 

Teimme laajan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskyselyn henkilöstölle vuonna 2021. Kysyimme työntekijöiltä, miten eri sukupuolten tasa-arvo, eri-ikäisten ja erilaisissa työsuhteissa olevien yhdenvertaisuus sekä tasapuolinen kohtelu toteutuu Ilmarisessa. Yleisarvosana näissä osa-alueissa oli hyvä, 4,1 (asteikolla 1–5).

Parhaiten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat vastausten mukaan sosiaalisessa kanssakäymisessä ja työnjaossa eri sukupuolten, eri-ikäisten ja erilaisissa työsuhteissa olevien välillä. Yhdenvertaisuuden koettiin toteutuvan erityisen hyvin perhesuhteisiin ja yksityiselämään liittyvissä asioissa sekä uskontoon ja vakaumukseen liittyvissä asioissa. Eniten kehitettävää yhdenvertaisuudessa ja tasa-arvossa koettiin olevan uralla etenemisessä ja palkkauksessa.

Toimintakulttuuria muutetaan koko henkilöstön voimin 

Yhdenvertaisuusperiaatteiden toteutumista edistetään hyvällä johtamisella, mutta vähintään yhtä suuri merkitys on koko työyhteisön toiminnalla. Parantamisen varaa on aina, eivätkä muutokset tapahdu itsestään. Siksi kaikkeen syrjivään käytökseen on puututtava aina, jos sellaista havaitsee. Ilmarisessa henkilöstöä on ohjeistettu ilmoittamaan epäasiallisesta käytöksestä suoraan esihenkilöille, HR:lle tai johdolle tai vaihtoehtoisesti intranetin nimettömän ilmoituskanavan kautta.

Meille on tärkeää, että jokainen voi tulla töihin sellaisena kuin on. Myös jatkossa pyrimme edistämään arvojemme toteutumista avoimella keskustelulla ja tarjoamalla henkilöstöllemme koulutusta yhdenvertaisuusteemoista. 

Sami Ärilä
henkilöstöjohtaja, Ilmarinen
@SamiArila (twitter.com)

  • Tapio Miettinen 16.6.2022 klo 07.58
    Juhlapuheita. Ilmarisen henkilöstökyselyjen tulokset voi helposti arvioida Ilmarisessa aina olleen porukan sisäänlämpiäväksi mielipiteeksi. Jälleen kerran esiintulleet epäkohdat on työnnetty maton alle ja aiotaan unohtaa kuten ennenkin. Aito yritys parantaa tasa-arvoa lähtee henkilöstön tuuletuksesta ja HR:n pitkäaikaisesta tahtotilasta. Toivottavasti tilanne dinosaurusten maassa jossakin vaiheessa paranee.
    Vastaa kommenttiin

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 29.6.2022

Inflaatio haastaa eläkejärjestelmän rahoitusta, mutta eläkeläisten asema on turvattu

Euroalueen inflaatio kiihtyi toukokuussa ennätykselliseen 8,1 prosenttiin viime vuoteen verrattuna. Erityisesti ruuan ja energian hintojen raju nousu vaikuttaa jo kaikkien palkansaajien ja eläkeläisten arkeen ja taloudenpitoon. Myös eläkejärjestelmän kannalta nykyinen inflaatioympäristö on hyvin haastava.

Inflaatio haastaa eläkejärjestelmän rahoitusta, mutta eläkeläisten asema on turvattu

Blogit 23.6.2022

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille”

Takana on jälleen kaikilla tavoin mielenkiintoinen ja opettavainen, mutta samalla työn täyteinen vuosi sitten viime kesäloman. Me Ilmarisessa olemme panostaneet vahvasti asiakkaidemme työkykyriskien hallintaa tukevien palvelujen kehitykseen, kehittäneet samalla omaa toimintaamme jatkuvan parantamisen hengessä sekä haastaneet itseämme ja osaamistamme viedä näitä asioita eteenpäin poikkeusajan vallitessa. Vaikka olemme olleet todella innostavien ja mielenkiintoisten asioiden äärellä, on ihan hyvä katsoa peiliin. Miksi näin kesälomien kynnyksellä ”vähän puhalluttaa”, missä asioissa olisi pitänyt ymmärtää toimia fiksummin?

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille”

Blogit 20.6.2022

Työeläkekuntoutuksen hyödyt ja haasteet

Työntekijän työkyky ja terveydentila saattavat heikentyä niin, että hän ei pysty tekemään työtään kunnolla. Silloin on mahdollista saada apua ammatillisesta kuntoutuksesta. Sen tavoitteena on, että pystyy jatkamaan työelämässä. Kuntoutuksen vaikuttavuutta on mahdollista tehostaa datan keräämisen, tilastoinnin ja analytiikan avulla saadulla tiedolla.

Työeläkekuntoutuksen hyödyt ja haasteet
Lisää ajankohtaisia artikkeleita