Ihmiset sohvalla pöydän äärellä, kuvituskuva.
Blogit

Miksi startup voisi olla seuraava työpaikkasi

Suomen startup-yhteisö on kasvanut kirjavaksi joukoksi erilaisia startup-yrityksiä, jotka ovat keskittyneet pääasiassa pääkaupunkiseudulle. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii Maria 01, entisen Marian sairaalaan tiloihin syntynyt vilkas yhteisö, jossa toimii yli 90 teknologiapainotteista startup-yritystä ja niiden 700 yrittäjää ja työntekijää rakentaen tulevaisuutta.

Marian yritykset ja työntekijät jakoivat ajatuksiaan startup-maailmasta ja siellä työskentelystä sekä siitä, mikä tekee startupeista ainutlaatuisia työnantajia. Ehkä startup on sinunkin seuraava työpaikkasi?

Työ, jolla on merkitys

Todennäköisesti kaikki ovat jossain vaiheessa tunteneet, että haluavat saada työllään aikaiseksi positiivisen ja merkittävän vaikutuksen. Startup on loistava paikka aloittaa, koska saat työskennellä yhdessä samanhenkisten ihmisten kanssa, jotka janoavat uuden luomista ja pyrkivät muuttamaan maailmaa. Valeria Selma Financelta jakoi omia kokemuksiaan:

– Paras puoli kunnianhimoisessa startup-yrityksessä työskentelyssä on, että näet välittömästi työsi vaikutukset. Näet, kuinka tuote paranee päivä päivältä ja sinä kasvat ammattilaisena sekä huomaat koko alan kehittyvän tiimin saavutusten ansiosta. Vaikeiden haasteiden ratkaiseminen muiden lahjakkaiden ihmisten kanssa tuo päivään sen, mitä muualla voi jäädä kaipaamaan. Tunnetta voi kuvata sekoitukseksi tanskalaista hyggeä ja vuoristoradan tuomaa jännitystä.

Selma Finance tekee verkkoalustansa avulla sijoittamisesta helppoa kuluttajille.

Mahdollisuus henkilökohtaiseen kasvuun

Jos olet kokenut olevasi samassa työtehtävässä jo vuosia etkä ole edennyt työurallasi tai vielä pahempaa, koet ettet ole kohdannut tarpeeksi uusia haasteita ja oppinut uusia asioita – et ole yksin. Työskentely startup-yrityksessä auttaa pääsemään ulos omalta mukavuusalueeltaan ja kokeilemaan uusia asioista. Itseasiassa pienessä kasvuyrityksessä voit kehittyä ja oppia uutta jatkuvasti. Daniel Integrifyltä kertoi, minkälaista työskentely yrityksessä on ollut:

– Työskentely Integrifyllä on parasta (toki näkökulmani on hieman puolueellinen). Saamme työmme kautta kirjaimellisesti muuttaa ihmisten elämiä merkityksellisellä tavalla. Työ itsessään on haastavaa ja palkitsevaa, ja oppimiskäyrä on ollut jokaisen työntekijämme kohdalla jyrkkä –  eikä tälle näy muutosta. Kunnianhimomme ja tavoitteemme ovat korkealla ja tästä johtuen saamme haastaa itseämme päivittäin. Yksinkertaistaen: olemme ylpeitä saadessamme luoda parempaa tulevaisuutta, ja pitää samalla hauskaa.

Integrify kouluttaa turvapaikanhakijoista ja maahanmuuttajista ohjelmoijia.

Ei byrokratiaa

Jos olet kyllästynyt monimutkaisiin ja byrokraattisiin yritysrakenteisiin, joissa päätöksenteko on hidasta ja kankeaa, voimme suositella startup-yrityksessä työskentelyä. Startup-yrityksessä hyödyt matalasta organisaatiosta ja vähäisestä byrokratiasta. Jos haluat ottaa täyden vastuun työskentelystäsi ja olla luova sekä samalla nauttia muiden täydestä luottamuksesta – harkitse startup-yritystä! BackedByCFO yrityksen perustaja Päivi kertoi omia mietteitään:

– Startup-elämä on haastava matka kohti tavoitetta. Se on luovuutta ja vapautta, kovaa kurinalaista työntekoa ja sitkeyttä, taistelua mukavuusalueen ulkopuolella. Yrittäjyys on parasta mitä tiedän, enkä vaihtaisi sitä mihinkään.

BackedByCFO tuo kasvuhakuisten yritysten liiketoiminnan tueksi ammattimaisen CFO -palvelun, joka vastaa skaalautuvan liiketoimintamallin tarpeisiin.

Joustavuutta aikatauluihin, sijaintiin ja työtehtäviin

Startup-yrityksessä työskentely tarjoaa joustavuutta niin aikataulujen, sijainnin kuin työtehtävien suhteen. Tietenkin työskentely startup-yrityksessä tarkoittaa kovaa työntekoa, mutta startupissa voit vaikuttaa omiin työaikoihisi merkittävästi. Startup-mentaliteetti keskittyy enemmän tuloksiin kuin tehtyihin tunteihin tai siihen missä työ on tehty. Antonijan kokemukset Singalta vahvistavat tämän:

– Työskentely Singalla on ollut kuin unelmien täyttymys. Arvostan suuresti joustavia työaikoja: joskus elämä taipuu eri suuntiin ja tällöin joustavuus työn suhteen ehkäisee stressiä. Singa onnistuu pitämään työnlaadun korkeana ja säilyttää samanaikaisesti työntekijöiden vapauden ja yksilöllisyyden. Olen ainoa designer, mikä tarkoittaa sitä, että olen yksin vastuussa kaikesta. Saan luoda jotain täysin uutta. Tämä auttaa minua kasvamaan designerinä ja tiimin jäsenenä.

Singa-karaokepalvelun tavoitteena on mahdollistaa laulaminen kaikilla laitteilla missä tahansa.

Lauri Parpala
Network Manager
Maria 01

Maria 01 on teknologia-alan startup-yhtiöiden keskittymä, joka toimii Helsingin keskustassa vanhan Marian sairaalan tiloissa, tuoden yhteen startup-ekosysteemin keskeiset tekijät.

Maria 01 ja Ilmarinen tekevät yhteistyötä. Yhteistyön tavoitteena on tehdä työhyvinvointia ja Ilmarisen Parempaa työelämää -palveluja tunnetuiksi startupien keskuudessa ja näin osaltaan tukea alkuvaiheen teknologiayrityksiä kasvamaan ja menestymään.

Yrittäjä, tule Ilmarisen asiakkaaksi!

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 4.10.2022

Haluavatko eläkeläiset tehdä eläkkeellä töitä vai eivät?

Taannoisten tutkimustulostemme mukaan yli kaksi kolmesta eläkeläisestä haluaisi tehdä ansiotöitä eläkkeellä. Virallisissa tilastoissa eläkeläisten työnteko näyttäytyy kuitenkin vähäisenä, ja esimerkiksi eläkeläisten piilotyöttömyys on vain muutaman prosenttiyksikön luokkaa. Mikä on totuus – ovatko eläkeläiset valmiita töihin vai eivät?

Haluavatko eläkeläiset tehdä eläkkeellä töitä vai eivät?

Blogit 23.9.2022

Riittävän hyvän pitäisi riittää – miksi yrityksissä näin ei ole?

Yritysten työkykyjohtamisen ja työterveysyhteistyön toimintamallit ovat keskimäärin ihan kelvollisesti, jopa erinomaisesti dokumentoituja. Silti niiden hiomiseen vielä paremmiksi käytetään hurjasti aikaa. Ei uskota niiden olevan jo riittävän hyviä. Uusia toimintaohjeita ja prosesseja ei tarvittaisi niin paljon, jos olemassa olevat mallit olisivat oikeasti arjessa käytössä.

Riittävän hyvän pitäisi riittää – miksi yrityksissä näin ei ole?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita