Blogit

Omien heikkouksien myöntäminen luo vahvan tiimin

Nuorena johtajana olen luopunut ajatuksesta, että kaikki pitäisi osata itse. Se vapauttaa tilaa ajattelulle ja kehittymiselle, koska silloin voi keskittyä vain niihin asioihin, jotka parhaiten osaa. Samalla se antaa ympärillä työskenteleville ihmisille tilan omaehtoiseen ja luovaan työskentelyyn sekä väylän kehittyä omalla osa-alueellaan mahdollisimman hyväksi. Kun kaikki tiimiläiset hoitavat oman osansa parhaalla mahdollisella tavalla, on helppo luottaa siihen, että kokonaisuus toimii.

Lupaukseni tälle vuodelle on palkata vain itseäni fiksumpia ja kokeneempia työntekijöitä. Perustimme taukotreenisovellus Cuckoo Workoutin yhtiökumppanini kanssa lähes tyhjästä. Onneksi sain paljon oppia ympärilläni olevilta ihmisiltä. Jos pelkäisin palkata itseäni osaavampia henkilöitä, yritys junnaisi paikoillaan. On toki pelottavaa olla itse joissain asioissa se heikoin ja myöntää, ettei osaa kaikkea. Epämukavuusalueelle astuminen on kuitenkin ainoa keino mennä eteenpäin – oli kyseessä sitten suuri tai pieni yritys.

Minusta on tärkeää löytää jokaisen yksilön vahvuudet ja tarjota tilaa ja aikaa niiden kehittämiseen. Kun jokainen tiimin jäsen pyrkii etenemään omalla alueellaan, se haastaa ja kannustaa myös muita pyrkimään samaan. Mahdollistan henkilöstön kehittymisen ja viihtymisen luomalla työpaikalle avoimen ja vuorovaikutteisen kulttuurin sekä pitämällä hierarkian matalana. Säännöllisillä keskusteluilla ja yhtäläisillä vaikutusmahdollisuuksilla pidän huolta siitä, että kaikilla on tilaisuus mennä eteenpäin.

Cuckoo Workoutin missiona on liikuttaa ihmisiä ympäri maailmaa ja luoda uudenlaista, terveellistä ja liikkuvaa kulttuuria työpaikoille. Olemme suuren tehtävän äärellä, sillä passiivinen työnteko on lisääntynyt ja liiallinen istuminen aiheuttaa suuria terveydellisiä ja taloudellisia ongelmia. Tämän sanoman eteenpäin vieminen vaatii ympärilleen ihmiset, jotka ovat aidosti sitoutuneet tehtävään ja kokevat sen tärkeäksi. Loimme Cuckoo Workoutille arvot yhdessä: rohkeasti, aidosti ja ilolla, joihin nojaten meidän on helpompi puhaltaa yhteen hiileen. Osaava, sitoutunut ja ketterä tiimi sekä yhdessä kiteytetyt arvot luovat perustan, josta on hyvä ponnistaa kohti yhteistä tavoitetta.

Tarkoituksemme on liikuttaa ihmisiä sekä fyysisesti että myös tunnetasolla. Vaikka olemme verkkopalvelu, haluamme välittää tunteita kaikessa tekemisessämme. Teemme työtä vahvasti omilla persoonillamme, jolloin olemme helposti lähestyttäviä ja inhimillisiä. Pyrimme jakamaan iloa ja luomaan työpaikoille positiivista ilmapiiriä, tiiviitä yhteisöjä ja hyvinvointiin tähtäävää työkulttuuria. Haluamme olla läsnä asiakkaidemme arjessa, naurattaa, yhdistää ja aiheuttaa onnistumisen kokemuksia.

Vahvuus syntyy heikkouksista, energistä vuotta kaikille!

Veera Lehmonen
perustaja, toimitusjohtaja
Cuckoo Workout
@veeralehmonen 

Me pyysimme suomalaisia yritysjohtajia tekemään lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä heidän työpaikoillaan. Mikä on sinun lupauksesi? Katso: ilmarinen.fi/lupaus

  • Pekka Ovaskainen 25.1.2018 klo 22.00
    Hienoa Veera !! 🤗 Olette täysin oikealla tiellä. Tiellä jolla ei päätepistettä näy ja se on leveä. Kaikkea hyvää matkallesi tiimisi kanssa. 💎💎💎. Toivottaa Pekka
    Vastaa kommenttiin
  • Riitu 26.1.2018 klo 22.00
    ! täältä myös tykkäämiset näkökulman puolesta. Heti mieleeni juolahti sen tiimityöskentelyn sujuvuuden mahdollistumisesta paremmin, josta itskekin joissain työsuhteissani innoittavaa työenergiaa. Mahdollistettiin työntekijöiden työosaamiset käytäntöön.
    Vastaa kommenttiin

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 27.10.2021

Luvassa vaihtelevaa kybersäätä

Kyberturvallisuuskeskuksen julkaisema Kybersää kertoo kuukauden merkittävistä tietoturvapoikkeamista ja -ilmiöistä. Tuoreimmassa kybersäätiedotuksessa varoitetaan aktiivisesta pankkitunnusten ja maksutietojen kalastelusta sekä kiristyshaittaohjelmista. Etätyö on omalta osaltaan lisännyt riskejä – paluu toimistolle saa tästäkin uuden positiivisen perusteen.

Luvassa vaihtelevaa kybersäätä

Blogit 26.10.2021

Miten turvata oman ja yrityksen tulevaisuus omistajanvaihdoksella?

Monelle yritykselle omistajanvaihdos tapahtuu kerran elämässä. Siksi sen suunniteluun ja toteuttamiseen kannattaa käyttää aikaa ja tarjolla olevaa apua. Yhtä tärkeää kuin on paketoida yritys uudelle omistajalle, on kiinnittää huomiota luopuvan yrittäjän henkiseen hyvinvointiin.

Miten turvata oman ja yrityksen tulevaisuus omistajanvaihdoksella?
Lisää ajankohtaisia artikkeleita