Blogit

Omien heikkouksien myöntäminen luo vahvan tiimin

Nuorena johtajana olen luopunut ajatuksesta, että kaikki pitäisi osata itse. Se vapauttaa tilaa ajattelulle ja kehittymiselle, koska silloin voi keskittyä vain niihin asioihin, jotka parhaiten osaa. Samalla se antaa ympärillä työskenteleville ihmisille tilan omaehtoiseen ja luovaan työskentelyyn sekä väylän kehittyä omalla osa-alueellaan mahdollisimman hyväksi. Kun kaikki tiimiläiset hoitavat oman osansa parhaalla mahdollisella tavalla, on helppo luottaa siihen, että kokonaisuus toimii.

Lupaukseni tälle vuodelle on palkata vain itseäni fiksumpia ja kokeneempia työntekijöitä. Perustimme taukotreenisovellus Cuckoo Workoutin yhtiökumppanini kanssa lähes tyhjästä. Onneksi sain paljon oppia ympärilläni olevilta ihmisiltä. Jos pelkäisin palkata itseäni osaavampia henkilöitä, yritys junnaisi paikoillaan. On toki pelottavaa olla itse joissain asioissa se heikoin ja myöntää, ettei osaa kaikkea. Epämukavuusalueelle astuminen on kuitenkin ainoa keino mennä eteenpäin – oli kyseessä sitten suuri tai pieni yritys.

Minusta on tärkeää löytää jokaisen yksilön vahvuudet ja tarjota tilaa ja aikaa niiden kehittämiseen. Kun jokainen tiimin jäsen pyrkii etenemään omalla alueellaan, se haastaa ja kannustaa myös muita pyrkimään samaan. Mahdollistan henkilöstön kehittymisen ja viihtymisen luomalla työpaikalle avoimen ja vuorovaikutteisen kulttuurin sekä pitämällä hierarkian matalana. Säännöllisillä keskusteluilla ja yhtäläisillä vaikutusmahdollisuuksilla pidän huolta siitä, että kaikilla on tilaisuus mennä eteenpäin.

Cuckoo Workoutin missiona on liikuttaa ihmisiä ympäri maailmaa ja luoda uudenlaista, terveellistä ja liikkuvaa kulttuuria työpaikoille. Olemme suuren tehtävän äärellä, sillä passiivinen työnteko on lisääntynyt ja liiallinen istuminen aiheuttaa suuria terveydellisiä ja taloudellisia ongelmia. Tämän sanoman eteenpäin vieminen vaatii ympärilleen ihmiset, jotka ovat aidosti sitoutuneet tehtävään ja kokevat sen tärkeäksi. Loimme Cuckoo Workoutille arvot yhdessä: rohkeasti, aidosti ja ilolla, joihin nojaten meidän on helpompi puhaltaa yhteen hiileen. Osaava, sitoutunut ja ketterä tiimi sekä yhdessä kiteytetyt arvot luovat perustan, josta on hyvä ponnistaa kohti yhteistä tavoitetta.

Tarkoituksemme on liikuttaa ihmisiä sekä fyysisesti että myös tunnetasolla. Vaikka olemme verkkopalvelu, haluamme välittää tunteita kaikessa tekemisessämme. Teemme työtä vahvasti omilla persoonillamme, jolloin olemme helposti lähestyttäviä ja inhimillisiä. Pyrimme jakamaan iloa ja luomaan työpaikoille positiivista ilmapiiriä, tiiviitä yhteisöjä ja hyvinvointiin tähtäävää työkulttuuria. Haluamme olla läsnä asiakkaidemme arjessa, naurattaa, yhdistää ja aiheuttaa onnistumisen kokemuksia.

Vahvuus syntyy heikkouksista, energistä vuotta kaikille!

Veera Lehmonen
perustaja, toimitusjohtaja
Cuckoo Workout
@veeralehmonen 

Me pyysimme suomalaisia yritysjohtajia tekemään lupauksia, jotka vahvistavat hyvää virettä heidän työpaikoillaan. Mikä on sinun lupauksesi? Katso: ilmarinen.fi/lupaus

  • Pekka Ovaskainen 25.1.2018 klo 22.00
    Hienoa Veera !! 🤗 Olette täysin oikealla tiellä. Tiellä jolla ei päätepistettä näy ja se on leveä. Kaikkea hyvää matkallesi tiimisi kanssa. 💎💎💎. Toivottaa Pekka
    Vastaa kommenttiin
  • Riitu 26.1.2018 klo 22.00
    ! täältä myös tykkäämiset näkökulman puolesta. Heti mieleeni juolahti sen tiimityöskentelyn sujuvuuden mahdollistumisesta paremmin, josta itskekin joissain työsuhteissani innoittavaa työenergiaa. Mahdollistettiin työntekijöiden työosaamiset käytäntöön.
    Vastaa kommenttiin

Lisää uusi kommentti

0/4000
Viesti on pakollinen
Nimi on pakollinen
Sähköpostiosoite on pakollinen

Lisää aiheesta

Blogit 30.7.2021

Pakollinen ihmisoikeuksien huolellisuusvelvoite on hyvä uutinen – myös sijoittajille

Sijoittajia kiinnostavat sekä toimintaympäristön riskit sijoituskohteena oleviin yrityksiin että yritysten toiminnan vaikutukset ympäröivään yhteiskuntaan ja ympäristöön. Ihmisoikeudet ovat tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Yritystoimintaan ja ihmisoikeuksiin liittyvää tietoa on saatavilla, mutta jatkossa tarvitaan yhä kokonaisvaltaisempaa tietoa sijoituspäätösten tueksi. EU:n valmisteilla oleva yritystoiminnan ja hankintaketjujen vastuullisuutta koskeva regulaatio edellyttää yrityksiä kiinnittämään yhä tarkemmin huomiota toimintansa ihmisoikeusvaikutuksiin mahdollistaen kattavamman tiedon myös sijoittajille.

Pakollinen ihmisoikeuksien huolellisuusvelvoite on hyvä uutinen – myös sijoittajille

Blogit 21.7.2021

Hei liikkuja – onko mittalaitteesi renki vai isäntä?

Monelle meistä kunto- ja terveysliikkujista kesä on kestävyysliikunnan kulta-aikaa. Löydämme liikkumisen iloa muun muassa luonnosta nautiskellen kävelylenkin lomassa, lenkkipolkuja pinkoen tai pyörän selässä kiitäen. Monet hurahtavat laskemaan omia kilometrejään ja tähtäävät täysillä kohti omia tavoitteitaan tai kisailevat esimerkiksi pyöräkilometreistä Kilometrikisassa. Ranteeseen puetaan tietenkin suoritusta mittaava älylaite. Eihän sitä muuten tiedä liikkuneensa.

Hei liikkuja – onko mittalaitteesi renki vai isäntä?

Blogit 24.6.2021

Yrittäjät ansaitsevat yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajatkin

Yrittäjien luottamus eläkejärjestelmään on vaatimaton Suomen Yrittäjien tuoreen tutkimuksen perusteella, alivakuuttaminen on yleistä ja valtion rahoitus on kasvussa. Vuoroin arvostellaan yrittäjiä ja eläkevakuuttajia alivakuuttamisesta. Mistä tässä on oikein kyse?

Yrittäjät ansaitsevat yhtä hyvän eläketurvan kuin palkansaajatkin
Lisää ajankohtaisia artikkeleita