Tiedote 31.3.2014

Ilmarisen vuosikertomus 2013 julkaistu: Ilmarinen valottaa verojalanjälkeään

Ilmarinen avaa juuri julkaistussa vuosikertomuksessa verojalanjälkeään. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun yhtiö on alkanut kartoittaa, millaisen jäljen se jättää yhteiskuntaan veroina.

− Vaikka verojalanjälkeen liittyy paljon teknisiä ja määritelmällisiä ongelmia, on mahdollista kuvata asiaa yleisellä tasolla. Vuosikertomuksen katsaus pyrkii hahmottamaan, millainen tilanne Ilmarisen kohdalla on, sanoo Ilmarisen viestintä- ja henkilöstöjohtaja Päivi Sihvola.

Verojalanjälkeen on laskettu muun muassa eläkkeistä maksetut ennakonpidätykset, ulkomaisista sijoituksista maksetut lähdeverot ja arvonlisäverot.

− Tarkoituksena on kehittää verojalanjäljen raportointia eteenpäin ja tarkentaa sitä niin, että vuoden päästä meillä olisi yksityiskohtaisempaa kerrottavaa, Sihvola sanoo.

Verkossa julkaistu vuosikertomus on koottu vastuuraportin muotoon ja siitä käy ilmi Ilmarisen vastuun toteutuminen eläketurvan hoitamisessa, sijoitustoiminnassa sekä omassa toiminnassa. Lisäksi vuosikertomus sisältää tilinpäätöksen. Kertomus löytyy verkosta kokonaisuudessaan myös ruotsiksi ja englanniksi.

Lisätiedot:

Viestintä- ja henkilöstöjohtaja Päivi Sihvola, puh. 010 284 3590, 040 757 4992

Ajankohtaista

Tiedote 27.10.2023

Ilmarisen sijoitustuotto 3,3 prosenttia – työllisyys heikkenee

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitusten tuotto oli tammi–syyskuussa 3,3 prosenttia. Operatiivisen toiminnan tehostaminen jatkui. – Nousimme viime vuonna hoitokulusuhteella mitattuna alan tehokkaimmaksi yhtiöksi. Tänä vuonna eläketurvan tuottamiseen tarvittavat hoitokulumme ovat edelleen pienentyneet ja laskemme hoitokustannusmaksuja asiakkaillemme 20 prosenttia, toimitusjohtaja Jouko Pölönen sanoo.

Ilmarisen sijoitustuotto 3,3 prosenttia – työllisyys heikkenee

Tiedote 15.8.2023

Ilmarisen sijoitustuotto nousi 3,7 prosenttiin

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitustuotot nousivat vuoden ensimmäisellä puoliskolla 3,7 prosenttiin. – Vakavaraisuutemme vahvistui ja kustannustehokkuus parani edelleen korkeasta inflaatiosta ja talouskehityksen epävarmuudesta huolimatta, toimitusjohtaja Jouko Pölönen sanoo.

Ilmarisen sijoitustuotto nousi 3,7 prosenttiin

Tiedote 28.4.2023

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–31.3.2023: Sijoitustuotto positiivinen, vakavaraisuus vahvistui ja vakuutusmaksutulo kasvoi

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli +2,2 (-2,2) prosenttia eli 1,3 miljardia euroa osakekurssien nousun seurauksena. Sijoitusten markkina-arvo nousi 57,5 (56,3) miljardiin euroon. Sijoitusten pitkän aikavälin keskituotto vuodesta 1997 alkaen oli 5,8 prosenttia. Tämä vastaa 3,8 prosentin reaalituottoa.

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–31.3.2023: Sijoitustuotto positiivinen, vakavaraisuus vahvistui ja vakuutusmaksutulo kasvoi
Lisää uutisia ja tiedotteita