Ilmarislaisia ja Euromoney Institutional Investor Nordic Awards palkintopysti.
Uutinen 21.4.2016

Ilmarinen palkittiin Pohjoismaiden parhaana pääomasijoittajana

Ilmarinen palkittiin Pohjoismaiden parhaana pääomasijoittajana 13.4 järjestetyssä Euromoney Institutional Investor Nordic Awards -tapahtumassa Tukholmassa kategoriassa Best Use of Private Equity. Voittajan äänestivät muut institutionaaliset sijoittajat, mikä tekee tunnustuksesta erityisen merkittävän.

Ilmarisen pääomasijoitusjohtaja Mikko Räsänen kertoo, että palkinto on hieno tunnustus vuosien pitkäjänteisestä ja tuloksellisesta pääomasijoitustoiminnasta.

– Oikeat strategiset painotukset ja rahastovalinnat ovat tuloksellisen sijoitustoiminnan perusta, ja tässä olemme onnistuneet erityisen hyvin.

Räsänen kertoo, että hyvien tulosten taustalla on myös vuonna 2010 aloitettu rinnakkaissijoitusohjelma.

– Olemme viime vuosina keskittyneet erityisesti rinnakkaissijoituksiin, ja tätä kautta olemme  saaneet tehtyjen rahastosijoitusten lisäksi lisättyä painoarvoa suoraan yksittäisissä, laadukkaissa kohdeyhtiöissä avainmanageriemme kautta. Tällä on ollut välitön positiivinen vaikutus pääomasijoitussalkkumme tuottoon, Räsänen kuvailee.

Ilmarisen sijoitusomaisuuden arvo vuoden 2015 lopussa oli 35,8 miljardia ja sijoitussalkun tuotto viime vuonna oli 6 prosenttia. Pääomasijoitusten osuus Ilmarisen sijoituksista oli 5,6 prosenttia, ja niiden tuotto 21,3 prosenttia. 

Ilmarisen pääomasijoitustiimiin kuuluvat Mikko Räsäsen lisäksi Katja Salovaara, Timo Kärkkäinen ja Ilja Ripatti.

Euromoney Institutional Investor Awards -tapahtuman järjestää Euromoney Institutional Investor -järjestö.

Lisätietoja:
Mikko Räsänen, pääomasijoitusjohtaja, Ilmarinen, puh. 0503017724

Ajankohtaista

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita