Ilmarisen toimitalon katolla sijaitsevat aurinkopaneelit.
Uutinen 3.8.2016

Auringon voimalla ilmastotalkoisiin: Ilmarisen aurinkovoimala käynnistyy

Ilmarisen pääkonttorin katolle rakennetaan paraikaa Helsingin suurinta kiinteistökohtaista aurinkovoimalaa. Ilmarinen haluaa vauhdittaa uusiutuvan energian hyödyntämistä ja vähentää kasvihuonepäästöjä.

Kiinteistön katolle asennetaan noin 750 aurinkopaneelia, jotka tuottavat sähköä toimistorakennuksen omaan kulutukseen. Voimalan huipputeho tulee olemaan 236 kWp. Kesäkuukausina piikkituotannon aikaan voimalalla katetaan noin neljäsosa kiinteistön sähkötarpeesta.

Ilmarinen aurinkopaneelit

 

 

 

 

 

 

– Rakennustyöt etenevät hyvin, olemme jopa hieman edellä aikataulussa. Tavoite on, että voimala voidaan ottaa käyttöön elokuussa, kertoo johtaja Esko Torsti Ilmariselta.

Ilmarinen on sitoutunut muun muassa laskemaan osakesalkkunsa hiilijalanjäljen vuosittain sekä uudisrakennuttamisen hiilijalanjäljen toimistotalojen osalta. Ilmastoriskit ja -mahdollisuudet otetaan Ilmarisessa huomioon sijoituspäätöksiä tehtäessä. Nyt rakennettava aurinkovoimala on hyvä esimerkki ilmastopositiivisesta sijoituskohteesta.

– Ilmastonmuutoksen hillintä on Ilmariselle keskeinen teema. Pääkonttorimme katolle rakennettavalla aurinkovoimalalla näytämme esimerkkiä ilmastotalkoissa, jatkaa Torsti.

Parempaa sijoitustuottoa

Älykkään aurinkosähköjärjestelmän toimittaa ja rakentaa suomalainen Solnet Green Energy Oy. 

– Ilmarisen päärakennuksen katolle asennettava aurinkosähköjärjestelmä on älykäs. Kaikki, lähes 750 paneelia toimivat itsenäisinä yksikköinä. Järjestelmän älykkyyden ansiosta mahdolliset varjostumat, lika tai lumi eivät vaikuta koko voimalan toimintaan vaan ainoastaan yksittäiseen paneeliin. Voimalan tuotantoa on mahdollista seuranta reaaliaikaisesti eri päätelaitteilla jopa paneelitasolla. Näin aurinkovoimala takaa parhaan tuoton kaikissa olosuhteissa sekä alhaiset elinkaarikustannukset, kertoo Kaj Kangasmäki Solnet Green Energy Oy:stä. 

Kangasmäen mukaan Ilmarisen esimerkki on tärkeä avaus suurten kiinteistösijoittajien aurinkosähkön hyödyntämiselle. Eläkeyhtiöillä on omistuksessaan paljon kiinteistöjä, joiden sijoitustuottoa he voivat parantaa aurinkoenergiainvestoinneilla. 

– Projekti ja yhteistyö Ilmarisen kanssa on sujunut hyvin.  Ilmarisen toimitalon katolle tulee kaikkiaan seitsemän eri paneelialuetta, joiden asennus tehtiin kesän aikana. Elokuussa teemme vielä johdotustöitä ja sen jälkeen voimala on valmis käyttöönotettavaksi, sanoo Kangasmäki.

Teksti: Marketta Päres
Kuvat: Olli Urpela

Ajankohtaista

Tiedote 7.10.2022

Luontokato vaikuttaa sijoitussalkkuihin

– Luonnon monimuotoisuus ja luontokato pitää ottaa huomioon sijoitustoiminnassa samaan tapaan kuin ilmastonmuutos. Suomessa ja maailmalla on vasta harvoja biodiversiteettitiekarttoja ja haluamme olla mukana luomassa uusia toimintatapoja, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen päällikkö Karoliina Lindroos sanoo.

Luontokato vaikuttaa sijoitussalkkuihin

Tiedote 22.9.2022

Ilmarinen varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin

Euroopan-laajuinen energiapula pakottaa myös Suomessa säästämään sähköä. Vastuullisena rakennuttajana ja vuokranantajana Ilmarinen varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin huolellisesti ja ajoissa.

Ilmarinen varautuu mahdollisiin sähkökatkoihin
Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 21.9.2022

Nälkäpäivä esillä Ilmarisen verkkosivuilla

Ilmarinen on ollut mukana SPR:n Nälkäpäivä-kampanjassa jo vuosia. Tänäkin vuonna osallistumme kampanjaan torstaina 22.9. alkaen valjastamalla ilmarinen.fi:n etusivun Nälkäpäivä-keräykseen.

Nälkäpäivä esillä Ilmarisen verkkosivuilla
Lisää uutisia ja tiedotteita