Ilmarisen toimitalon katolla sijaitsevat aurinkopaneelit.
Uutinen 3.8.2016

Auringon voimalla ilmastotalkoisiin: Ilmarisen aurinkovoimala käynnistyy

Ilmarisen pääkonttorin katolle rakennetaan paraikaa Helsingin suurinta kiinteistökohtaista aurinkovoimalaa. Ilmarinen haluaa vauhdittaa uusiutuvan energian hyödyntämistä ja vähentää kasvihuonepäästöjä.

Kiinteistön katolle asennetaan noin 750 aurinkopaneelia, jotka tuottavat sähköä toimistorakennuksen omaan kulutukseen. Voimalan huipputeho tulee olemaan 236 kWp. Kesäkuukausina piikkituotannon aikaan voimalalla katetaan noin neljäsosa kiinteistön sähkötarpeesta.

Ilmarinen aurinkopaneelit

 

 

 

 

 

 

 

– Rakennustyöt etenevät hyvin, olemme jopa hieman edellä aikataulussa. Tavoite on, että voimala voidaan ottaa käyttöön elokuussa, kertoo johtaja Esko Torsti Ilmariselta.

Ilmarinen on sitoutunut muun muassa laskemaan osakesalkkunsa hiilijalanjäljen vuosittain sekä uudisrakennuttamisen hiilijalanjäljen toimistotalojen osalta. Ilmastoriskit ja -mahdollisuudet otetaan Ilmarisessa huomioon sijoituspäätöksiä tehtäessä. Nyt rakennettava aurinkovoimala on hyvä esimerkki ilmastopositiivisesta sijoituskohteesta.

– Ilmastonmuutoksen hillintä on Ilmariselle keskeinen teema. Pääkonttorimme katolle rakennettavalla aurinkovoimalalla näytämme esimerkkiä ilmastotalkoissa, jatkaa Torsti.

Parempaa sijoitustuottoa

Älykkään aurinkosähköjärjestelmän toimittaa ja rakentaa suomalainen Solnet Green Energy Oy. 

– Ilmarisen päärakennuksen katolle asennettava aurinkosähköjärjestelmä on älykäs. Kaikki, lähes 750 paneelia toimivat itsenäisinä yksikköinä. Järjestelmän älykkyyden ansiosta mahdolliset varjostumat, lika tai lumi eivät vaikuta koko voimalan toimintaan vaan ainoastaan yksittäiseen paneeliin. Voimalan tuotantoa on mahdollista seuranta reaaliaikaisesti eri päätelaitteilla jopa paneelitasolla. Näin aurinkovoimala takaa parhaan tuoton kaikissa olosuhteissa sekä alhaiset elinkaarikustannukset, kertoo Kaj Kangasmäki Solnet Green Energy Oy:stä. 

Kangasmäen mukaan Ilmarisen esimerkki on tärkeä avaus suurten kiinteistösijoittajien aurinkosähkön hyödyntämiselle. Eläkeyhtiöillä on omistuksessaan paljon kiinteistöjä, joiden sijoitustuottoa he voivat parantaa aurinkoenergiainvestoinneilla. 

– Projekti ja yhteistyö Ilmarisen kanssa on sujunut hyvin.  Ilmarisen toimitalon katolle tulee kaikkiaan seitsemän eri paneelialuetta, joiden asennus tehtiin kesän aikana. Elokuussa teemme vielä johdotustöitä ja sen jälkeen voimala on valmis käyttöönotettavaksi, sanoo Kangasmäki.

Lue lisää tiedotteestamme: Ilmarinen rakennuttaa pääkonttorinsa katolle Helsingin suurimman kiinteistökohtaisen aurinkovoimalan.

Teksti: Marketta Päres
Kuvat: Olli Urpela

Ajankohtaista

Lisää ajankohtaisia artikkeleita

Tiedote 16.11.2020

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laski viisi prosenttia – toimialoissa isoja alueellisia eroja

Työntekijämäärät laskivat Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lokakuussa noin viisi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin lasku oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä pudotusta tuli noin 18 prosenttia. Toimialojen tilanne vaihtelee eri puolilla Suomea. Pohjois-Suomessa tilanne ja näkymä on haastava matkailun vähenemisen vuoksi. Ikäryhmittäin tarkasteltuna korona on kurittanut eniten alle kolmekymppisiä työntekijöitä.

Lue artikkeli

Tiedote 16.11.2020

Ilmarinen laajentaa pilviteknologian käyttöä TietoEVRYn ja Google Cloudin kanssa

Ilmarinen laajentaa pilvipohjaisten infrapalveluiden käyttöä yhteistyössä TietoEVRYn ja Google Cloudin kanssa. Modernien pilviteknologioiden hyödyntäminen on keskeinen osa Ilmarisen strategiaa ja sen myötä tavoitellaan liiketoiminnan kehittämisen joustavuutta ja tehokkuutta.

Lue artikkeli

Nimitykset 13.11.2020

Minna Gentz asiantuntijajohtajaksi Ilmariseen

FM Minna Gentz on nimitetty asiantuntijajohtajaksi Ilmarisen asiakkuudet ja kanavat -linjalle.

Lue artikkeli