Kolme ihmistä pöydän äärellä, kuvituskuva.
Uutinen 7.4.2017

Ilmarisen rekryvalmennus kesätyönhakijoille

Kesätyönhakijalle, jota ei valita, on liian usein tarjolla vain hylkäysviesti. Ilmarinen päätti kutsua vastuullisena työantajana meiltä kesätöitä hakeneita ilmaiseen rekryvalmennukseen. Tilaisuudessa mukana oli myös Psyconin Sanna Fredriksson, joka kirjoitti blogin tilaisuudesta.

Psyconin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Sanna Fredriksson kirjoittaa blogissaan:

Muistatko ne paikat, johon olet hakenut joskus kesätöihin? Minä ainakin muistan. Muistan nekin, joista ei jäänyt niin kovin hyvä maku suuhun. Luultavasti samoja muistoja on pörssiyhtiön toimitusjohtajallakin. Siihen nähden yllättävän harvoin kesätyönhakijoita pidetään vaalimisen arvoisena potentiaalina. Vaikka hakijakokemus on rekrytoinnissa trendilistan kärjessä, kuulee silti joka kevät nuorten turhautuvan siihen, että hakemuksen lähettämisen jälkeen ei työnantajasta kuulu mitään. Viime viikolla sain olla mukana tilaisuudessa, joka on hyvä esimerkki kaikille paljon kesätyöhakemuksia saaville organisaatioille.

Ilmarisen auditorio täyttyi viime viikolla uteliaista, innokkaista ja oppimishaluisista nuorista. Oli alkamassa mielenkiintoinen tilaisuus. Ilmarinen oli kutsunut paikalle heiltä kesätyötä hakeneita työnhakijoita. Ne, ”kiitos ein” vastaanottaneet, jotka eivät työpaikkaa tällä kertaa saaneet.

Kuinka moni organisaatio huomioi hakijat, joita ei sillä kertaa valita jatkoon? On mukavaa huomata, että Ilmarisella kaikki hakijat nähdään tulevaisuuden voimavarana, johon halutaan panostaa ja varmistaa, että heille jää hyvä hakijakokemus ja organisaatiosta positiivinen mielikuva tulevaa ajatellen. Ei pelkkää kampanjointia ja sanahelinää, vaan aitoa kiinnostusta hakijoita kohtaan ja halua opastaa sekä tukea uran etsinnässä.  

Kaikkia taitoja ei hankita lukemalla
Saatoin suorastaan kuulla, kuinka nämä nuoret, tulevaisuuden potentiaalit, imivät itseensä tietoa. Millaista osaamista Ilmarisessa arvostetaan? Millaisia vaiheita rekrytointiprosessiin kuuluu ja millaisia henkilöitä heille otetaan? Kovin kiinnostuneita nuoret olivat myös työnhaun konkreettisista neuvoista, joita tilaisuudessa heille tarjottiin.

Mielenkiintoista kuultavaa oli erityisesti se, millaisia taitoja työelämässä tarvitaan juuri nyt ja mihin suuntaan tulevaisuudessa ollaan menossa. Kaikkia taitoja, joita työpaikoilla tarvitaan, ei suinkaan lueta suoraan oppikirjoista, vaan niitä voi harjoittaa monessa muussakin tilanteessa. Työelämässä tarvitaan tunneälyä, muutosvalmiuksia, viestintätaitoja, yhdessä tekemisen taitoa, kykyä saada asiat valmistumaan, verkostoitumistaitoja ja kykyä hahmottaa kokonaisuuksia … vain muutaman tärkeän mainitakseni.

Mukava kosketus Ilmarisen arkeen saatiin, kun nuori kesätyön kautta taloon tullut Anna kertoi oman tarinansa siitä, kuinka hänen uransa Ilmarisella sai alkunsa. Ilmarisen aktiivinen arki tuotiin myös meidän kuulijoiden koettavaksi aivan konkreettisesti, kun Ilmarisen liikuttaja Elsi piti vauhdikkaan taukojumpan puheenvuorojen lomassa. Mahtavaa!

Lue koko Sanna Fredrikssonin blogi Psyconin sivuilta.

Ajankohtaista

Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 25.10.2021

Työeläkeindeksi ja palkkakerroin vahvistettu vuodelle 2022

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläketurvaa koskevat indeksit vuodelle 2022. Työeläkeindeksi on ensi vuonna 2691, mikä tarkoittaa noin 2,28 prosentin korotusta eläkkeisiin vuodenvaihteessa. Palkkakertoimeksi vahvistettiin 1,501. Vuoteen 2021 verrattuna palkkakerroin nousee noin 2,46 prosenttia.

Työeläkeindeksi ja palkkakerroin vahvistettu vuodelle 2022

Uutinen 20.10.2021

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Työeläkemaksujen keskimääräinen taso nousee 0,45 prosenttiyksikköä vuonna 2022. Korotuksen tarpeesta sovittiin jo aiemmin, kun TyEL-maksuihin annettiin koronahelpotuksia. Asiakashyvitysten taso puolestaan palautuu entiselleen. Työeläkevakuutusyhtiöiden laskuperustehakemus on lähtenyt Sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi, ja ministeriö vahvistaa maksuprosentit marraskuussa.

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?
Lisää uutisia ja tiedotteita