Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen, muotokuva.
Tiedote 21.12.2017

Ilmarisen toimitusjohtajaksi Jouko Pölönen

Ilmarisen hallitus on nimittänyt yhtiön toimitusjohtajaksi KTM, eMBA Jouko Pölösen.

Pölönen on tällä hetkellä OP Ryhmän pankkiliiketoiminnan johtaja ja johtokunnan jäsen, OP Yrityspankki Oyj:n toimitusjohtaja ja Helsingin Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja. Aiemmin hän on toiminut Pohjola Vakuutuksen toimitusjohtajana ja Pohjola Pankin johtotehtävissä sekä tilintarkastajana PWC:ssä. Pölönen aloittaa uudessa tehtävässä viimeistään kesäkuussa.

Valinnassa painoi vahva finanssimaailman sekä sijoitustoiminnan, talouden ja vakuuttamisen osaaminen. Pölösellä on näyttöä strategisesta johtamisesta säännellyssä liiketoimintaympäristössä sekä kykyä johtaa muutosta, mikä on erityisen tärkeää Ilmarisen ja Eteran yhdistyessä. Hänen johdollaan jatkuu entistäkin vahvemman Ilmarisen kehittäminen ketteräksi ja asiakaslähtöiseksi palveluyritykseksi, joka hyödyntää tehokkaasti digitalisaation mahdollisuuksia, sanoo Ilmarisen hallituksen puheenjohtaja Mikko Helander

Pääsen aloittamaan uudessa tehtävässä erittäin kiinnostavassa vaiheessa, kun Ilmarisesta tulee Suomen johtava työeläkeyhtiö. Samaan aikaan digitalisaatio muuttaa koko finanssialaa ja tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia. Ilmarinen keskinäisenä eläkevakuutusyhtiönä tekee tärkeää työtä asiakkaiden hyväksi - suomalaisten yritysten, paremman työelämän sekä nykyisten ja tulevien eläkkeensaajien puolesta, Jouko Pölönen sanoo. 

Ilmarisen nykyinen toimitusjohtaja Timo Ritakallio jatkaa tehtävässään helmikuun loppuun asti, jonka jälkeen hän aloittaa OP Ryhmän pääjohtajana. 

Työeläkeyhtiö Etera sulautuu Ilmariseen vuodenvaihteessa. Yhdistymisessä syntyy vakavarainen ja kustannustehokas työeläkeyhtiö, jolla on alan kilpailukykyisimmät asiakasedut ja entistäkin monipuolisemmat palvelut. Yhdistymisen jälkeen Ilmarinen vastaa yli 1,1 miljoonan suomalaisen eläkevakuutusturvasta ja on Suomen suurin yksityisten alojen työeläkevakuuttaja.

Lisätietoja:

Mikko Helander, Ilmarisen hallituksen puheenjohtaja, p. 010 532 2301
Jouko Pölönen, p. 050 1282
llmarisen viestintä p. 010 284 2570

Liitteet:

Ajankohtaista

Uutinen 13.7.2021

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä

Ilmarinen on käyttänyt hybridilainasopimuksen mukaista vaihto-oikeutta ja merkinnyt osakeannissa Nurminen Logistics Oyj:n uusia osakkeita. Tämän järjestelyn toteuduttua Ilmarisen omistus osakkeiden kautta on noussut aiemmasta 11,83%:sta 15,12%:iin. Aikaisemmin Ilmarisen kokonaisomistus osakkeiden ja rahoitusvälineiden kautta oli 16,46%. Koska Ilmarisella ei ole enää omistusta rahoitusvälineiden kautta, yhteenlaskettu omistusosuus osakkeista ja äänistä on järjestelyn myötä laskenut 16,46%:sta 15,12%:iin.

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä
Lisää uutisia ja tiedotteita