Uutinen 5.7.2018

Aurinkoinen kevät ja alkukesä tuottivat runsaasti virtaa

Aurinkoiset kevät- ja kesäkuukaudet kasvattivat Ilmarisen toimitalon aurinkopaneelien sähköntuotantoa. Toukokuussa aurinkosähkövoimala tuotti kahden omakotitalon tarvitseman energian vuodeksi.

Ilmarisen toimitalon katolle vuonna 2016 asennettu aurinkovoimala takoi toukokuussa tähän mennessä suurimmat tuottoluvut: yhteensä 41 MWh. Luku vastaa noin kahden tavanomaisen sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Helsingin suurin kiinteistökohtaisen aurinkovoimalan sähköntuotanto oli toukokuussa yli kahdeksan prosenttia suurempi kuin vuoden 2017 toukokuussa. Kesäkuussa tuotanto oli 9,4 prosenttia suurempi vuodentakaiseen verrattuna eli 38,5 MWh.

Kesäkuukausina aurinkosähkövoimala tuottaa noin neljänneksen Ilmarisen toimitalon vaatimasta sähköstä. Koko vuoden tasolla tuotanto kanttaa noin viisi prosenttia kulutuksesta.

Kaikkiaan Ilmarisen toimitalon aurinkovoimala on tuottanut sähköä vuoden 2016 elokuusta 341,89 MWh.

Aurinkovoima on hyvä sijoitus

Aurinkoiset päivät ovat tärkeitä aurinkovoiman tuotannolle. Esimerkiksi pitkä luminen kausi ja sateinen kesä heikentävät tuotantoa jonkin verran.

- Vuositasolla ennusteet pystytään kuitenkin tekemään melko tarkasti, vaikka kuukausi- ja päivävaihtelut voivat olla suuria, kertoo Kaj Kangasmäki aurinkovoimalan toimittaneesta Solnetista.

Aurinkovoimaloiden hinnat ovat tippuneet merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hinnan halpeneminen ja päästöttömyys ovat tehneet voimaloista sijoittajan näkökulmasta houkuttelevan vaihtoehdon.

Ilmarinen tavoittelee toimitalonsa aurinkovoimalalla sijoitetulle pääomalle seitsemän prosentin vuotuista tuottoa.

- Osa investoinnin kannattavuudesta tulee siitä, että aurinkosähköä käytettäessä ei tarvitse maksaa sähkön siirtomaksuja tai sähköveroa, sanoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Seuraa Ilmarisen toimitalon aurinkopaneelien sähköntuotantoa täällä

Lue lisää

Tasaista tuottoa auringosta

Ajankohtaista

Uutinen 16.2.2021

Ilmarinen kannattaa hinnoittelumekanismeja hiilidioksidipäästöille – Olemme mukana Call on Carbon -vetoomuksessa

Ilmarinen on mukana uudessa Call on Carbon -vetoomuksessa, jonka tarkoituksena on nopeuttaa ilmastoinvestointeja ja hiilidioksidipäästöjen tehokkaan hinnoittelun käyttöönottoa. Vetoomuksen takana ovat Climate Leadership Coalition, Haga Initiativet ja Skift Business Climate Leaders. Lisäksi mukana tukemassa ovat Corporate Leaders Group, BCSD Portugal ja CER – Sustainable Business Network Slovenia.

Ilmarinen kannattaa hinnoittelumekanismeja hiilidioksidipäästöille – Olemme mukana Call on Carbon -vetoomuksessa

Uutinen 10.2.2021

Ilmariselle Yhdenvertaista palvelua kaikille -merkki

Ilmarinen on ottanut käyttöön Yhdenvertaista palvelua kaikille -merkin. Merkki on osoitus halusta kehittää toimitilojen, palvelun ja tuotteiden esteettömyyttä ja saavutettavuutta. Esteetön asiointi ja saavutettavat palvelut kuuluvat kaikille.

Ilmariselle Yhdenvertaista palvelua kaikille -merkki
Kämp Galleria rakennus ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 4.2.2021

Ilmariselle Helsingin Matkailusäätiön Travel Award -palkinto

Ilmarinen on saanut Helsingin Matkailusäätiön Helsinki Travel Award 2020 -palkinnon yhdessä Kämp Gallerian kanssa. Palkinto myönnettiin pitkäjänteisestä työstä Helsingin keskustan elävöittämiseksi ja yritysten tuomiseksi yhteen. Ilmarinen omistaa Kämp Galleria -kiinteistön.

Ilmariselle Helsingin Matkailusäätiön Travel Award -palkinto
Lisää uutisia ja tiedotteita