Uutinen 5.7.2018

Aurinkoinen kevät ja alkukesä tuottivat runsaasti virtaa

Aurinkoiset kevät- ja kesäkuukaudet kasvattivat Ilmarisen toimitalon aurinkopaneelien sähköntuotantoa. Toukokuussa aurinkosähkövoimala tuotti kahden omakotitalon tarvitseman energian vuodeksi.

Ilmarisen toimitalon katolle vuonna 2016 asennettu aurinkovoimala takoi toukokuussa tähän mennessä suurimmat tuottoluvut: yhteensä 41 MWh. Luku vastaa noin kahden tavanomaisen sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutusta.

Helsingin suurin kiinteistökohtaisen aurinkovoimalan sähköntuotanto oli toukokuussa yli kahdeksan prosenttia suurempi kuin vuoden 2017 toukokuussa. Kesäkuussa tuotanto oli 9,4 prosenttia suurempi vuodentakaiseen verrattuna eli 38,5 MWh.

Kesäkuukausina aurinkosähkövoimala tuottaa noin neljänneksen Ilmarisen toimitalon vaatimasta sähköstä. Koko vuoden tasolla tuotanto kanttaa noin viisi prosenttia kulutuksesta.

Kaikkiaan Ilmarisen toimitalon aurinkovoimala on tuottanut sähköä vuoden 2016 elokuusta 341,89 MWh.

Aurinkovoima on hyvä sijoitus

Aurinkoiset päivät ovat tärkeitä aurinkovoiman tuotannolle. Esimerkiksi pitkä luminen kausi ja sateinen kesä heikentävät tuotantoa jonkin verran.

- Vuositasolla ennusteet pystytään kuitenkin tekemään melko tarkasti, vaikka kuukausi- ja päivävaihtelut voivat olla suuria, kertoo Kaj Kangasmäki aurinkovoimalan toimittaneesta Solnetista.

Aurinkovoimaloiden hinnat ovat tippuneet merkittävästi viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hinnan halpeneminen ja päästöttömyys ovat tehneet voimaloista sijoittajan näkökulmasta houkuttelevan vaihtoehdon.

Ilmarinen tavoittelee toimitalonsa aurinkovoimalalla sijoitetulle pääomalle seitsemän prosentin vuotuista tuottoa.

- Osa investoinnin kannattavuudesta tulee siitä, että aurinkosähköä käytettäessä ei tarvitse maksaa sähkön siirtomaksuja tai sähköveroa, sanoo Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti.

Seuraa Ilmarisen toimitalon aurinkopaneelien sähköntuotantoa täällä.

Ajankohtaista

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita