Tiedote 17.9.2018

Epicenter laajenee Pohjoismaissa ja avaa innovaatiotalon Helsinkiin

Loppuvuodesta Helsinkiin rantautuva uudenlainen toimistokonsepti kokoaa teknologiayritykset kehittymään ja kasvamaan yhdessä. Epicenter Helsinki on toteutettu yhteistyössä Ilmarisen kanssa.

Teknologia-alan katse on nyt Helsingissä ja Pohjoismaissa yleensäkin, ja Epicenter haluaa olla mukana luomassa mahdollisuuksia erikokoisten yritysten verkostoitumiseen ja rajoja rikkovien innovaatioiden kehittelyyn. Niinpä Epicenter jatkaa Pohjoismaiden valloitustaan avaamalla toimipisteen Helsingin ydinkeskustaan, Ilmarisen omistamaan kiinteistöön Mikonkatu 9. 

“Tekemällä yhteistyötä johtavien teknologia- ja innovaatioyritysten kanssa Ilmarinen ja Epicenter ovat mukana luomassa Helsingistä kuvaa tulevaisuuden kaupunkina. Vuoden lopulla olemme neljällä uudella markkina-alueella, joissa voimme tarjota jäsenyyden uusien yhteistyömallien ja kasvun mahdollisuuksiin. Houkutellaksemme parhaat digiajan osaajat kaupunkiin luomme paikan, joka tarjoaa sopivat tilat työskentelyyn, tapaamisiin ja henkiseen hyvinvointiin, ja jotka sopeutuvat alati kehittyviin tekniikan muutoksiin. Uskomme vakaasti Helsinkiin ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Epicenter on osa suomalaisten startuppien ja kasvuyritysten menestystarinaa”, iloitsee Epicenterin toimitusjohtaja ja toinen perustaja Patrick Mesterton

Jäsenet ruokkivat toistensa osaamista

Jäsenyytensä Epicenter Helsingissä ovat jo varmistaneet mm. Naava, Vake, Industry62/Ugrow ja Energiavalmennus.

Naava on uudenlainen teknologiaa, luontoa ja designia yhdistävä kaluste, joka puhdistaa ja kosteuttaa ilmaa, toimii tilanjakajana ja tuo vihreyttä tilaan kasveilla. Useita muotoilupalkintoja saanut Naava on valittu myös WIRED-lehden toimesta Suomen kuumimmaksi startupiksi. Lisäksi Inc.-talousjulkaisu poimi Naavan helmikuussa 2018 Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten listalle. 

"Epicenter tarjoaa Naavalle tuoreen tukikohdan Helsingissä, mikä auttaa meitä levittämään pohjoismaisia juuriamme kansainvälisesti. Epicenter oli meille luonnollinen valinta, sillä pyrimme yhdessä luomaan inhimillisiä toimitiloja, joissa huipputehokkaat ammattilaiset menestyvät, mutta joista he voivat myös ammentaa energiaa ja inspiraatiota. Luonnon tuominen sisätiloihin ja terveellisen sisäilman tarjoaminen on yksi maailman suurimmista terveys- ja rakennusalan trendeistä, ja olen iloinen, että Epicenter on kanssamme edelläkävijä tällä rintamalla", kertoo Naavan toimitusjohtaja ja perustaja Aki Soudunsaari.

Tulevaisuudessa Epicenterin jäsenet ympäri maailman pääsevät nauttimaan Naavan ilmaa puhdistuvista vihreistä seinistä yleisissä tiloissa.

Mikä Epicenter on?

Epicenter on verkosto. Epicenter on kansainvälinen scaleup-verkosto, joka tarjoaa Helsingille ja suomalaisille yrityksille mahdollisuuden kansainvälisiin kontakteihin. Kun yritys on jäsen yhdessä Epicenterissä, sillä on automaattisesti toimisto kaikissa.  Epicenter-talo kokoaa suuryritykset ja nopeasti kasvavat startupit saman katon alle, jossa suurten yritysten tiimit, kasvuyrittäjät ja vaikuttajat pääsevät yhdessä oppimaan, kehittymään, inspiroimaan ja inspiroitumaan. Yksi talon ydinpyrkimyksistä on vuorovaikutuksen luominen kasvuyritysten ja perinteisten, mutta distruption kanssa painivien yritysten välille.

Ensimmäinen Epicenter avattiin 2015 Tukholmaan, jossa toimii suuryrityksiä kuten Microsoft, Google, SEB, Telia, Merck ja Volvo, sekä kansainvälisiä kasvuyrityksiä kuten Izettle, Starstable ja Resolution Games. Amsterdamin Epicenter aukesi toukokuussa ja Epicenter Oslon ja Ruotsalais-Amerikkalaisen Kauppakamerin kanssa avattavan New Yorkin toimipisteen on suunniteltu avautuvan syksyn kuluessa. Epicenterillä on tällä hetkellä yli 4 000 jäsentä Tukholmassa, Amsterdamissa ja New Yorkissa.

Epicenter on paikka. Helsinkiin joulukuussa 2018 avautuva 9 000 neliömetrin Epicenter ei ole tavallinen coworking-tila, vaan innovaatiotalo ja kasvuyritysten yhteisö. Yritykset ja toimijat valitaan hakemusten kautta jäseneksi. Epicenter tarjoaa joustavia työtiloja kaikenlaisiin tarpeisiin: innovaatiolaboratorioita, neuvotteluhuoneita, 300 henkeä vetävän tapahtumatilan, kuntosalin ja Hans Välimäen luotsaaman Penélope-ravintolan, jonka täyden palvelun konsepti kattaa aamiaiset, lounaat, kahvitarjoilut sekä illalliset.

”Innostuin siitä, että Epicenter on eri toimialojen sulatusuuni, joka kerää yhteen innovatiivisia, nopeasti kasvavia digi-innovaattoreita ja isoja kansainvälisiä yrityksiä yhteiselle teknologia-alustalle. Pénelope tukee tätä innovatiivista ympäristöä. Olemme tapas-bistro, jossa tarjoillaan tapas-ruokaa, jonka ei kuitenkaan tarvitse olla espanjanlaista, vaan se voi olla mistä tahansa. Useimmiten nautin ruokailusta ravintoloissa, joissa tarjotaan erinomaista ruokaa ja huippupalvelua, mutta joissa on samalla rento ilmapiiri. Kodin sydän on usein keittiö ja niin se on Penélopessakin. Asiakas voi vain istua tiskin ääreen, nauttia hyvää ruokaa ja jutella henkilöstön kanssa” Hans Välimäki kertoo. 

Epicenter Helsinki lyhyesti:
* Epicenter Helsinki on toteutettu yhteistyössä Ilmarisen kanssa
* Osoite: Mikonkatu 9, Helsingin keskustassa
* Pinta-ala: 9 000 neliömetriä
* Tähtikokki Hans Välimäen Pénelope-ravintola

Epicenter on mukana myös Nordic Business Forumissa 26.–27.9.2018 – tervetuloa tutustumaan. 

Helsinki on Euroopan kuumimpia startup-keskuksia, joka kerää yhä suurempia ulkomaisia sijoituksia kotimaisen rahoituksen lisäksi. Helsinki onkin rankattu maailman toiseksi parhaaksi kaupungiksi startupeille, ja Valuer-sivuston listauksen mukaan kaupungissa riittää lahjakkaita yrittäjiä, sijoittajia, startup hubeja, yrityskiihdyttämöitä ja merkittäviä vaikuttajia. Teknologiayrityksillä on kaupungissa pitkä historia; Helsingistä ovat ponnistaneet monet Rovion ja Supercellin kaltaiset menestyjät. Kansainvälisten sijoitusten määrä Suomeen on yli kymmenkertaistunut vuodesta 2010. 

Epicenter
Epicenter on digitaalinen innovaatiotalo - luova kohtaamispaikka nopeasti kasvaville digitaalisen alan yrityksille ja suuryrityksille, jotka haluavat työskennellä yhdessä ja kehittää digitaalista liiketoimintaansa. Epicenterin jäsenille on tarjolla innovaatiolaboratorioita, seminaareja ja koulutusohjelmia älykkäisiin työympäristöihin. Epicenter sijaitsee Tukholmassa ja Amsterdamissa, ja sitä on kehitetty yhteistyössä SIME:n ja Result AB:n kanssa. Syksyllä 2018 Epicenter avaa toimipisteet myös Oslossa ja New Yorkissa. www.epicenterstockholm.com 

Naava
Naava yhdistää ihmiskunnan ja luonnon uudelleen. Teemme maailman älykkäimmät viherseinät, jotka tuovat luonnon sisälle.Yhdistämme luonnon miljoonien vuosien kehitystyön viimeisimpään teknologiaan ja skandinaaviseen designiin. Työpaikalla olosi pitäisi tuntua yhtä hyvältä kuin luonnonhelmassa. Me teemme siitä mahdollista tuomalla pohjoismaisen metsäilman ja aidon luonnon sisälle. Sinun tarvitsee vain hengittää. www.naava.io

Lisätietoja:

Ville Laurila, vuokrauspäällikkö, Ilmarinen
ville.laurila@ilmarinen.fi
+358 40 501 0040

Cecilia Österholm, Head of Communications, Epicenter Stockholm
cecilia@epicenterstockholm.com
+46 72579741

Ajankohtaista

Uutinen 20.10.2021

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Työeläkemaksujen keskimääräinen taso nousee 0,45 prosenttiyksikköä vuonna 2022. Korotuksen tarpeesta sovittiin jo aiemmin, kun TyEL-maksuihin annettiin koronahelpotuksia. Asiakashyvitysten taso puolestaan palautuu entiselleen. Työeläkevakuutusyhtiöiden laskuperustehakemus on lähtenyt Sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi, ja ministeriö vahvistaa maksuprosentit marraskuussa.

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Uutinen 11.10.2021

Grönqvistin talo vuoden katutyömaa Helsingissä – kiitosta tyylikkäästi ja huomaamattomasti hoidetusta työmaasta

Grönqvistin talon julkisivuremontti Helsingin ydinkeskustassa toteutettiin kokonaan taloa esittäneen fasadin suojissa. Palkintoraati kiittelee Ilmarisen, Futudesignin ja Suomen Julkisivupalvelun toteuttamaa järjestelyä, jolla turvattiin rauha naapurustossa myös kaikkein eniten häiriötä aiheuttavissa työvaiheissa.

Grönqvistin talo vuoden katutyömaa Helsingissä – kiitosta tyylikkäästi ja huomaamattomasti hoidetusta työmaasta
Lisää uutisia ja tiedotteita