Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.
Uutinen 8.10.2018

Ilmarinen mukana Energiansäästöviikolla

Energiansäästöviikolla kiinnitetään huomiota meille kaikille tärkeään asiaan: kuinka energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja muita toimintamme ympäristövaikutuksia.

Ilmarinen osallistuu jälleen Energiansäästöviikkoon ajalla 8.–14.10.2018. Viikon aikana kannustamme henkilöstöä pohtimaan omaa energiankulutustaan niin töissä kuin kotonakin sekä osallistumaan erilaisiin teemapäiviin. Teemapäivissä jaetaan tietoutta muun muassa jätteiden lajittelusta, fiksusta työmatkaliikkumisesta ja kodin energiatehokkuudesta.

Ilmarisen toimitalolle LEED-sertifikaatti

Ilmarisen toimitalolle on tänä vuonna myönnetty LEED-sertifikaatti. LEED on sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta.

Lepakon energiatehokkuus on hyvällä tasolla, ja sitä myös parannetaan jatkuvasti. Lisäksi tavoitteenamme on saavuttaa – 7 % säästö energiankulutuksen vähentämiseen 
tähtäävillä toimenpiteillä Ilmarisen omistamissa kiinteistöissä vuoteen 2020 mennessä (2014 tasosta). Vuoteen 2025 mennessä on tavoitteena saavuttaa vielä 10,5 prosentin lisäsäästöt.

Panostus uusiutuvaan energiaan

Energiatehokkuustoimenpiteiden lisäksi Ilmarinen on panostanut uusiutuvaan energiaan. Näkyvimpänä esimerkkinä on Ilmarisen pääkonttorin katolle kesällä 2016 asennettu Helsingin suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala, jolla aurinkoisina päivinä katetaan parhaimmillaan noin neljännes koko kiinteistön sähköntarpeesta. Lämmin kesä oli erinomainen aurinkovoimalamme kannalta.

Jokainen meistä voi vaikuttaa energiansäästöön ja omiin valintoihinsa niin töissä kuin kotonakin. Energiansäästöviikon aikana myös ilmarislaiset jakavat toisilleen vinkkejä ja hyviä käytäntöjä parempaan energiatehokkuuteen.  

Ajankohtaista

Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 25.10.2021

Työeläkeindeksi ja palkkakerroin vahvistettu vuodelle 2022

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut työeläketurvaa koskevat indeksit vuodelle 2022. Työeläkeindeksi on ensi vuonna 2691, mikä tarkoittaa noin 2,28 prosentin korotusta eläkkeisiin vuodenvaihteessa. Palkkakertoimeksi vahvistettiin 1,501. Vuoteen 2020 verrattuna palkkakerroin nousee noin 2,46 prosenttia.

Työeläkeindeksi ja palkkakerroin vahvistettu vuodelle 2022

Uutinen 20.10.2021

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?

Työeläkemaksujen keskimääräinen taso nousee 0,45 prosenttiyksikköä vuonna 2022. Korotuksen tarpeesta sovittiin jo aiemmin, kun TyEL-maksuihin annettiin koronahelpotuksia. Asiakashyvitysten taso puolestaan palautuu entiselleen. Työeläkevakuutusyhtiöiden laskuperustehakemus on lähtenyt Sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi, ja ministeriö vahvistaa maksuprosentit marraskuussa.

Mitä työnantajan tulee tietää vuoden 2022 työeläkemaksuista?
Lisää uutisia ja tiedotteita