Ilmarisen toimistorakennus ulkoa, kuvituskuva.
Uutinen 8.10.2018

Ilmarinen mukana Energiansäästöviikolla

Energiansäästöviikolla kiinnitetään huomiota meille kaikille tärkeään asiaan: kuinka energiaa ja materiaaleja järkevästi käyttämällä vähennämme hiilidioksidipäästöjä ja muita toimintamme ympäristövaikutuksia.

Ilmarinen osallistuu jälleen Energiansäästöviikkoon ajalla 8.–14.10.2018. Viikon aikana kannustamme henkilöstöä pohtimaan omaa energiankulutustaan niin töissä kuin kotonakin sekä osallistumaan erilaisiin teemapäiviin. Teemapäivissä jaetaan tietoutta muun muassa jätteiden lajittelusta, fiksusta työmatkaliikkumisesta ja kodin energiatehokkuudesta.

Ilmarisen toimitalolle LEED-sertifikaatti

Ilmarisen toimitalolle on tänä vuonna myönnetty LEED-sertifikaatti. LEED on sertifiointijärjestelmä, jonka avulla pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta.

Lepakon energiatehokkuus on hyvällä tasolla, ja sitä myös parannetaan jatkuvasti. Lisäksi tavoitteenamme on saavuttaa – 7 % säästö energiankulutuksen vähentämiseen 
tähtäävillä toimenpiteillä Ilmarisen omistamissa kiinteistöissä vuoteen 2020 mennessä (2014 tasosta). Vuoteen 2025 mennessä on tavoitteena saavuttaa vielä 10,5 prosentin lisäsäästöt.

Panostus uusiutuvaan energiaan

Energiatehokkuustoimenpiteiden lisäksi Ilmarinen on panostanut uusiutuvaan energiaan. Näkyvimpänä esimerkkinä on Ilmarisen pääkonttorin katolle kesällä 2016 asennettu Helsingin suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala, jolla aurinkoisina päivinä katetaan parhaimmillaan noin neljännes koko kiinteistön sähköntarpeesta. Lämmin kesä oli erinomainen aurinkovoimalamme kannalta.

Jokainen meistä voi vaikuttaa energiansäästöön ja omiin valintoihinsa niin töissä kuin kotonakin. Energiansäästöviikon aikana myös ilmarislaiset jakavat toisilleen vinkkejä ja hyviä käytäntöjä parempaan energiatehokkuuteen.  

Ajankohtaista

Uutinen 13.7.2021

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä

Ilmarinen on käyttänyt hybridilainasopimuksen mukaista vaihto-oikeutta ja merkinnyt osakeannissa Nurminen Logistics Oyj:n uusia osakkeita. Tämän järjestelyn toteuduttua Ilmarisen omistus osakkeiden kautta on noussut aiemmasta 11,83%:sta 15,12%:iin. Aikaisemmin Ilmarisen kokonaisomistus osakkeiden ja rahoitusvälineiden kautta oli 16,46%. Koska Ilmarisella ei ole enää omistusta rahoitusvälineiden kautta, yhteenlaskettu omistusosuus osakkeista ja äänistä on järjestelyn myötä laskenut 16,46%:sta 15,12%:iin.

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä
Lisää uutisia ja tiedotteita