Taivas ja rakennuksen lasi-ikkunat, kuvituskuva.
Uutinen 26.3.2018

Ilmarinen on vastuullisten sijoittajien kärkeä

Ilmarinen sijoittui hyvin vuosittaisessa vastuullisen sijoittamisen ammattilaisten vertailussa. Myös Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen asiantuntija Tiina Landau nousi kyselyssä alan arvostetuimpien ammattilaisten joukkoon.

Ilmarinen nousi ainoana suomalaissijoittajana 50 parhaan kärkeen kansainvälisessä kyselyssä, jossa vastuullisen sijoittamisen ammattilaisia pyydettiin arvioimaan oman toimialansa edelläkävijöitä institutionaalisten sijoittajien sarjassa.

Kyselyssä pyydettiin vastaajia myös nimeämään yksittäisiä ammattilaisia, jotka ovat eniten vaikuttaneet vastuullisen sijoittamisen kehittymiseen. Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen senior-analyytikko Tiina Landau nousi listalla 50:n arvostetuimman ammattilaisen joukkoon institutionaalisten sijoittajien sarjassa. TOP50:een mahtui kaikkiaan 14 pohjoismaalaista sijoittamisen ammattilaista, joista suurin osa Ruotsista.

– Tämä on hieno huomionosoitus pitkäjänteisestä työstä koko Ilmariselle sekä Tiinalle, joka on omassa työssään systemaattisesti vienyt eteenpäin vastuullisen sijoittamisen käytäntöjä. Vastuullisuus on Ilmarisella osa riskienhallintaa. Otamme sijoituksissamme huomioon taloudellisten kriteerien lisäksi myös ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintoon liittyvät riskit ja mahdollisuudet, Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula sanoo.

Independent Reseacrh in Responsible Investment IRRI 2017 -kyselyyn vastasi 1 136 vastuullisen sijoittamisen asiantuntijaa 43 maasta. Vuosittaisen kyselyn on toteuttanut vastuullisen sijoittamisen verkkojulkaisu SRI Connect.

Lue lisää:

Ajankohtaista

Uutinen 13.7.2021

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä

Ilmarinen on käyttänyt hybridilainasopimuksen mukaista vaihto-oikeutta ja merkinnyt osakeannissa Nurminen Logistics Oyj:n uusia osakkeita. Tämän järjestelyn toteuduttua Ilmarisen omistus osakkeiden kautta on noussut aiemmasta 11,83%:sta 15,12%:iin. Aikaisemmin Ilmarisen kokonaisomistus osakkeiden ja rahoitusvälineiden kautta oli 16,46%. Koska Ilmarisella ei ole enää omistusta rahoitusvälineiden kautta, yhteenlaskettu omistusosuus osakkeista ja äänistä on järjestelyn myötä laskenut 16,46%:sta 15,12%:iin.

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä
Lisää uutisia ja tiedotteita