Taivas ja rakennuksen lasi-ikkunat, kuvituskuva.
Uutinen 26.3.2018

Ilmarinen on vastuullisten sijoittajien kärkeä

Ilmarinen sijoittui hyvin vuosittaisessa vastuullisen sijoittamisen ammattilaisten vertailussa. Myös Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen asiantuntija Tiina Landau nousi kyselyssä alan arvostetuimpien ammattilaisten joukkoon.

Ilmarinen nousi ainoana suomalaissijoittajana 50 parhaan kärkeen kansainvälisessä kyselyssä, jossa vastuullisen sijoittamisen ammattilaisia pyydettiin arvioimaan oman toimialansa edelläkävijöitä institutionaalisten sijoittajien sarjassa.

Kyselyssä pyydettiin vastaajia myös nimeämään yksittäisiä ammattilaisia, jotka ovat eniten vaikuttaneet vastuullisen sijoittamisen kehittymiseen. Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen senior-analyytikko Tiina Landau nousi listalla 50:n arvostetuimman ammattilaisen joukkoon institutionaalisten sijoittajien sarjassa. TOP50:een mahtui kaikkiaan 14 pohjoismaalaista sijoittamisen ammattilaista, joista suurin osa Ruotsista.

– Tämä on hieno huomionosoitus pitkäjänteisestä työstä koko Ilmariselle sekä Tiinalle, joka on omassa työssään systemaattisesti vienyt eteenpäin vastuullisen sijoittamisen käytäntöjä. Vastuullisuus on Ilmarisella osa riskienhallintaa. Otamme sijoituksissamme huomioon taloudellisten kriteerien lisäksi myös ympäristöön, yhteiskuntaan ja hyvään hallintoon liittyvät riskit ja mahdollisuudet, Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula sanoo.

Independent Reseacrh in Responsible Investment IRRI 2017 -kyselyyn vastasi 1 136 vastuullisen sijoittamisen asiantuntijaa 43 maasta. Vuosittaisen kyselyn on toteuttanut vastuullisen sijoittamisen verkkojulkaisu SRI Connect.

Lue lisää:

Ajankohtaista

Uutinen 16.2.2021

Ilmarinen kannattaa hinnoittelumekanismeja hiilidioksidipäästöille – Olemme mukana Call on Carbon -vetoomuksessa

Ilmarinen on mukana uudessa Call on Carbon -vetoomuksessa, jonka tarkoituksena on nopeuttaa ilmastoinvestointeja ja hiilidioksidipäästöjen tehokkaan hinnoittelun käyttöönottoa. Vetoomuksen takana ovat Climate Leadership Coalition, Haga Initiativet ja Skift Business Climate Leaders. Lisäksi mukana tukemassa ovat Corporate Leaders Group, BCSD Portugal ja CER – Sustainable Business Network Slovenia.

Lue uutinen

Uutinen 7.1.2021

Korjaus: Ilmarisen omistusosuus Nurminen Logistics Oyj:ssä 16,46 prosenttia

Ilmarinen korjaa 5.1.2021 päivättyä ilmoitustaan koskien omistustaan Nurminen Logistics Oy:ssä. Ilmarisen omistusosuus Nurminen Logistics Oyj:n osake- ja äänimäärästä on 16,46 prosenttia.

Lue uutinen

Uutinen 5.1.2021

Korjaus: Ilmarisen omistusosuus Nurminen Logistics Oyj:ssä 17,38 prosenttia

Ilmarinen on korjannut eilistä liputusilmoitustaan koskien omistustaan Nurminen Logistics Oy:ssä. Ilmarisen omistusosuus Nurminen Logistics Oyj:n osake- ja äänimäärästä on 17,38 prosenttia (ei 11,83 prosenttia).

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita