Ilmarisen sijoituskohde Pollux -toimistorakennus ulkoa.
Tiedote 11.9.2018

Ilmarinen sijoitti toimistokiinteistöön Frankfurtissa

Ilmarinen on laajentanut kiinteistösijoituksiaan Saksassa hankkimalla toimistokiinteistön Frankfurtin keskustasta.

Kaupan jälkeen Ilmarinen omistaa puolet Pollux-nimisestä kiinteistöstä. Toisena omistajana kiinteistössä on globaali institutionaalinen sijoittaja, jonka kanssa Ilmarisella on aiempaa yhteistyötä. European Business District -alueella sijaitseva 32-kerroksinen maamerkkikiinteistö on valmistunut vuonna 1997, ja sen peruskorjaus on juuri valmistumassa. Vuokrattavaa pinta-alaa on yhteensä noin 35 000 neliömetriä, ja kiinteistön päävuokralainen on vakuutusyhtiö Zurich.

Kiinteistön hallinnoinnista tulee vastaamaan Schroder Real Estate, jonka kanssa Ilmarinen on toteuttanut useita kiinteistösijoituksia Euroopassa.

– Frankfurt on maailman tärkeimpiä rahoitusalan keskittymiä, ja kaupungin toimitilakysyntä on ollut vahvaa finanssikriisistä lähtien. Kaupungin aseman odotetaan entisestään vahvistuvan Euroopan Unionin finanssikeskuksena, mikä tulee ylläpitämään nousupainetta vuokratasoissa myös tulevaisuudessa, sanoo Ilmarisen kansainvälisten kiinteistösijoitusten päällikkö Mikko Antila.

Ilmarisella on ennestään sijoituksia toimistokiinteistöön Frankfurtissa sekä kolmeen toimistokiinteistöön Berliinissä.

– Kiinteistösalkun kansainvälisen hajautuksen kasvattaminen on osa Ilmarisen sijoitusstrategiaa. Saksan lisäksi Ilmarisella on kiinteistösijoituksia mm. Belgiassa, Hollannissa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Kotimaiset kiinteistöt muodostavat kuitenkin myös jatkossa kiinteistösalkun ytimen, kertoo Antila. 

Lisätietoja

Mikko Antila, kansainvälisten kiinteistösijoitusten päällikkö, p. 050 5779066

Ajankohtaista

Uutinen 11.3.2024

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät

Ilmarisen lakisääteinen tehtävä on sijoittaa eläkevarat tuottavasti ja turvaavasti. Vastuullisena sijoittajana tarkastelemme jatkuvasti sijoittamisen käytäntöjämme. Muuttunut turvallisuusympäristö vaikuttaa myös vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin.

Ilmarinen sijoittaa tuottavasti ja turvaavasti – Vastuullisen sijoittamisen periaatteet päivittyivät
Lisää uutisia ja tiedotteita