Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.
Tiedote 28.9.2018

Ilmarinen uusii johtoaan, vahvistaa työkykyriskien hallintaa

Ilmarisen asiakasyrityksilleen tarjoamat työkykyriskien hallintaan liittyvät palvelut vahvistuvat, ja organisaatiota kehitetään entistä asiakaslähtöisemmäksi. Johtoryhmä uudistuu ja siihen on nimitetty kolme uutta jäsentä.

– Rakennamme Ilmarisesta yhä asiakaslähtöisempää, tehokkaampaa ja vetovoimaisempaa työeläkekumppania. Asiakkaat odottavat työeläkeyhtiöltä tukea työkykyriskien hallintaan ja kuntoutukseen. Haluamme tarjoa asiakkaillemme parhaat palvelut, asiantuntemusta ja dataa työkykyjohtamisen tueksi, sanoo Ilmarisen toimitusjohtaja Jouko Pölönen.

Työkykyriskin hallinta ja kuntoutus muodostaa jatkossa Ilmarisessa oman liiketoimintalinjansa, jonka johtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi nousee työkykyjohtaja Kristiina Halonen. Halonen on työskennellyt Ilmarisessa kesäkuusta lähtien työkyky-yksikön vetäjänä. Halonen on koulutukseltaan tekniikan tohtori ja kauppatieteiden maisteri, ja hän siirtyi Ilmariseen Työterveyslaitokselta, jossa hän johti työkyky ja työurat -tutkimus- ja palveluyksikköä. Hänellä on myös pitkä kokemus johtamisen konsultoinnista.

Ilmarisen vakuutus- ja eläkepalveluista vastaa Sini Kivihuhta, joka on nimitetty toimitusjohtajan sijaiseksi. Aiemmin Kivihuhta on toiminut toisena varatoimitusjohtajana.

Toiseksi varatoimitusjohtajaksi nousee sijoitusjohtaja Mikko Mursula. Hänen vastuullaan on huolehtia eläkevarojen tuottavasta, turvaavasta ja vastuullisesta sijoittamisesta.

Johtoryhmään nousevat uusina jäseninä henkilöstöjohtaja Sami Ärilä ja talousjohtaja Matias Klemelä. Molemmat ovat työskennelleet Ilmarisessa vuoden 2018 alusta lähtien, ja sitä ennen Eterassa, joka yhdistyi Ilmariseen vuodenvaihteessa. Ärilä on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja hän on työskennellyt aiemmin henkilöstöjohdon tehtävissä mm. SSAB:lla ja Rautaruukissa. Klemelä on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, ja ennen Eteraan tuloa hän toimi konsulttina mm. KPMG:n palveluksessa.

– Kristiina Halonen, Sami Ärilä ja Matias Klemelä vahvistavat johtoryhmää oman alansa vankalla asiantuntemuksella. On ilo saada heidät mukaan johtoryhmän työskentelyyn, Pölönen sanoo.

Johtoryhmää on tarkoitus täydentää syksyn aikana vielä kahdella uudella jäsenellä: asiakkuusjohtajalla sekä teknologia- ja kehitysjohtajalla. Nimitykset vahvistuvat myöhemmin.

Ilmarisen johtoryhmän muodostavat lokakuun alusta alkaen neljä liiketoimintalinjanjohtajaa ja kuusi tukitoimintojen johtajaa, jotka kaikki raportoivat suoraan toimitusjohtajalle.

Liiketoimintalinjat ovat:
- Asiakkuudet ja kanavat, johtaja nimitetään myöhemmin (tehtävää hoitaa oman toimen ohella toimitusjohtaja Jouko Pölönen)
- Vakuutus- ja eläkepalvelut, Sini Kivihuhta
- Työkykyriskin hallinta ja kuntoutus, Kristiina Halonen
- Sijoitukset, Mikko Mursula

Tukitoiminnot:
- Teknologia ja kehittäminen, nimitetään myöhemmin (Sini Kivihuhta oto)
- HR, Sami Ärilä
- Talous, Matias Klemelä
- Aktuaaripalvelut ja riskienhallinta, Hillevi Mannonen
- Viestintä ja yhteiskuntasuhteet, Jaakko Kiander
- Laki ja compliance, Leena Siirala   

Henkilöstön edustaja johtoryhmässä on Heikki Isotupa.

Lisätietoja:
Jouko Pölönen, toimitusjohtaja, p. 050 1282

Ajankohtaista

Tiedote 16.8.2022

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.6.2022: Vakuutusmaksutulo vahvassa kasvussa, sijoitustuotto jäi negatiiviseksi, vakavaraisuus edelleen hyvällä tasolla

Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli -6,2 (8,9) prosenttia eli 3,8 mrd. euroa negatiivinen osakekurssien laskun ja korkojen nousun seurauksena. Sijoitusten markkina-arvo laski 56,7 (60,8) miljardiin euroon. Sijoitusten pitkän aikavälin keskituotto oli 5,9 prosenttia. Tämä vastaa 4,1 prosentin reaalituottoa.

Ilmarisen osavuosiraportti 1.1.–30.6.2022: Vakuutusmaksutulo vahvassa kasvussa, sijoitustuotto jäi negatiiviseksi, vakavaraisuus edelleen hyvällä tasolla
Lisää uutisia ja tiedotteita