Ihmisiä kävelemässä sisään Kauppakeskus Karuselliin.
Uutinen 19.12.2018

Kauppakeskus Karusellille LEED-ympäristöluokitus

Keravalla sijaitseva kauppakeskus Karuselli on saanut LEED kultatason ympäristöluokituksen. Marraskuussa avattu Karuselli on Suomen ensimmäinen uusimman ja samalla tiukimman LEED-ohjelman 4-version mukaisesti sertifioitu kauppakeskus.

Ympäristöluokituksen saavuttamiseen vaikuttivat muun muassa kauppakeskuksen hyvä sijainti julkisten liikenneyhteyksien varrella, pysäköintilaitokseen rakennetut sähköautojen latauspisteet, vettä säästävät vesikalusteet sekä vähäpäästöiset sisämateriaalit.

– Olemme laskeneet kauppakeskuksen elinkaaren aikaisen hiilijalanjäljen, kuten teemme kaikissa uudisrakennuskohteissamme. Ilmarinen on pitkäjänteinen ja vastuullinen kiinteistösijoittaja, ja haluamme olla edelläkävijä myös ympäristöluokittelun käyttöönotossa. Myös kiinteistöjen käyttäjät antavat nykyään entistä suuremman tilojen arvon ympäristöystävällisyydelle ja ekotehokkuudelle, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski.

Kauppakeskus Karuselli sijaitsee Keravan ydinkeskustassa Aleksintorin laidalla. Kauppakeskuksessa on 26 liiketilaa, joiden pinta-ala on yhteensä noin 5 500 neliömetriä. Kauppakeskuksen yhteyteen valmistuu myös 140 asuinhuoneistoa. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu kauppakeskuksen alla sijaitseva pysäköintilaitos, jossa on 195 pysäköintipaikkaa asukkaille ja kauppakeskuksen asiakkaille.

LEED on maailman eniten käytetty työkalu rakennusten ekologisen jalanjäljen arviointiin sekä rakennusten suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuuden kehittämiseen. LEED-luokitus huomioi sijainnin, energiatehokkuuden, vedenkäytön, materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjäviihtyvyysasiat. Uusimman ja samalla tiukimman LEED 4-version mukaisen sertifikaatin on Suomessa saavuttanut vasta kuusi kiinteistöä, joista kaksi on Ilmarisen omistamia. Karusellin LEED-sertifioinnin ohjauksesta vastasi Green Building Partners Oy.

Lisätietoja:

Niina Rajakoski, rakennuttajapäällikkö, p. 050 574 7491

Kauppakeskus Karuselli

Tutustu Keravan Aleksinpuiston ja Aleksinkulman vapaisiin vuokra-asuntoihin ja jätä asuntohakemus verkkosivuillamme.

 

Ajankohtaista

Uutinen 9.11.2023

Varaudutaan säästämällä sähköä

Vuosi sitten energian säästäminen, Astetta alemmas -kampanja ja Sähköjärjestelmän tuki -menettely olivat todella akuutteja, kun Euroopassa valmistauduttiin vakavaan sähköpulaan. Yhä edelleen energian säästäminen on tärkeää.

Varaudutaan säästämällä sähköä

Uutinen 13.9.2023

Postitalon remontti alkaa

Ilmarinen aloittaa remontin omistamassaan Helsingin Postitalossa. – Nyt on aika uudistaa ikonista rakennusta. Tuomme Postitalon uudelle aikakaudelle sen monipuolista historiaa ja sielunelämää kunnioittaen, projektipäällikkö Minna Kuutti Ilmarisesta sanoo.

Postitalon remontti alkaa

Uutinen 8.6.2023

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin

– Mielestäni on upeaa, että rakennus saa uuden elämän. Olisi ehkä helpompaa purkaa rakennus ja rakentaa tilalle uusi, joka näyttää samalta kuin sadat muut rakennukset ympäri maailmaa. Tässä rakennuksessa on luonnetta, ja siellä töitä tekevät ihmiset pääsevät osaksi rakennuksen historiaa, Alankomaiden ympäristöministeri Vivianne Heijnen sanoi.

Alankomaiden ympäristöministeri tutustui Ilmarisen Aleksanterinkatu 13:n kiertotalousratkaisuihin
Lisää uutisia ja tiedotteita