Uutinen 14.3.2018

Konstit on monet talousosaamisessa – kouluyhteistyötä, vanhusten digitaitoja ja videosketsejä

Suomalainen finanssiala edistää talousosaamista lukuisin eri keinoin. Ilmarisella ja muilla alan yrityksillä on useita eri projekteja, joilla kansalaisten talousosaamista lisätään – tarkoituksena on tehdä ihmisistä osaavampia rahan käyttäjiä, jotka myös varautuvat riskeihin fiksusti. Meneillään oleva eurooppalaisen talousosaamisen viikko kerää erilaisia talousosaamistoimia kokoon.

Finanssiala pyrkii lisäämään nuorten talousosaamisen taitoja sekä kuluttajien tietoisuutta muun muassa ylivelkaantumisen riskeistä. Tavoitteena on tukea ja lisätä taloudenhallintaa koskevaa tietämystä yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Finanssiyritykset yhdessä tarjoavat yhteistyökumppanien kanssa peruskoululaisille suunnatun Zaldo-verkko-oppimateriaalin, joka on suunniteltu opettajien apuvälineeksi opetukseen. Viimeisen parinkymmenen vuoden ajan finanssiyritykset ovat järjestäneet lukiolaisille Talousguru-kilpailua. Tänä vuonna nuoria myös haastettiin vloggaamaan rahankäytöstään #Tubetatonni-kisassa. Osallistumme lisäksi pääasiassa yhteiskuntaopin opettajille vuosittain suunnattuun Talous tutuksi -koulutuskiertueeseen. Koulutusta koskevassa päätöksenteossa puhumme talousosaamisopetuksen lisäämisen puolesta.

Ilmarinen jakaa monissa kanavissa tietoa eläketurvan kertymisestä, eläkkeelle siirtymisen vaihtoehdoista ja niiden taloudellisista vaikutuksista. Verkkosivuilla olevilla laskureilla voi arvioida oman eläkkeen määrän ja tehdä laskelmia eläkkeelle siirtymisen vaihtoehdoista. Yrittäjä voi arvioida oman työtulonsa määrää sekä työntekijän palkkaamisesta aiheutuvia kustannuksia. (Osa laskureista edellyttää kirjautumista.)

Finanssialan tiedotteesta voit lukea lisää, mitä muut alan yritykset tekevät talousosaamisen vahvistamiseksi.

European Money Week on eurooppalaisen pankkiyhdistyksen EBF:n (European Banking Federation) organisoima. Tänä vuonna Euroopan pankkiyhdistys järjestää yhtenä talousosaamistempauksena European Money Quizin, tietovisan, jonka finaaliin Brysseliin suomalainen finanssiala lähettää kaksi oululaista 9-luokkalaista toukokuun alussa. Lähtijäluokka valittiin Zaldo-talousopetusmateriaaliin liittyvän koemenestyksen perusteella.

Ajankohtaista

Uutinen 13.7.2021

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä

Ilmarinen on käyttänyt hybridilainasopimuksen mukaista vaihto-oikeutta ja merkinnyt osakeannissa Nurminen Logistics Oyj:n uusia osakkeita. Tämän järjestelyn toteuduttua Ilmarisen omistus osakkeiden kautta on noussut aiemmasta 11,83%:sta 15,12%:iin. Aikaisemmin Ilmarisen kokonaisomistus osakkeiden ja rahoitusvälineiden kautta oli 16,46%. Koska Ilmarisella ei ole enää omistusta rahoitusvälineiden kautta, yhteenlaskettu omistusosuus osakkeista ja äänistä on järjestelyn myötä laskenut 16,46%:sta 15,12%:iin.

Ilmarisen omistus laski Nurminen Logistics Oyj:ssä
Lisää uutisia ja tiedotteita