Kolme ihmistä pöydän äärellä kahvikupit kädessä, kuvituskuva.
Uutinen 9.2.2018

Parempaa työelämää vuonna 2017

Ilmarisessa rakennettiin vuonna 2017 parempaa työelämää yhdessä asiakkaiden kanssa ennätyksellisen aktiivisesti. Yhteistyössä asiakkaiden kanssa parannamme työelämän laatua, ehkäisemme työkyvyttömyyden riskiä ja lisäämme tuottavuutta.

Parempi työelämä rakennetaan säännöllisillä ja strategian mukaisilla teoilla, jotka perustuvat tutkittuun tietoon. Teot tekevät työtunneista tehokkaita ja työkyvystä yrityksen kilpailuedun. Vuoden 2017 aikana Ilmarisella oli käynnissä yli 2 300 (v. 2016: 2 100 valmennusta) erillistä valmennusta tai muuta parempaa työelämää rakentavaa hanketta yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Näiden hankkeiden piiriin kuului noin 135 000 Ilmarisessa vakuutettua työntekijää.

Työkykyä edistävät hankkeet ovat asiakkaiden ja Ilmarisen yhteisiä kehittämisprojekteja, joissa yritys parantaa esimerkiksi työterveyshuollon kanssa tehtävää yhteistyötä tai johtamisen ja tiimityön käytäntöjä. Yhteistyö asiakkaiden kanssa on aina suunnitelmallista, tavoitteellista sekä mitattavaa ja hankkeet suunnataan yhdessä tunnistettuihin, työkyvyttömyysriskiä pienentäviin ja parempaa työelämää edistäviin kehityskohteisiin. Näihin yhteistyöhankkeisiin käytettiin viime vuonna noin 6,8 miljoonaa euroa (9,5 milj. euroa) Tutustu yhtenä esimerkkinä Suomen Punaisen Ristin kanssa tehtyyn hankkeeseen.

Asiakasyrityksille myös järjestettiin eri puolilla Suomea 44 Parempaa työelämää -valmennusta ja webinaaria, joihin osallistui ennätysmäärä ihmisiä: noin 3 000 henkilöä (v. 2016 osallistujia oli noin 2 500).

Työkyvyttömyysriski pienemmäksi

Ilmarisella on näyttöä siitä, että parantamalla työelämän laatua voimme alentaa työkyvyttömyysriskiä ja näin vähentää työkyvyttömyyseläkkeitä. Yhteiskunnalle panostus hyvään työkykyyn on tärkeää, koska tekemätön työ aiheuttaa koko Suomen yrityssektoriin suhteutettuna vuosittain arviolta 3,5 miljardin euron kustannukset.

Tulosten seuranta osoittaa, että Ilmarisen palvelujen avulla on onnistuttu parantamaan työhyvinvointia ja pienentämään työkyvyttömyysriskiä asiakasyrityksissä. Asiakkaiden kokema hyöty yhteistyöstä Ilmarisen kanssa vuonna 2017 oli 4,5 (asteikolla 1-5 – vuonna 2016 4,0).

Parempaa työelämää verkossa

Ilmarisen digitaalinen Parempaa työelämää -kokonaisuus kehittyi viime vuonna kovaa vauhtia. Kokonaisuudessa Luotaamo tarjoaa 360°-näkymän yrittäjän, yrityksen henkilöstön ja koko organisaation työhyvinvoinnin tilaan mm. Parempi vire -mobiilisovelluksen ja ketterien kyselyjen avulla. Valmentamo antaa tuen Luotaamosta nousseiden kehityskohteiden ratkaisemiseksi. Valmentamo tarjoaa inspiroivia valmennuksia digitaalisuutta ja asiantuntijoidemme osaamista yhdistäen. Ohjaamo on puolestaan paremman työkykyjohtamisen hermokeskus. Ohjaamo antaa kokonaiskuvan työkykyjohtamiseen juuri silloin kuin sitä kaipaat.

Viime vuonna rakensimme asiakkaillemme uusia verkkokursseja ja koulutusohjelmia ja Työvire-kartoituksen. Lisäksi keräsimme osana Suomi 100 -juhlavuotta 100 tekoa paremman työelämän puolesta. Olimme myös mukana edistämässä parempaa työelämää MTV:n Duunikunto-sarjassa.

Kiinnostuitko? Kysy meiltä lisää Ilmarisen palveluista!

Ajankohtaista

Tiedote 24.4.2024

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Työkyvyttömyyseläkkeiden määrässä on jopa nelinkertainen ero eri toimialojen välillä. Fyysisesti kuormittavilla aloilla työuraa uhkaavat todennäköisemmin tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, kun taas asiantuntija-aloilla mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy pysyvään työkyvyttömyyteen. Tiedot selviävät Ilmarisen uudesta työkyvyttömyyseläkeindeksistä.

Työkyvyttömyydessä iso vaihtelu toimialoittain – uusi indeksi tarjoaa ennusteita ja tilannetietoa

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita