Kolme ihmistä pöydän äärellä kahvikupit kädessä, kuvituskuva.
Uutinen 9.2.2018

Parempaa työelämää vuonna 2017

Ilmarisessa rakennettiin vuonna 2017 parempaa työelämää yhdessä asiakkaiden kanssa ennätyksellisen aktiivisesti. Yhteistyössä asiakkaiden kanssa parannamme työelämän laatua, ehkäisemme työkyvyttömyyden riskiä ja lisäämme tuottavuutta.

Parempi työelämä rakennetaan säännöllisillä ja strategian mukaisilla teoilla, jotka perustuvat tutkittuun tietoon. Teot tekevät työtunneista tehokkaita ja työkyvystä yrityksen kilpailuedun. Vuoden 2017 aikana Ilmarisella oli käynnissä yli 2 300 (v. 2016: 2 100 valmennusta) erillistä valmennusta tai muuta parempaa työelämää rakentavaa hanketta yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Näiden hankkeiden piiriin kuului noin 135 000 Ilmarisessa vakuutettua työntekijää.

Työkykyä edistävät hankkeet ovat asiakkaiden ja Ilmarisen yhteisiä kehittämisprojekteja, joissa yritys parantaa esimerkiksi työterveyshuollon kanssa tehtävää yhteistyötä tai johtamisen ja tiimityön käytäntöjä. Yhteistyö asiakkaiden kanssa on aina suunnitelmallista, tavoitteellista sekä mitattavaa ja hankkeet suunnataan yhdessä tunnistettuihin, työkyvyttömyysriskiä pienentäviin ja parempaa työelämää edistäviin kehityskohteisiin. Näihin yhteistyöhankkeisiin käytettiin viime vuonna noin 6,8 miljoonaa euroa (9,5 milj. euroa) Tutustu yhtenä esimerkkinä Suomen Punaisen Ristin kanssa tehtyyn hankkeeseen.

Asiakasyrityksille myös järjestettiin eri puolilla Suomea 44 Parempaa työelämää -valmennusta ja webinaaria, joihin osallistui ennätysmäärä ihmisiä: noin 3 000 henkilöä (v. 2016 osallistujia oli noin 2 500).

Työkyvyttömyysriski pienemmäksi

Ilmarisella on näyttöä siitä, että parantamalla työelämän laatua voimme alentaa työkyvyttömyysriskiä ja näin vähentää työkyvyttömyyseläkkeitä. Yhteiskunnalle panostus hyvään työkykyyn on tärkeää, koska tekemätön työ aiheuttaa koko Suomen yrityssektoriin suhteutettuna vuosittain arviolta 3,5 miljardin euron kustannukset.

Tulosten seuranta osoittaa, että Ilmarisen palvelujen avulla on onnistuttu parantamaan työhyvinvointia ja pienentämään työkyvyttömyysriskiä asiakasyrityksissä. Asiakkaiden kokema hyöty yhteistyöstä Ilmarisen kanssa vuonna 2017 oli 4,5 (asteikolla 1-5 – vuonna 2016 4,0).

Parempaa työelämää verkossa

Ilmarisen digitaalinen Parempaa työelämää -kokonaisuus kehittyi viime vuonna kovaa vauhtia. Kokonaisuudessa Luotaamo tarjoaa 360°-näkymän yrittäjän, yrityksen henkilöstön ja koko organisaation työhyvinvoinnin tilaan mm. Parempi vire -mobiilisovelluksen ja ketterien kyselyjen avulla. Valmentamo antaa tuen Luotaamosta nousseiden kehityskohteiden ratkaisemiseksi. Valmentamo tarjoaa inspiroivia valmennuksia digitaalisuutta ja asiantuntijoidemme osaamista yhdistäen. Ohjaamo on puolestaan paremman työkykyjohtamisen hermokeskus. Ohjaamo antaa kokonaiskuvan työkykyjohtamiseen juuri silloin kuin sitä kaipaat.

Viime vuonna rakensimme asiakkaillemme uusia verkkokursseja ja koulutusohjelmia ja Työvire-kartoituksen. Lisäksi keräsimme osana Suomi 100 -juhlavuotta 100 tekoa paremman työelämän puolesta. Olimme myös mukana edistämässä parempaa työelämää MTV:n Duunikunto-sarjassa.

Kiinnostuitko? Kysy meiltä lisää Ilmarisen palveluista!

Ajankohtaista

Uutinen 16.6.2022

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen

Suomen hallitus esittää yrittäjän eläkelain uudistamista 1.1.2023 alkaen. Lakiuudistuksen tavoitteena on parantaa yrittäjien eläketurvaa ja tukea yrittäjän eläkelain toimeenpanoa, jotta yrittäjän työtulo vastaisi nykyistä paremmin yrittäjän työpanoksen arvoa sekä yritystoiminnan alkuvaiheessa että toiminnan jatkuessa.

YEL-lakiuudistus etenee kesäkuussa hallitusesittelyyn – Esityksessä täsmennyksiä yrittäjän työtulon määrittelyyn ja tarkistamiseen

Tiedote 15.6.2022

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen - nousua lähes viisi prosenttia

Työntekijämäärä nousi toukokuussa Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä lähes viisi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Työntekijämäärä on nyt jatkanut kasvuaan yhtäjaksoisesti yli vuoden ajan. Toimialoista vahvimmin kehittyivät majoitus- ja ravitsemusala sekä henkilöstövuokraus. Osalla aloista voi jo esiintyä pulaa henkilöstöstä.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä kasvoi edelleen - nousua lähes viisi prosenttia
Lisää uutisia ja tiedotteita