Hymyilevä ihminen, kuvituskuva.
Uutinen 16.2.2018

Parempaa työkykyä ammatillisella kuntoutuksella 2017

Ammatillisen kuntoutuksen suosio kasvoi edelleen vuonna 2017.

Työkyky on monen tekijän summa, ja työkyvyn johtaminen vaatii tiimityötä työnantajan, HR:n, esimiesten ja työterveyden kesken. Ilmarinen rakentaa parempaa työelämää ja tukee asiakasyritysten työkyvyttömyysriskin hallintaa paitsi työhyvinvointipalveluiden myös ammatillisen kuntoutuksen keinoin. Vaikuttava kuntoutus pidentää työuria ja luo mahdollisuuden parempaan työelämään. 

Ilmarisen kuntoutuspalvelut sisältävät esimerkiksi asiakasyritysten esimiesten koulutusta ja kuntoutuksen suunnitteluvaiheessa neuvontaa ja asiantuntijatukea sekä esimiehille että henkilöstölle. Kuntoutujalle kootaan henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma sekä henkilön että työpaikan tarpeisiin sopivaksi. Jokaisella kuntoutujalla nimetään oma kuntoutusasiantuntija, joka neuvoo ja tukee koko kuntoutusprosessin ajan. Kuntoutussuunnitelmien tekemisessä Ilmarisen apuna on maanlaajuinen palveluntuottajien verkosto.

Kuntoutuksen suosio kasvussa

Vuonna 2017 vahvistuksen ammatinvaihdon tai työhön paluun tukemiseen sai Ilmarisesta noin 3 500 työeläkekuntoutuksen hakijaa. Kasvua edellisestä vuodesta on noin 2,5 prosenttia. Varsinaisen kuntoutusjakson aikana yhtiö maksaa työeläkelainsäädännön mukaisia etuuksia, joilla tuetaan kuntoutuksen aikaista toimeentuloa ja korvataan koulutuksesta aiheutuvia kuluja. Erilaisia kuntoutuksen etuuspäätöksiä annettiin vuonna 2017 yli 7 000, missä oli kasvua edellisvuoteen 10,7 prosenttia.

Kuntoutujan omalla motivaatiolla ja halulla palata työelämään on kuntoutuksen onnistumisessa suuri merkitys. Arvioiden mukaan kuntoutus maksaa kustannuksensa takaisin alle kahdessa vuodessa. Yleisin syy kuntoutuksen hakemiseen oli edenneen edelleen tuki- ja liikuntaelinten sairaus.

Vaikuttavaa kuntoutusta

Palvelemme kuntoutujia myös verkossa, sillä kuntoutushakemuksen voi tehdä sähköisesti verkkopalvelussamme. Kuntoutushakemuksen tekijä voi palvelussa myös tarkastella lähettämiään hakemuksia ja seurata käsittelyn etenemistä.

Ammatillinen kuntoutus on todistetusti vaikuttavaa ja parempaa työelämää edistävää. Viime vuonna alustavien tietojen mukaan noin 68 prosenttia Ilmarisen kuntoutujista sijoittui takaisin työelämään. Käytetyin ja vaikuttavin keino työelämässä jatkamiseksi on tähän asti ollut työpaikalla tapahtuva kuntoutus. Koulutus lisää kuitenkin suosiotaan. Tällä hetkellä lähes puolet kuntoutujistamme löytää uuden uran koulutuksen avulla.

Lue lisää:

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 15.2.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laskussa – alueelliset erot kasvoivat

Työntekijämäärä laski Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä tammikuussa lähes kuusi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin pudotus oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä vähennystä tuli noin -28 prosenttia. Pohjois-Suomessa matkatoimistojen ja -järjestäjien työntekijämäärä laski jopa noin -70 prosenttia.

Lue uutinen

Uutinen 3.2.2021

Tunnetko eläketurvasi? Askarruttaako lähestyvä eläke? Vastauksia tarjoilee virtuaalinen eläkeinfo 26.2.

Eläke on huomisen toimeentuloa, joka syntyy tämän päivän työstä. Siksi omasta eläkkeestään kannattaa kiinnostua ajoissa.

Lue uutinen

Uutinen 13.1.2021

Avtal mellan EU och Storbritannien – inverkan på sociala tryggheten klargörs ännu

Europeiska kommissionen och Storbritannien slutförde förhandlingarna om den framtida relationen och undertecknade avtalet 30.12.2020.

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita