Tiedote 20.6.2018

Ilmarisen suhdanneindeksi: Vahvaa kasvua kaupan alalla

Työntekijämäärät Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat huhtikuussa 5,9 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kaupan alalla kasvu on ollut alkuvuonna vahvempaa kuin kertaakaan kymmeneen vuoteen.

Ilmarisen suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta yhteensä noin 15 000 yrityksen työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

– Kaupan alalla työntekijämäärien kasvu on ollut koko alkuvuoden voimakkaampaa kuin vuosi sitten, keskimäärin 6,2 prosenttia. Tämä on kovempi kasvuluku kuin kertaakaan alalla kymmenen vuoden seurantahistorian aikana, sanoo Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja Jaakko Kiander.

Rakentamisessa on puolestaan hieman jääty viime vuoden huippukasvusta, vaikka työntekijämäärät ovat sielläkin edelleen nousussa. Huhtikuussa rakennusalan yritykset työllistivät 3,7 prosenttia viimevuotista enemmän ja koko alkuvuoden aikana kasvua oli keskimäärin 5,4 prosenttia.

Teollisuudessa työntekijämäärien kasvu on ollut alkuvuonna 5,9 prosentin vauhtia ja kuljetusalalla kasvua on ollut 3,9 prosenttia.

Kovin kasvu henkilöstövuokrauksessa

– Kovinta kasvu on edelleen henkilöstövuokrauksessa, jossa työntekijämäärät nousivat huhtikuussa 11 prosenttia ja koko alkuvuoden aikana 13,7 prosenttia. Myös kahtena edellisenä vuonna henkilöstövuokrauksen työntekijämäärät ovat kasvaneet kymmenen prosentin vauhdilla, eli ala työllistää nyt todella voimakkaasti, Kiander sanoo.

Kaikilla toimialoilla yhteensä työntekijämäärä kasvoi huhtikuussa 5,9 prosenttia ja alkuvuoden aikana 6,2 prosenttia.

Suhdannetietoa kuukausittain

Suhdanneindeksiä on julkaistu vuodesta 2013 lähtien. Suhdanneindeksin seurantaryhmä koostuu noin 15 000:sta Ilmarisen asiakasyrityksestä, jotka ilmoittavat palkkatietonsa kuukausittain. Suhdanneindeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna.

Ilmarisen suhdanneindeksi julkaistaan kuukausittain, seuraavan kerran 20.7.2018.  

 

Lue lisää: 
Lisätietoja:

Jaakko Kiander, yhteiskuntasuhdejohtaja, p. 050 583 8599, jaakko.kiander@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Ilmarisen toimitilarakennus ulkoa, kuvituskuva.

Tiedote 15.2.2021

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laskussa – alueelliset erot kasvoivat

Työntekijämäärä laski Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä tammikuussa lähes kuusi prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Suurin pudotus oli majoitus- ja ravitsemusalalla, missä vähennystä tuli noin -28 prosenttia. Pohjois-Suomessa matkatoimistojen ja -järjestäjien työntekijämäärä laski jopa noin -70 prosenttia.

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärä laskussa – alueelliset erot kasvoivat
Lisää uutisia ja tiedotteita