Uutinen 9.4.2018

Tarkista uusi työeläkeotteesi ja näe, kuinka paljon sinulle on kertynyt eläkettä

Ilmarisen asiakkaana voit nyt tarkistaa uuden työeläkeotteesi verkkopalvelussamme. Työeläkeote kertoo, kuinka paljon sinulle on tähän mennessä kertynyt eläkettä. Samalla voit laskea laskureilla, kuinka suuri tuleva eläkkeesi tulee olemaan.

Työeläkeote päivitetään vuosittain. Ilmarisen verkko-ote kertoo nyt, kuinka paljon sinulle on kertynyt eläkettä vuoden 2017 loppuun mennessä.

Tarkista työeläkeote joka vuosi, jotta eläkkeeseesi vaikuttavat tiedot ovat kunnossa, kun jäät aikanaan eläkkeelle. Kun työsuhteesi ja ansiotiedot näkyvät eläkeotteessasi juuri sellaisena kuin pitääkin, tiedät että työnantajasi on huolehtinut eläketurvastasi. Työeläkeote sisältää tiedot myös työskentelystäsi yrittäjänä ja siitä kertyneestä eläkkeestä sekä eräiden sosiaalietuuksien (esim. äitiysraha, sairauspäiväraha) ja opiskelun perusteella kertyneestä eläkkeestä.

Jos huomaat tiedoissa puutteen tai virheen, voit tehdä korjauspyynnön helposti verkossa.

Eläkeotteeseesi tutustut helpoiten kirjautuneena verkossa, jossa voit tarkistaa sen milloin tahansa. Valitse verkko-ote kirjautumalla Ilmarisen verkkopalveluun. Paperinen työeläkeote postitetaan sen sijaan vain joka kolmas vuosi.

Laske samalla arvio eläkkeestäsi ja eläkeiästäsi

Samalla kun tarkistat työeläkeotteesi verkossa, voit arvioida tulevan eläkeikäsi ja eläkkeesi määrän laskureillamme. Laskurilla voit laskea, millaiseksi vanhuuseläkkeesi ja osittainen vanhuuseläkkeesi muotoutuu eri ikävaihtoehdoilla ja nähdä, kuinka paljon työssä jatkaminen kasvattaa eläkkeesi suuruutta. Tai jos työkykysi on koetuksella, verkossa voit laskea myös työkyvyttömyyseläkkeen ja kuntoutusrahan suuruuden.

Verkossa voit myös hakea eläkettä. Näin saat päätöksen mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoa:

Lue lisää työeläkeotteesta

Tarkista verkossa työeläkeotteesi ja laskea eläke-arvioita

Ajankohtaista

Uutinen 17.9.2021

Raportti: Suomen eläkejärjestelmä toimii hyvin, tulevaan rahoitushaasteeseen tulisi silti varautua

Tanskalainen professori Torben M. Andersen arvioi, että Suomen eläkejärjestelmä torjuu tehokkaasti köyhyyttä ja tuottaa eläkeläisille kohtuullista toimeentuloa. Eläketurvakeskuksen tilaaman raportin mukaan eläketurvaan on kuitenkin kehittymässä rahoitusongelma, johon on valmistauduttava joko eläkemaksuja korottamalla tai sopeutusmekanismeja vahvistamalla.

Raportti: Suomen eläkejärjestelmä toimii hyvin, tulevaan rahoitushaasteeseen tulisi silti varautua
Lisää uutisia ja tiedotteita