Tiedote 12.3.2019

Ilmarinen soittaa kelloa New Yorkin pörssissä vastuullisen sijoittamisen edistämiseksi

Ilmarinen on ollut mukana kehittämässä uutta vastuulliseen vertailuindeksiin sijoittavaa ETF-rahastoa. Rahaston listautumisen kunniaksi Ilmarinen soittaa New Yorkin pörssin kelloa yhdessä rahastoyhtiö DWS Groupin kanssa.

Uusi ETF- eli pörssilistattu rahasto seuraa MSCI-luokitusyhtiön ylläpitämää ESG-indeksiä. Indeksi perustuu yritysten vastuullisuusluokituksiin ympäristö-, sosiaalisissa ja hyvää hallintoa koskevissa kysymyksissä (environment, social & governance, ESG). Siihen on valittu Yhdysvaltain markkinoilta toimialoittain parhaimman luokituksen saaneet yritykset, jotka edustavat 50:ä prosenttia vastaavan yleisindeksin markkina-arvosta.

”Vastuullisuus on ollut jo pitkään olennainen osa Ilmarisen sijoitustoimintaa ja se on integroitu osaksi sijoituspäätöksiä. Uskomme, että vastuullisesti toimiva yritys on pitkällä tähtäimellä myös taloudellisesti parempi sijoitus, ja sijoittamalla vastuullisesti turvaamme parhaan mahdollisen tuoton suomalaisille eläkkeensaajille”, vastuullisen sijoittamisen päällikkö Anna Hyrske sanoo.

Ilmarisella on käytössä omat vastuullisuusluokitukset, jotka on integroitu osaksi sijoituspäätöksentekoa. Lisäksi Ilmarisessa on otettu käyttöön ESG-indeksit oman sijoitustoiminnan vertailuindekseinä. Muutoksella haluttiin kannustaa salkunhoitajia entistä vahvemmin painottamaan vastuullisia yrityksiä aktiivisessa osakevalinnassa.

”Passiivisijoittamisen puolella ESG-vaihtoehtoja on toistaiseksi ollut vähemmän tarjolla. On hyvä, että vaihtoehtoja tulee markkinoille ja olemme myös mielellämme mukana eri toimijoiden kanssa kehittämässä näitä vaihtoehtoja. Sijoittaminen passiivisiin indeksirahastoihin on Ilmarisen kaltaiselle institutionaaliselle sijoittajalle tärkeä osa sijoitusten hajauttamista”, Hyrske sanoo.

New Yorkin pörssiin (NYSE) viime viikolla listattu Xtrackers MSCI USA ESG Leaders Equity ETF oli suurin vastuullisuuteen keskittyvä ETF-listautuminen. Ilmarisen sijoitus rahastoon oli runsaat 700 miljoonaa euroa.

Kellonsoittoseremonia järjestetään New Yorkin pörssin sulkeutuessa torstaina 14. maaliskuuta 2019 klo 16 paikallista aikaa. Ilmariselta tilaisuuteen osallistuvat Cross Asset Allocation -tiimin päällikkö Juha Venäläinen ja vastuullisen sijoittamisen päällikkö Anna Hyrske. Lisäksi kelloa soittavat rahastoyhtiö DWS:n edustajat.

Lisätietoja:

Anna Hyrske, vastuullisen sijoittamisen päällikkö, p. 0400 271 371, anna.hyrske@ilmarinen.fi

Ajankohtaista

Uutinen 12.4.2024

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista

Ilmarisen vuodesta 2013 asti julkaisema suhdanneindeksi tarjoaa ajantasaista tietoa kansantalouden kehityksestä. Indeksi kuvaa yritysten työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna. Nyt suhdanneindeksiin mukaan laskettavat toimialat laajentuvat kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista.

Ilmarisen suhdanneindeksi laajenee kattamaan valtaosan yksityisestä sektorista
Lisää uutisia ja tiedotteita