Uutinen 16.10.2019

Johda työkykyä tiedolla – ota työkykyjohtamisen tietopalvelu käyttöösi

Reaaliaikainen tieto helpottaa työkykyriskien hallintaa ja ennakointia. Ilmarisen verkkopalvelu kokoaa työkykyjohtamiseen liittyvän tiedon yhteen. Palvelun avulla on helppoa seurata oikeita asioita ja hallita riskejä tehokkaasti.

Osaatko arvioida työeläkevakuutusmaksun kehitystä? Tiedätkö, mitkä asiat siihen vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa? Tunnetko yrityksesi ammatillisen kuntoutuksen käyttöasteen ja toimenpiteiden vaikuttavuuden? Jos et, työkyvyttömyyteen liittyviä kustannuksia voi olla vaikea ennustaa ja hallita.

Ohjaamo kokoaa työkykyjohtamisen tiedon  

Ilmarisen Ohjaamo-verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaista tietoa työkykyjohtamisen tueksi. Palvelu on tarkoitettu yrityksille, joiden kahden vuoden takainen palkkasumma oli yli 2 miljoonaa euroa vuodessa. Työkykyjohtamisen tietopalvelu pitää yrityksen johdon sekä henkilöstöstä, työkyvystä ja taloudesta vastaavat asiantuntijat kartalla työeläkevakuutusmaksuun ja työkyvyttömyysriskiin liittyvistä luvuista.

– Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Työkykyjohtamisen tietopalvelumme avulla voi vertailla, ennakoida ja suunnitella vakuutusmaksuun ja työkyvyttömyysriskiin liittyviä toimia, Ilmarisen palvelujohtaja Kati Huoponen kuvailee.  

Ennakoi, suunnittele ja johda

Verkkopalvelusta näkee helposti mm. yrityksen maksuluokan kehityksen, arvion tulevasta maksuluokasta ja vaikutukset vakuutusmaksuun. Verkkopalvelussa voi tarkastella työeläkemaksun muodostumista ja verrata sitä keskimääräiseen maksutasoon. Palvelusta löytyvät myös yrityksen maksuluokkaan vaikuttavat työkyvyttömyyseläkkeet sekä ammatillisen kuntoutuksen vaikuttavuuteen liittyvät tiedot.

Suurtyönantajan työeläkemaksun suuruuteen vaikuttavat myönnetyt työkyvyttömyyseläkkeet. Yrityksen koon kasvaessa omien työkyvyttömyyseläketapausten merkitys kasvaa.

– Mitä enemmän työkyvyttömyyseläkkeitä on, sitä korkeampi on maksuluokka ja sen myötä myös yrityksen työeläkevakuutusmaksu, Huoponen kuvailee. 

Suunnitelmallinen työkykyjohtaminen tuo tuloksia.

– Vaikuttavuus ja tulokset syntyvät siitä, että toiminta on systemaattista ja suunnitelmallista sekä lähtee yrityksen omista tarpeista. Kun työkykyä johdetaan suunnitelmallisesti ja työkykyriskejä seurataan säännöllisesti, voidaan mahdollisiin riskitekijöihin puuttua ajoissa. Kun yrityksessä seurataan tärkeimpiä tunnuslukuja ja tunnistetaan kehittämiskohteet, parannetaan sekä työkykyä että tuottavuutta, Huoponen summaa.     

Mikä työkykyjohtamisen tietopalvelu?

  • Ohjaamo on palvelu yrityksen työkykyriskien johtamiseen. Se on tarkoitettu maksuluokka-asiakkaillemme eli yrityksille, joiden kahden vuoden takainen palkkasumma oli yli 2 miljoonaa euroa vuodessa.
  • Palvelu tarjoaa reaaliaikaista tietoa helposti yhdessä paikassa. Palvelusta näet mm. työkyvyttömyyseläkkeiden ja eläkevastuiden kehityksen, ammatillisen kuntoutuksen tilanteen ja tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuuden. Voit myös seurata maksuluokan kehitystä ja sen vaikutusta vakuutusmaksuun.

Tutustu ja ota palvelu käyttöösi  

  • Kirjaudu palveluun Ilmarisen verkkopalvelutunnuksilla osoitteessa ilmarinen.fi/ohjaamo. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, saat ne sekä lisätietoa palvelusta sähköpostitse osoitteesta ohjaamo@ilmarinen.fi.

Katso video

Tutustu myös:

Ajankohtaista

Tiedote 4.4.2022

Tutkimus työkyvyn haasteista vuorotyössä alkoi – Airpro mukana Työterveyslaitoksen ja Ilmarisen tutkimushankkeessa

Työterveyslaitos aloitti maaliskuussa tutkimuksen, jonka tavoitteena on tunnistaa työkykyä edistäviä ja uhkaavia tekijöitä vuorotyössä. Tuloksista saadaan uutta tietoa yritysten työkykyjohtamiseen. Tutkimuksen rahoittaa työeläkeyhtiö Ilmarinen, ja sen kohderyhmän muodostavat Airpron Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastajat.

Tutkimus työkyvyn haasteista vuorotyössä alkoi – Airpro mukana Työterveyslaitoksen ja Ilmarisen tutkimushankkeessa

Tiedote 13.1.2022

Poikkeuksellinen aika vähensi työkyvyttömyyseläkkeitä kahdeksan prosenttia – yleisimmin työkyvyttömyyseläkkeelle vie masennus

Työkyvyttömyyseläkkeelle hakeuduttiin vuonna 2021 edellisvuotta vähemmän. Ilmariseen tulleiden työkyvyttömyyseläke- ja kuntoutushakemusten määrät vähenivät jo toista vuotta peräkkäin. Useimmiten työkyvyttömyyseläkkeelle vievät edelleen mielenterveyden häiriöt, ja yksittäisistä sairauksista yleisin on masennus. Pitkittyneen koronataudin vuoksi myönnettiin neljä työkyvyttömyyseläkettä.

Poikkeuksellinen aika vähensi työkyvyttömyyseläkkeitä kahdeksan prosenttia – yleisimmin työkyvyttömyyseläkkeelle vie masennus
Lisää uutisia ja tiedotteita