
Johda työkykyä tiedolla – ota työkykyjohtamisen tietopalvelu käyttöösi
Reaaliaikainen tieto helpottaa työkykyriskien hallintaa ja ennakointia. Ilmarisen verkkopalvelu kokoaa työkykyjohtamiseen liittyvän tiedon yhteen. Palvelun avulla on helppoa seurata oikeita asioita ja hallita riskejä tehokkaasti.
Osaatko arvioida työeläkevakuutusmaksun kehitystä? Tiedätkö, mitkä asiat siihen vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa? Tunnetko yrityksesi ammatillisen kuntoutuksen käyttöasteen ja toimenpiteiden vaikuttavuuden? Jos et, työkyvyttömyyteen liittyviä kustannuksia voi olla vaikea ennustaa ja hallita.
Ohjaamo kokoaa työkykyjohtamisen tiedon
Ilmarisen Ohjaamo-verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaista tietoa työkykyjohtamisen tueksi. Palvelu on tarkoitettu yrityksille, joiden kahden vuoden takainen palkkasumma oli yli 2 miljoonaa euroa vuodessa. Työkykyjohtamisen tietopalvelu pitää yrityksen johdon sekä henkilöstöstä, työkyvystä ja taloudesta vastaavat asiantuntijat kartalla työeläkevakuutusmaksuun ja työkyvyttömyysriskiin liittyvistä luvuista.
– Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Työkykyjohtamisen tietopalvelumme avulla voi vertailla, ennakoida ja suunnitella vakuutusmaksuun ja työkyvyttömyysriskiin liittyviä toimia, Ilmarisen palvelujohtaja Kati Huoponen kuvailee.
Ennakoi, suunnittele ja johda
Verkkopalvelusta näkee helposti mm. yrityksen maksuluokan kehityksen, arvion tulevasta maksuluokasta ja vaikutukset vakuutusmaksuun. Verkkopalvelussa voi tarkastella työeläkemaksun muodostumista ja verrata sitä keskimääräiseen maksutasoon. Palvelusta löytyvät myös yrityksen maksuluokkaan vaikuttavat työkyvyttömyyseläkkeet sekä ammatillisen kuntoutuksen vaikuttavuuteen liittyvät tiedot.
Suurtyönantajan työeläkemaksun suuruuteen vaikuttavat myönnetyt työkyvyttömyyseläkkeet. Yrityksen koon kasvaessa omien työkyvyttömyyseläketapausten merkitys kasvaa.
– Mitä enemmän työkyvyttömyyseläkkeitä on, sitä korkeampi on maksuluokka ja sen myötä myös yrityksen työeläkevakuutusmaksu, Huoponen kuvailee.
Suunnitelmallinen työkykyjohtaminen tuo tuloksia.
– Vaikuttavuus ja tulokset syntyvät siitä, että toiminta on systemaattista ja suunnitelmallista sekä lähtee yrityksen omista tarpeista. Kun työkykyä johdetaan suunnitelmallisesti ja työkykyriskejä seurataan säännöllisesti, voidaan mahdollisiin riskitekijöihin puuttua ajoissa. Kun yrityksessä seurataan tärkeimpiä tunnuslukuja ja tunnistetaan kehittämiskohteet, parannetaan sekä työkykyä että tuottavuutta, Huoponen summaa.
Mikä työkykyjohtamisen tietopalvelu?
- Ohjaamo on palvelu yrityksen työkykyriskien johtamiseen. Se on tarkoitettu maksuluokka-asiakkaillemme eli yrityksille, joiden kahden vuoden takainen palkkasumma oli yli 2 miljoonaa euroa vuodessa.
- Palvelu tarjoaa reaaliaikaista tietoa helposti yhdessä paikassa. Palvelusta näet mm. työkyvyttömyyseläkkeiden ja eläkevastuiden kehityksen, ammatillisen kuntoutuksen tilanteen ja tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuuden. Voit myös seurata maksuluokan kehitystä ja sen vaikutusta vakuutusmaksuun.
Tutustu ja ota palvelu käyttöösi
- Kirjaudu palveluun Ilmarisen verkkopalvelutunnuksilla osoitteessa ilmarinen.fi/ohjaamo. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, saat ne sekä lisätietoa palvelusta sähköpostitse osoitteesta ohjaamo@ilmarinen.fi.
Tutustu myös:
Ajankohtaista

Vielä harva yritys tunnistaa vastuullisuuden merkityksen liiketoiminnalle
Kyselytutkimuksen mukaan Uudellamaalla toimivista yrityksistä kolmannes on määritellyt liiketoimintansa kannalta merkittävimmät teemat vastuullisuudelle. – Ensimmäinen askel on juuri tunnistaa yritykselle vastuullisuuden kannalta olennaiset asiat. Siinä pk-yrittäjä voi yllättyä myönteisesti, mitä kaikkea yrityksessä jo tehdään vastuullisesti. Rohkaisen kaikkia kartoittamaan oman yrityksensä vastuullisuuden! Ilmarisen yritysvastuupäällikkö Eveliina Leino sanoo.

Tiiviimpää tukea työhön paluuseen varhaisessa vaiheessa – uusi ammatillisen kuntoutuksen kokeilu alkoi
Ilmarisessa alkoi alkuvuodesta kokeilu, jossa selvitämme, voiko yhä useampi kuntoutuja hyötyä pitkäkestoisesta ja tiiviimmästä tuesta työhön palaamiseksi. Tavoitteena on löytää onnistuneita polkuja takaisin työelämään entistä varhaisemmassa vaiheessa.

Ilmarisen raportti: Kohti inhimillisempää työelämää – entä jos työ tukisi mielenterveyttä?
Työn vaikutusta mielenterveydelle käsitellään usein uhkakuvien kautta, vaikka työllä on lukuisia myönteisiä vaikutuksia mielen hyvinvoinnille ja yksilön työkyvylle. Etsimme Ilmarisen hackathonissa ratkaisuja inhimillisempään työelämään ja arjen käytäntöihin mielenterveyden edistämiseksi.