Uutinen 16.10.2019

Johda työkykyä tiedolla – ota työkykyjohtamisen tietopalvelu käyttöösi

Reaaliaikainen tieto helpottaa työkykyriskien hallintaa ja ennakointia. Ilmarisen verkkopalvelu kokoaa työkykyjohtamiseen liittyvän tiedon yhteen. Palvelun avulla on helppoa seurata oikeita asioita ja hallita riskejä tehokkaasti.

Osaatko arvioida työeläkevakuutusmaksun kehitystä? Tiedätkö, mitkä asiat siihen vaikuttavat nyt ja tulevaisuudessa? Tunnetko yrityksesi ammatillisen kuntoutuksen käyttöasteen ja toimenpiteiden vaikuttavuuden? Jos et, työkyvyttömyyteen liittyviä kustannuksia voi olla vaikea ennustaa ja hallita.  

Ohjaamo kokoaa työkykyjohtamisen tiedon  

Ilmarisen Ohjaamo-verkkopalvelu tarjoaa reaaliaikaista tietoa työkykyjohtamisen tueksi. Palvelu on tarkoitettu yrityksille, joiden kahden vuoden takainen palkkasumma oli yli 2 miljoonaa euroa vuodessa. Työkykyjohtamisen tietopalvelu pitää yrityksen johdon sekä henkilöstöstä, työkyvystä ja taloudesta vastaavat asiantuntijat kartalla työeläkevakuutusmaksuun ja työkyvyttömyysriskiin liittyvistä luvuista.

– Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin. Työkykyjohtamisen tietopalvelumme avulla voi vertailla, ennakoida ja suunnitella vakuutusmaksuun ja työkyvyttömyysriskiin liittyviä toimia, Ilmarisen palvelujohtaja Kati Huoponen kuvailee.  

Ennakoi, suunnittele ja johda

Verkkopalvelusta näkee helposti mm. yrityksen maksuluokan kehityksen, arvion tulevasta maksuluokasta ja vaikutukset vakuutusmaksuun. Verkkopalvelussa voi tarkastella työeläkemaksun muodostumista ja verrata sitä keskimääräiseen maksutasoon. Palvelusta löytyvät myös yrityksen maksuluokkaan vaikuttavat työkyvyttömyyseläkkeet sekä ammatillisen kuntoutuksen vaikuttavuuteen liittyvät tiedot.

Suurtyönantajan työeläkemaksun suuruuteen vaikuttavat myönnetyt työkyvyttömyyseläkkeet. Yrityksen koon kasvaessa omien työkyvyttömyyseläketapausten merkitys kasvaa.

– Mitä enemmän työkyvyttömyyseläkkeitä on, sitä korkeampi on maksuluokka ja sen myötä myös yrityksen työeläkevakuutusmaksu, Huoponen kuvailee. 

Suunnitelmallinen työkykyjohtaminen tuo tuloksia.

– Vaikuttavuus ja tulokset syntyvät siitä, että toiminta on systemaattista ja suunnitelmallista sekä lähtee yrityksen omista tarpeista. Kun työkykyä johdetaan suunnitelmallisesti ja työkykyriskejä seurataan säännöllisesti, voidaan mahdollisiin riskitekijöihin puuttua ajoissa. Kun yrityksessä seurataan tärkeimpiä tunnuslukuja ja tunnistetaan kehittämiskohteet, parannetaan sekä työkykyä että tuottavuutta, Huoponen summaa.     


Mikä työkykyjohtamisen tietopalvelu?

  • Ohjaamo on palvelu yrityksen työkykyriskien johtamiseen. Se on tarkoitettu maksuluokka-asiakkaillemme eli yrityksille, joiden kahden vuoden takainen palkkasumma oli yli 2 miljoonaa euroa vuodessa.
  • Palvelu tarjoaa reaaliaikaista tietoa helposti yhdessä paikassa. Palvelusta näet mm. työkyvyttömyyseläkkeiden ja eläkevastuiden kehityksen, ammatillisen kuntoutuksen tilanteen ja tehtyjen toimenpiteiden vaikuttavuuden. Voit myös seurata maksuluokan kehitystä ja sen vaikutusta vakuutusmaksuun.

Tutustu ja ota palvelu käyttöösi  

  • Kirjaudu palveluun Ilmarisen verkkopalvelutunnuksilla osoitteessa ilmarinen.fi/ohjaamo. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, saat ne sekä lisätietoa palvelusta sähköpostitse osoitteesta ohjaamo@ilmarinen.fi.

Katso video

Tutustu myös:

Ajankohtaista

Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Tiedote 20.1.2021

Työkyvyttömyyseläkehakemukset vähenivät – mielenterveyden häiriöt olivat edelleen yleisin syy työkyvyttömyydelle

Ilmariseen tulleiden työkyvyttömyyseläkehakemusten määrä väheni 7 prosenttia edellisvuodesta. Useimmiten työkyvyttömyyseläkkeelle veivät mielenterveyden häiriöt. Niistä yleisin yksittäinen sairaus oli masennus.

Työkyvyttömyyseläkehakemukset vähenivät – mielenterveyden häiriöt olivat edelleen yleisin syy työkyvyttömyydelle

Tiedote 25.11.2020

Ilmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi

Työelämän muutos haastaa suomalaisia. Joka kolmas työikäinen suhtautuu luottavaisesti työnsä tulevaisuuteen, mutta toisaalta työn kuormittavuuden, työmäärän ja kiireessä työskentelyn nähdään kasvavan. Uuden oppiminen, uusien ratkaisujen löytäminen ja työn merkityksellisyyden kasvu lisäävät voimavaroja. Tiedot selviävät Ilmarisen tutkimuksesta, johon vastasi tuhat suomalaista.

Ilmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi
Lisää uutisia ja tiedotteita