Uutinen 14.5.2019

Kesä tulee ja kesätyöntekijät – hoida kausityöntekijän vakuutus kuntoon

On se aika vuodesta, kun kesätyöntekijät aloittavat työrupeamansa ja on mietittävä heidän eläkevakuuttamistaan. Voit helposti vakuuttaa kesätyöntekijäsi Ilmarisen verkkopalvelussa.

Kesätyöntekijöitä työskentelee toimistojen lisäksi yhtä lailla kodeissa ja pihamailla. Välttämättä ei tule ajatelleeksi, että omaan kotitalouteen palkattu lapsenvahti tai nurmikonleikkaajakin tulee eläkevakuuttaa. Velvollisuus vakuuttaa työntekijä koskee tiettyjen reunaehtojen täyttyessä jokaista työnantajaa - niin yrityksiä kuin yksityishenkilöitä. Alle kokosimme lisätietoa ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin kausityövoiman vakuuttamisesta.

Milloin työntekijät vakuutetaan?

Jos työntekijän kuukausipalkka on yli 59,36 euroa ja hän on 17-67 -vuotias, sinun tulee huolehtia työntekijän vakuuttamisesta (TyEL). Älä unohda vakuuttaa myös muuta tilapäistyötä.

Miten hoidetaan kausi- tai muun tilapäisen työntekijän vakuutus?

Jos sinulla on jo TyEL-vakuutus, ilmoita myös kesä- ja muiden tilapäisten työntekijöittesi palkkatiedot samaan TyEL-vakuutukseen. Palkkatiedot tulee ilmoittaa tulorekisteriin viiden päivän kuluessa palkan maksamisesta. Jos sinulla ei ole voimassa TyEL-vakuutusta, vakuuta työntekijäsi niin sanottuna tilapäisenä työnantajana. Ilmoittaminen on helppoa, vaihtoehtoinasi ovat muun muassa PikaPalkka®-, Palkka.fi- tai SuoraTyö.fi-palvelut.

Mistä saan tarvittaessa apua?

Asiakaspalvelumme neuvoo ja auttaa sinua mielellään numerossa 010 195 000. Voit myös esittää tulorekisteriin liittyviä kysymyksiä asiakaspalvelurobotillemme Ilmarille verkkosivuillamme.

Lisätietoa

Ajankohtaista

Lisää uutisia ja tiedotteita