Uutinen 10.4.2019

Mikonkatu 9:lle LEED-ympäristöluokitus

Helsingin ydinkeskustassa Mikonkatu 9:ssä sijaitseva toimistokiinteistö on saanut LEED-ympäristöluokituksen. Ilmarisen omistamassa kiinteistössä toimii innovaatiotalo Epicenter.

LEED kultatason ympäristöluokitus tehtiin kiinteistön peruskorjauksen yhteydessä. Sen saavuttamiseen vaikuttivat mm. erinomainen sijainti joukkoliikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä, energiatehokkuus, tehokkuus vesikalusteet, hyvä sisäilman laatu ja kierrätysmahdollisuudet. Liikkumisessa suositaan joukkoliikenteen lisäksi pyöräilyä: kiinteistöllä on polkupyörähotelli ja hyvät sosiaalitilat. Peruskorjausvaiheessa rakennusmateriaalit hyödynnettiin uudelleen.

– Ilmarinen on pitkäjänteinen ja vastuullinen kiinteistösijoittaja, ja haluamme olla edelläkävijä myös ympäristöluokittelun käyttöönotossa. Uusilta toimitilakiinteistöiltä olemme jo vuosia edellyttäneet vähintään LEED-kultatason ympäristöluokitusta ja viime vuonna laajensimme luokittelua koskemaan myös olemassa olevia kiinteistöjä, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski.

Mikonkatu 9:ssa on viime joulukuusta asti toiminut innovaatiotalo ja kasvuyritysten yhteisö Epicenter, joka tarjoaa työtiloja yritysten erilaisiin tarpeisiin.

­– Ympäristöystävällisyys ja ekotehokkuus ovat Epicenterille tärkeitä tekijöitä, joille myös meidän asiakkaamme antavat paljon arvoa. Olemme erittäin tyytyväisiä tiloihin ja iloisia sen saamasta sertifikaatista, sanoo Epicenterin kaupallinen johtaja Eric von Walzel.

LEED on maailman eniten käytetty työkalu rakennusten ekologisen jalanjäljen arviointiin ja vertailuun sekä rakennusten suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuuden kehittämiseen. LEED-luokitus huomioi sijainnin, energiatehokkuuden, vedenkäytön, materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjäviihtyvyysasiat.

LUE LISÄÄ:

LISÄTIETOJA:

  • Niina Rajakoski, rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen, p. 050 574 7491
  • Eric von Walzel, kaupallinen johtaja, Epicenter, p. 050 381 40 59

Ajankohtaista

Uutinen 10.2.2021

Ilmariselle Yhdenvertaista palvelua kaikille -merkki

Ilmarinen on ottanut käyttöön Yhdenvertaista palvelua kaikille -merkin. Merkki on osoitus halusta kehittää toimitilojen, palvelun ja tuotteiden esteettömyyttä ja saavutettavuutta. Esteetön asiointi ja saavutettavat palvelut kuuluvat kaikille.

Lue uutinen
Kämp Galleria rakennus ulkoa, kuvituskuva.

Uutinen 4.2.2021

Ilmariselle Helsingin Matkailusäätiön Travel Award -palkinto

Ilmarinen on saanut Helsingin Matkailusäätiön Helsinki Travel Award 2020 -palkinnon yhdessä Kämp Gallerian kanssa. Palkinto myönnettiin pitkäjänteisestä työstä Helsingin keskustan elävöittämiseksi ja yritysten tuomiseksi yhteen. Ilmarinen omistaa Kämp Galleria -kiinteistön.

Lue uutinen

Uutinen 7.10.2020

Energiasyöppöjen nappaaminen säästää myös eläkevaroja – Ilmarinen jälleen mukana energiansäästöviikossa

Energiansäästöviikko muistuttaa, että jokainen voi metsästää energiasyöppöjä ja siten vähentää energiantuotannon aiheuttamaa ympäristökuormaa. Ilmarinen etsii keinoja pienentää energiankulutusta esimerkiksi omissa kiinteistöissään ja siten parantaa eläkevarojen tuottoa.

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita