Uutinen 10.4.2019

Mikonkatu 9:lle LEED-ympäristöluokitus

Helsingin ydinkeskustassa Mikonkatu 9:ssä sijaitseva toimistokiinteistö on saanut LEED-ympäristöluokituksen. Ilmarisen omistamassa kiinteistössä toimii innovaatiotalo Epicenter.

LEED kultatason ympäristöluokitus tehtiin kiinteistön peruskorjauksen yhteydessä. Sen saavuttamiseen vaikuttivat mm. erinomainen sijainti joukkoliikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä, energiatehokkuus, tehokkuus vesikalusteet, hyvä sisäilman laatu ja kierrätysmahdollisuudet. Liikkumisessa suositaan joukkoliikenteen lisäksi pyöräilyä: kiinteistöllä on polkupyörähotelli ja hyvät sosiaalitilat. Peruskorjausvaiheessa rakennusmateriaalit hyödynnettiin uudelleen.

– Ilmarinen on pitkäjänteinen ja vastuullinen kiinteistösijoittaja, ja haluamme olla edelläkävijä myös ympäristöluokittelun käyttöönotossa. Uusilta toimitilakiinteistöiltä olemme jo vuosia edellyttäneet vähintään LEED-kultatason ympäristöluokitusta ja viime vuonna laajensimme luokittelua koskemaan myös olemassa olevia kiinteistöjä, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski.

Mikonkatu 9:ssa on viime joulukuusta asti toiminut innovaatiotalo ja kasvuyritysten yhteisö Epicenter, joka tarjoaa työtiloja yritysten erilaisiin tarpeisiin.

­– Ympäristöystävällisyys ja ekotehokkuus ovat Epicenterille tärkeitä tekijöitä, joille myös meidän asiakkaamme antavat paljon arvoa. Olemme erittäin tyytyväisiä tiloihin ja iloisia sen saamasta sertifikaatista, sanoo Epicenterin kaupallinen johtaja Eric von Walzel.

LEED on maailman eniten käytetty työkalu rakennusten ekologisen jalanjäljen arviointiin ja vertailuun sekä rakennusten suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuuden kehittämiseen. LEED-luokitus huomioi sijainnin, energiatehokkuuden, vedenkäytön, materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjäviihtyvyysasiat.

LUE LISÄÄ:

LISÄTIETOJA:

  • Niina Rajakoski, rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen, p. 050 574 7491
  • Eric von Walzel, kaupallinen johtaja, Epicenter, p. 050 381 40 59

Ajankohtaista

Uutinen 6.5.2021

Ilmarinen jatkaa kiertotalouden edistämistä – toimitalon lasiseinistä lasivillaa

Ilmarisen työ purkumateriaalien kierrättämisessä jatkuu. Ilmarisen Ruoholahden toimitalon lasiseiniä kierrätetään lähes 20 tonnin verran lasivillaksi yhdessä Uusioaineksen, Kivijärven ja Rambollin kanssa. Ilmarinen haluaa kiinteistösijoittajana edistää alan käytäntöjä ympäristöystävällisempään ja vastuullisempaan suuntaan.

Ilmarinen jatkaa kiertotalouden edistämistä – toimitalon lasiseinistä lasivillaa
Lisää uutisia ja tiedotteita