Uutinen 10.4.2019

Mikonkatu 9:lle LEED-ympäristöluokitus

Helsingin ydinkeskustassa Mikonkatu 9:ssä sijaitseva toimistokiinteistö on saanut LEED-ympäristöluokituksen. Ilmarisen omistamassa kiinteistössä toimii innovaatiotalo Epicenter.

LEED kultatason ympäristöluokitus tehtiin kiinteistön peruskorjauksen yhteydessä. Sen saavuttamiseen vaikuttivat mm. erinomainen sijainti joukkoliikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä, energiatehokkuus, tehokkuus vesikalusteet, hyvä sisäilman laatu ja kierrätysmahdollisuudet. Liikkumisessa suositaan joukkoliikenteen lisäksi pyöräilyä: kiinteistöllä on polkupyörähotelli ja hyvät sosiaalitilat. Peruskorjausvaiheessa rakennusmateriaalit hyödynnettiin uudelleen.

– Ilmarinen on pitkäjänteinen ja vastuullinen kiinteistösijoittaja, ja haluamme olla edelläkävijä myös ympäristöluokittelun käyttöönotossa. Uusilta toimitilakiinteistöiltä olemme jo vuosia edellyttäneet vähintään LEED-kultatason ympäristöluokitusta ja viime vuonna laajensimme luokittelua koskemaan myös olemassa olevia kiinteistöjä, kertoo Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Rajakoski.

Mikonkatu 9:ssa on viime joulukuusta asti toiminut innovaatiotalo ja kasvuyritysten yhteisö Epicenter, joka tarjoaa työtiloja yritysten erilaisiin tarpeisiin.

­– Ympäristöystävällisyys ja ekotehokkuus ovat Epicenterille tärkeitä tekijöitä, joille myös meidän asiakkaamme antavat paljon arvoa. Olemme erittäin tyytyväisiä tiloihin ja iloisia sen saamasta sertifikaatista, sanoo Epicenterin kaupallinen johtaja Eric von Walzel.

LEED on maailman eniten käytetty työkalu rakennusten ekologisen jalanjäljen arviointiin ja vertailuun sekä rakennusten suunnittelun, rakentamisen ja käytön vastuullisuuden kehittämiseen. LEED-luokitus huomioi sijainnin, energiatehokkuuden, vedenkäytön, materiaalitehokkuuden, sisäympäristön laadun sekä käyttäjäviihtyvyysasiat.

LUE LISÄÄ:

LISÄTIETOJA:

  • Niina Rajakoski, rakennuttajapäällikkö, Ilmarinen, p. 050 574 7491
  • Eric von Walzel, kaupallinen johtaja, Epicenter, p. 050 381 40 59

Ajankohtaista

Uutinen 28.6.2022

Ilmarinen, YIT ja HGR ovat perustaneet yhteisyrityksen Keilaniemen alueen kiinteistökehityshankkeita varten

Ilmarinen, YIT Oyj ja HGR Property Partners ovat perustaneet yhteisyrityksen nimeltään Keilaniemen Kiinteistökehitys Strike Ky, joka tulee kehittämään Keilaniemen merkittäviä kiinteistökehityshankkeita. Perustetun yhteisyrityksen omistukseen on siirretty kaikki HGR:n ja YIT:n yhteisyrityksen Regeneron sekä osa Ilmarisen Keilaniemen alueella sijaitsevista kehityshankkeista.

Ilmarinen, YIT ja HGR ovat perustaneet yhteisyrityksen Keilaniemen alueen kiinteistökehityshankkeita varten

Uutinen 24.5.2022

Mikonkatu 7 sai LEED-ympäristöluokituksen

Helsingin ydinkeskustassa Mikonkatu 7:ssä sijaitseva toimistokiinteistö on saanut LEED Gold -ympäristöluokituksen. Tämä vuonna 1910 valmistunut, Mikonkadun ja Yliopistonkadun kulmassa sijaitseva kuusikerroksinen kiinteistö on Ilmarisen omistama.

Mikonkatu 7 sai LEED-ympäristöluokituksen
Lisää uutisia ja tiedotteita