Uutinen 29.11.2019

Parempi vire -palvelu päättyy

Parempi vire -palvelu poistuu Ilmarisen työkykypalveluiden valikoimasta ensi vuonna.

Parempi vire on mobiilisovellus oman työkyvyn ja hyvinvoinnin tukemiseen. Se on ollut asiakasetu Ilmarisessa vakuutetuille asiakkaille. Palvelu on nykyisten käyttäjien käytössä 1.6.2020 saakka. Ilmarisen uusille asiakkaille Parempi vire -palvelua ei enää tarjota.

Parempi vire -palvelusta luopumisen taustalla on Finanssivalvonnan tarkennettu työkyvyttömyysriskin hallintaa koskeva ohjeistus.

– Perustehtävämme on huolehtia asiakkaidemme työeläketurvasta. Työkyvyttömyysriskin hallinta on tärkeä osa työeläkevakuuttamista, kuten Finanssivalvontakin toteaa. Tulemme jatkossakin auttamaan asiakasyrityksiämme tunnistamaan työkykyriskejä, ennaltaehkäisemään työkyvyttömyyttä sekä tukemaan työhön paluussa ammatillisen kuntoutuksen keinoin. Tämä hyödyttää niin työntekijää, työnantajaa kuin koko yhteiskuntaa, Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen sanoo.  

Työkyvyttömyyseläkkeelle jäi viime vuonna 20 000 ihmistä, ja työkyvyttömyyseläkkeitä maksetaan vuosittain 2,5 miljardia euroa. Työkyvyttömyysriskin torjunta on osa työeläkevakuuttamista. 

– On hyvä, että pelisääntöjä selkiytetään. Käymme huolellisesti läpi Finanssivalvonnan ohjeet ja huomiot ja arvioimme niiden vaikutusta toimintaamme. Meille on tärkeää, että toimintamme on säännösten ja ohjeiden mukaista, Halonen jatkaa.

Ajankohtaista

Tiedote 9.3.2021

Ilmarinen täyttää 60 vuotta – juhlavuoden teemana nuoret ja työelämä

Suomen vanhin työeläkeyhtiö Ilmarinen juhlistaa 60-vuotista taivaltaan suomalaisten eläkkeiden turvaajana ja työelämän kumppanina. Juhlavuoden Mielellään töissä -projektissa teemana on nuorten tukeminen työelämään kiinnittymisessä ja sitä kautta työurien pidentäminen.

Ilmarinen täyttää 60 vuotta – juhlavuoden teemana nuoret ja työelämä
Lisää uutisia ja tiedotteita