Uutinen 29.11.2019

Parempi vire -palvelu päättyy

Parempi vire -palvelu poistuu Ilmarisen työkykypalveluiden valikoimasta ensi vuonna.

Parempi vire on mobiilisovellus oman työkyvyn ja hyvinvoinnin tukemiseen. Se on ollut asiakasetu Ilmarisessa vakuutetuille asiakkaille. Palvelu on nykyisten käyttäjien käytössä 1.6.2020 saakka. Ilmarisen uusille asiakkaille Parempi vire -palvelua ei enää tarjota.

Parempi vire -palvelusta luopumisen taustalla on Finanssivalvonnan tarkennettu työkyvyttömyysriskin hallintaa koskeva ohjeistus.

– Perustehtävämme on huolehtia asiakkaidemme työeläketurvasta. Työkyvyttömyysriskin hallinta on tärkeä osa työeläkevakuuttamista, kuten Finanssivalvontakin toteaa. Tulemme jatkossakin auttamaan asiakasyrityksiämme tunnistamaan työkykyriskejä, ennaltaehkäisemään työkyvyttömyyttä sekä tukemaan työhön paluussa ammatillisen kuntoutuksen keinoin. Tämä hyödyttää niin työntekijää, työnantajaa kuin koko yhteiskuntaa, Ilmarisen työkykyjohtaja Kristiina Halonen sanoo.  

Työkyvyttömyyseläkkeelle jäi viime vuonna 20 000 ihmistä, ja työkyvyttömyyseläkkeitä maksetaan vuosittain 2,5 miljardia euroa. Työkyvyttömyysriskin torjunta on osa työeläkevakuuttamista. 

– On hyvä, että pelisääntöjä selkiytetään. Käymme huolellisesti läpi Finanssivalvonnan ohjeet ja huomiot ja arvioimme niiden vaikutusta toimintaamme. Meille on tärkeää, että toimintamme on säännösten ja ohjeiden mukaista, Halonen jatkaa.

Ajankohtaista

Uutinen 25.2.2021

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti Ilmariselle

Olympiakomitea on myöntänyt Ilmariselle Suomen aktiivisin työpaikka -sertifikaatin. Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on tunnustus hyvin hoidetusta henkilöstöliikunnasta. Kartoituksen tuloksia hyödynnetään henkilöstön liikkumisen ja hyvinvoinnin kehittämisessä.

Lue uutinen

Tiedote 20.1.2021

Työkyvyttömyyseläkehakemukset vähenivät – mielenterveyden häiriöt olivat edelleen yleisin syy työkyvyttömyydelle

Ilmariseen tulleiden työkyvyttömyyseläkehakemusten määrä väheni 7 prosenttia edellisvuodesta. Useimmiten työkyvyttömyyseläkkeelle veivät mielenterveyden häiriöt. Niistä yleisin yksittäinen sairaus oli masennus.

Lue uutinen

Tiedote 25.11.2020

Ilmarisen tutkimus: Työnsä tulevaisuudesta innostuu alle puolet suomalaisista – työkyky koetaan melko hyväksi

Työelämän muutos haastaa suomalaisia. Joka kolmas työikäinen suhtautuu luottavaisesti työnsä tulevaisuuteen, mutta toisaalta työn kuormittavuuden, työmäärän ja kiireessä työskentelyn nähdään kasvavan. Uuden oppiminen, uusien ratkaisujen löytäminen ja työn merkityksellisyyden kasvu lisäävät voimavaroja. Tiedot selviävät Ilmarisen tutkimuksesta, johon vastasi tuhat suomalaista.

Lue uutinen
Lisää uutisia ja tiedotteita